Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

winkelen in roosendaal
Over Roosendaal

Lees hier alles over een dagje winkelen in Roosendaal!

28 mei 2019

28 mei 2019 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Kom je een dagje of meerdere dagen winkelen in Roosendaal? Goed plan, want in het centrum van Roosendaal vind je meer dan 200 winkels. Er is voor ieder wat wils, zodat jij aan het eind van de dag zeker niet met lege handen naar huis gaat. In Roosendaal kun je winkelen op verschillende plekken. Van de mooiste winkelcentra tot de oudste winkelstraten. Ook hebben we een mooi spaarprogramma ROOS24, waar ruim 60 winkels aan meedoen. Wij vertellen je graag alles wat jij wilt weten, zodat je goed voorbereid bent op een dag shoppen in Roosendaal. Lees hier alles over:

Winkelstraten in Roosendaal

Winkelcentra in Roosendaal

Openingstijden in Roosendaal

Koopavond en koopzondag in Roosendaal

Weekmarkt in Roosendaal

Horeca in Roosendaal

Parkeren in Roosendaal

Designer Outlet Roosendaal (voorheen Rosada)

Spaarprogramma ROOS24

Roospas rubia

Gezellig winkelen in de leukste winkelstraten van Roosendaal

Het gezellige centrum van Roosendaal bestaat uit velen straten en pleinen. Op verschillende locaties in de stad vind je winkels en horeca. Van grote ketens tot kleine ondernemers met locale specialiteiten. In de winkelstraten van Roosendaal vind je voor ieder wat wils. Wij zetten ze voor je op een rijtje:

Shoppen op de Nieuwe Markt

De Nieuwe Markt is hét plein in het centrum van Roosendaal met de meeste winkels. Op de Nieuwe Markt vind je in het midden het prachtige gebouw ‘Het Paviljoen’. In dit gebouw vind je kantoren op de eerste en tweede verdieping en op de begane grond de gezellige lunchroom ‘t Paviljoen. Onder de Nieuwe Markt is voldoende ruimte om te parkeren in de ruime parkeergarage.

Winkelen aan de Nieuwe Markt doe je langs de looproutes aan de zijkant. Hier vind je bekende winkels zoals, Kruidvat, H&M, Douglas, Open 32, Omoda en Expert. Maar ook XCPT123phonerepair, Optiek van Wely en Visgilde de Nieuwe Markt zijn een bezoekje waard! Wist je dat de laatste twee genoemde winkels de afgelopen jaren diverse prijzen en awards hebben gewonnen?

Tussen de Markten en Roselaarplein

Vanuit de Nieuwe Markt loop je zo naar Tussen de Markten en het Roselaarplein. Tussen de Markten is een klein straatje dat letterlijk ‘tussen de markten’ ligt. Het is de enige verbinding tussen de Nieuwe Markt en de (oude) Markt. Tussen de Markten vind je ook een aantal winkels die je niet mag overslaan tijdens een dagje winkelen in Roosendaal. Hier vind je onder andere Big Bazar en Newstyle.

Aan de voorkant (of achterkant) van de Nieuwe Markt loop je zo het Roselaarplein op. Hier vind je diverse winkels én het busstation van Roosendaal. Vanuit dit busstation richting de Nieuwe Markt kom je onder andere Aktiesport, Phone House en JeansCentre tegen. Een bezoekje aan ‘t Warenhuys in het oude V&D pand mag je ook zeker niet overslaan tijdens een dagje winkelen in Roosendaal.

Dokter Brabersstraat

De Dokter Brabersstraat staat vooral bekend om haar modewinkels. Damesboetiek Incluso en Van Oorschot Mode zijn ‘wereldberoemd’ in Roosendaal. Sportievere types kunnen terecht bij Mervosport en 100% Voetbal. Je vindt de Dokter Brabersstraat aan het Roselaarplein. Via de Dokter Braberstraat loop je direct de Markt op waar je diverse restaurants, cafés en terrassen tegenkomt.

Winkelen in de Raadhuisstraat

De Raadhuisstraat is één van de mooiste winkelstraten van Roosendaal, zowel qua panden als ondernemers. In de Raadhuisstraat wordt door de ondernemers nauw samengewerkt. Zo zorgen zij samen voor de mooiste straatversiering en zijn er vaak gezamenlijke acties.

Ben je op zoek naar kleding of lingerie? Loop dan vooral eens binnen bij Rubia(damesmode), Roons (herenmode) of The Lingerie Store. De echte fijnproever kan zijn of haar hart ophalen bij Olala Chocolade en Caffè Dono voor de zoetste chocolade en bij Winebizz voor de lekkerste wijnen. Verder vind je alles voor in huis bij Enjooi en Maison et Moi, de mooiste sieraden bij Roemer juwelier en Ouro en kun je bij My Health Store terecht voor het beste advies over sport en je gezondheid.

De Raadhuisstraat is misschien wel de meest diverse winkelstraat van Roosendaal. Je kunt de Raadhuisstraat bezoeken vanuit zowel de Nieuwe markt als de (oude) Markt.

