Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

warenmarkt roosendaal weekmarkt
Over Roosendaal

Ontdek de warenmarkt van Roosendaal

27 juli 2020

27 juli 2020 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Op maandag en zaterdag wordt de Nieuwe Markt omgetoverd tot een warenmarkt voor jong en oud. Op de warenmarkt (of weekmarkt) ervaar je de echte gezelligheid van een oer-Hollandse markt voor jong en oud. Je vindt er volop kramen met de meest verse en (h)eerlijke producten. Wij vertellen je alles over de warenmarkt van Roosendaal in dit blog.

De warenmarkt voor jong en oud

De warenmarkt is al zo oud als de handel zelf. Op de warenmarkt op de Nieuwe Markt in Roosendaal vind je dan ook de authentieke marktkramen met natuurlijk rasechte marktlui. Vakmensen die hart hebben voor hun werk, de kraam en de producten. De marktliederen van de warenmarkt in Roosendaal verkopen voor ieder wat wils. Niet voor niets is de warenmarkt een bezoekje waard voor jong en oud. In de kramen en wagens koop je vooral verse producten, zoals groenten, fruit, zuivel, vis, vlees en bloemen. Maar je kunt er ook terecht voor kleding, stoffen, (woon)accessoires en reparatiewerk aan elektronische apparaten. Er is eigenlijk te veel om op te noemen. De veelzijdigheid van de warenmarkt in Roosendaal moet je zelf ervaren!

Ontdek de veelzijdigheid van de markt

warenmarkt roosendaal weekmarkt
warenmarkt roosendaal weekmarkt
warenmarkt roosendaal weekmarkt
warenmarkt roosendaal weekmarkt
warenmarkt roosendaal weekmarkt
warenmarkt roosendaal weekmarkt

2 dagen warenmarkt in Roosendaal

De warenmarkt in Roosendaal wordt al sinds 1502 wekelijks georganiseerd op maandag. Daarvoor vond de markt plaats op woensdag. Sinds 1958 vind je de grootste warenmarkt van Roosendaal op de huidige standplaats: de Nieuwe Markt. Deze warenmarkt staat ook wel bekend als de weekmarkt. Met ruim 90 kramen is er echt voor ieder wat wils en vind je altijd wat je zoekt. Naast de kramen en wagens op de warenmarkt openen ook steeds meer winkels ook in de ochtend al haar deuren. Zo scoor je eenvoudig alle boodschappen en al jouw benodigdheden in één keer.

Op zaterdag vindt er ook een warenmarkt plaats. Deze ‘zaterdagmarkt’ is een stukje kleiner dan de markt op maandag. Op zaterdag vind je er enkel kramen met verse levensmiddelen en kun je vooral terecht op de warenmarkt voor fruit, groenten en bloemen.

warenmarkt roosendaal weekmarkt

Openingstijden warenmarkt Roosendaal

De warenmarkt in Roosendaal vindt twee keer per week plaats op maandag en zaterdag. Op beide dagen is de warenmarkt op de Nieuwe Markt geopend van 08:30 uur tot 16:00 uur. Houd er rekening mee dat er ook voor en na de openingstijden verkeershinder plaatsvindt op de Nieuwe Markt in verband met het opzet- en afbouwwerkzaamheden. De weekmarkt op maandag vindt elke maandag van het jaar plaats, behalve op officiële feestdagen, zoals paasmaandag of tweede pinksterdag. Ook kan het zijn dat de weekmarkt of zaterdagmarkt wordt verplaatst naar een andere locatie of een andere moment in verband met een evenement of werkzaamheden aan de Nieuwe Markt.

Warenmarkt bezoeken

Kom jij binnenkort de warenmarkt op maandag of zaterdag bezoeken en zelf de veelzijdigheid ontdekken? Bezoekers die met de auto komen, kunnen eenvoudig parkeren in parkeergarage de Nieuwe Markt, pal onder de warenmarkt. Kom je sportief op de fiets? Dan kun je deze parkeren in de gratis fietsenstalling bij de Roselaar of de Markt. Vergeet vooral niet om een grote tas of boodschappenwagen mee te nemen. Want niemand gaat met lege handen naar huis op de warenmarkt in Roosendaal!

 

warenmarkt roosendaal weekmarkt