Molenstraat en Bloemenmarkt

Vanuit de Markt loop je zo de Bloemenmarkt op en vervolgens de Molenstraat in. Deze straat staat bekend om haar karakteristieke panden. Wie vanuit de stad richting het station loopt of andersom, zal hoogstwaarschijnlijk gedeeltelijk door de Molenstraat lopen. Hier vind je met name uniekere winkels als Wereldwinkel Bazaar, Fitshop en SEP voor al je carnavals- en feestartikelen.

Wanneer je de Markt oploopt via de Bloemenmarkt, kom je naast de eerste Horeca van de Markt vooral bekende herenwinkels tegen, zoals Bogers XL, van Dal mannenmode en natuurlijk Wim Vromans tegenover de prachtige St. Jan kerk.

De leukste winkelstraten van Roosendaal

Winkelen in Roosendaal
Winkelen in Roosendaal
winkelen in roosendaal
Winkelen in Roosendaal

Overdekt winkelen in de winkelcentra van Roosendaal

Roosendaal heeft twee overdekte shoppingcentra op loopafstand: Winkelcentrum de Roselaar en Winkelcentrum Passage. Beide hebben hun eigen unieke stijl.

Winkelcentrum de Roselaar

Winkelcentrum de Roselaar vind je aan het Roselaarplein. Van de twee shoppingcentra in Roosendaal is de Roselaar het grootste winkelcentrum met 65 winkels op het gebied van mode, lifestyle en beauty. Bekende namen zijn onder andere Albert Heijn, HEMA, Etos, Rituals, Intertoys Jack & Jones, WE Fashion, Coolcat en Hunkemöller. Met je ROOS24 Roospas spaar je tijdens het winkelen voor de leukste gratis cadeau’s bij The Athlete’s Foot, HEMA, Specsavers en Ellen Juwelier. Het complete aanbod aan winkels vind je op de website van de Roselaar.

Hema Roosendaal

Winkelen in Italiaanse sferen in de Passage

Winkelcentrum de Passage is het meest unieke winkelcentrum van Roosendaal en omstreken. In de Passage waan je je even in Italiaanse sferen. Het winkelcentrum ligt tussen de Nieuwe Markt en de Raadhuisstraat en is langs beide kanten te bezoeken. In de Passage kijk je je ogen uit. Je vindt hier prachtige winkels en een unieke koepel. Allemaal in Venetiaanse stijl.

De winkels in de Passage zijn even uniek als het winkelcentrum zelf. Voor kleding en mode kun je terecht bij onder andere Gossip, Calza, Calucci, Stretch en Jeugdmode van Zeggeren. Verder vind je er unieke producten bij Kaashuis, House of Beads en ‘t Bloemen Huis. Het complete winkelaanbod vind je op de website van Passage Roosendaal.

La dolce vita!

Winkelen in Roosendaal passage
Winkelen in Roosendaal passage
Winkelen in Roosendaal passage
Winkelen in Roosendaal passage

Openingstijden in Roosendaal

De meeste winkels in Roosendaal zijn 7 dagen per week geopend. Dat geldt in ieder geval voor de winkels in de winkelcentra de Roselaar en Passage. De openingstijden verschillen per winkel in Roosendaal. De meeste winkels houden onderstaande openingstijden aan:

 • Maandag t/m donderdag: 10:00 uur – 17:30 uur
 • Vrijdag: 10:00 uur – 21:00 uur
 • Zaterdag: 9:30 uur – 17:00 uur
 • Zondag: 12:00 – 17:00 uur

In Roosendaal zijn een aantal winkels al voor 10:00 uur open. Dit geldt in ieder geval voor de twee winkelcentra. De winkels in de Roselaar en de Passage zijn geopend op onderstaande openingstijden*:

 • Maandag t/m donderdag: 9:30 uur – 17:30 uur
 • Vrijdag: 9:30 uur – 21:00 uur
 • Zaterdag: 9:30 uur – 17:00 uur
 • Zondag: 12:00 – 17:00 uur

*Ook de openingstijden van de winkels in de Roselaar en Passage kunnen per winkelcentrum of ondernemer verschillend zijn. Bovenstaande openingstijden zijn onder voorbehoud van fouten en/of wijzigingen. 

Koopavond en koopzondag in Roosendaal

Omdat de winkels in de binnenstad van Roosendaal 7 dagen per week zijn geopend, is er geen speciale koopzondag. De winkels in Roosendaal zijn op zondag geopend vanaf 12:00 uur.

Op vrijdag is het koopavond in Roosendaal. De meeste winkels blijven dan langer geopend, tot 21:00 uur.

Weekmarkt in Roosendaal

Eén keer per week is het markt in Roosendaal. De weekmarkt vindt altijd plaats op maandag op de Nieuwe Markt van 8:30 uur tot en met 16:00 uur. Op de weekmarkt vind je ruim 90 kramen met voornamelijk groente en fruit en mode en textiel. Uiteraard kun je ook op de weekmarkt terecht voor een goed stukje vlees of vers gevangen en gebakken vis.

De winkels in Roosendaal zijn 7 dagen per week geopend!

Horeca in Roosendaal

Tijdens het shoppen is het belangrijk af en toe een pauze te nemen. Gelukkig heeft Roosendaal voldoende horecagelegenheden met ieder haar eigen specialiteit. Van een snelle lunch tot een uitgebreid diner of gezellige borrel.

De meeste horeca vind je op de Markt in Roosendaal. Je kunt er binnen terecht bij ruim 15 gezellige café’s en restaurants. Bij de minste zonnestralen geniet je al op het ruim opgezette terras midden op de Markt. Ook op de Bloemenmarkt en het Tongerloplein kan het zowel binnen als buiten gezellig druk zijn. Zelfs de winkelcentra in Roosendaal hebben ieder hun specialiteiten restaurant(s).

Tijdens je dagje winkelen in Roosendaal spaar je al punten met je Roospas bij verschillende winkels. Maar ook de horeca doet volop mee met het grootste spaarprogramma van de binnenstad. Van de 60 deelnemers zijn er 14 horeca. Je vindt de deelnemers verspreid over de Markt, Bloemenmarkt, Tongerloplein, Raadhuisstraat, Nieuwe Markt, Tussen de Markten, Stationsplein, de Roselaar en de Passage.

Voor lunch, diner of borrel!

Terras Lente
Burgers & Beers
Mitzy Eten & Drinken Roosendaal
't Paviljoen
Burgers & Beers
Hotel Central Restaurant Sistermans
Chagall Roosendaal

Parkeren in Roosendaal

Als je een dagje komt winkelen in Roosendaal is het handig om te weten waar je kunt parkeren. In Roosendaal geldt betaald parkeren op straat van maandag tot en met zondag. Je betaalt dan 1,50 euro per uur (laag tarief) of hoog tarief 2,10 euro per uur (hoog tarief). Het tarief is afhankelijk van de parkeerzone. Op straat geldt betaald parkeren op de volgende tijden:

 • Maandag t/m donderdag: 9:00 uur – 18:30 uur
 • Vrijdag: 9:00 uur – 21:00 uur
 • Zaterdag: 9:00 uur – 17:00 uur
 • Zondag: 12:00 uur – 17:00 uur

Roosendaal heeft ook vijf parkeergarages, waarvan twee 24/7 geopend. De parkeergarages zijn ideaal bij een dagje winkelen in Roosendaal, want ze bevinden zich allemaal in het centrum van Roosendaal. Parkeergarage de Nieuwe Markt en de Biggelaar zijn 24/7 geopend. De overige parkeergarages zijn Roselaar, Mill Hill en Liga (alleen geopend in het weekend). In de parkeergarages geldt een tarief van 0,60 euro per 20 minuten, met een maximum van 9 euro per dag. In de daluren geldt een goedkoop tarief van 0,80 euro per uur. Voor het complete parkeeraanbod check je onze parkeren pagina.

winkelen in roosendaal parkeren

Winkelen bij Designer Outlet Roosendaal

Veel mensen combineren een weekend of dagje winkelen in Roosendaal met een uitje naar Designer Outlet Roosendaal (voorheen Rosada). Je kunt dit makkelijk combineren, omdat het zowel met de auto als met de bus slechts vijf minuten van elkaar verwijderd is. Designer Outlet Roosendaal ligt net buiten de ring aan Knooppunt de Stok (A17 en A58). Het heeft een eigen parkeergarage waar je een standaardtarief betaalt van 3 euro per dag. Het terrein van Designer Outlet Roosendaal is een stadje opzich.

In het ‘stadje’ vind je ruim 80 winkels van de grootste designermerken. Van Nike en Adidas tot Guess en Karl Lagerfeld. Daarnaast biedt de designer outlet voldoende eet- en drinkgelegenheden en is er een openbaar toilet. Designer Outlet Roosendaal is 7 dagen per week geopend op onderstaande openingstijden:

 • Maandag t/m woensdag en zondag: 10:00 uur – 18:00 uur
 • Donderdag t/m zaterdag: 10:00 uur – 20:00 uur

Winkelen met het spaarprogramma ROOS24

Het spaarprogramma ROOS24 is gelanceerd in september 2018. Inmiddels zijn er ruim 60 deelnemende winkels en horeca in de binnenstad van Roosendaal. Met jouw gratis persoonlijke Roospas kun je bij deze winkels punten sparen. Deze punten kun je inwisselen voor de leukste cadeau’s. Daarnaast maak je bij elke aankoop kans op één van de fantastische maandprijzen. Heb jij nog geen Roospas? Scoor hem dan nu via één van de deelnemende winkels of horeca. Check hier alles over het leukste en grootste spaarprogramma van Roosendaal!

winkelen in roosendaal

Nieuwsbrief