Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Avalon Gommeren vader
Over Roosendaal

Vaderdag special: Roosendaalse ondernemers en hun vaders

4 juni 2020

4 juni 2020 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Het is weer juni! Naast dat we deze maand eindelijk écht de zomer in gaan, mogen we natuurlijk ook Vaderdag op zondag 21 juni niet vergeten. Speciaal voor Vaderdag spraken we verschillende Roosendaalse ondernemers over hun stoere en lieve vaders. Want de appel valt vaak niet ver van de boom!

Vaderdag in Roosendaal

Dit jaar is Vaderdag toch nét even anders. Niet door de datum natuurlijk. Die is gewoon op zondag 21 juni. Maar de coronacrisis heeft nog steeds invloed op ons dagelijks leven. Zomaar even bij paps (en/of mams) langs gaan is er nog steeds niet bij.

Juist in deze tijden waardeer je de band je met jouw vader hebt nog eens extra, toch? Daarom hebben wij mooie verhalen van Roosendaalse ondernemers en hun vaders verzameld. Vaak werken zij samen, of heeft dochter of zoon de onderneming overgenomen. Ook geven de lokale ondernemers uit de binnenstad inspiratie voor Vaderdag. Met tips voor de leukste presentjes en suggesties om jouw Vaderdag cadeau nog persoonlijker te maken!

Gommeren Woninginrichting: geboren en getogen op de Kade

Bij Gommeren Woninginrichting moet je zijn voor het beste advies op het gebied van wonen. Avalon is al vanaf kleins af aan te vinden in de winkel van haar ouders. Ze is zelfs opgegroeid in het huis erboven. Het was dan ook een logische stap dat Avalon later het bedrijf van haar ouders over zou nemen. Als klein meisje ging ze al mee om interieuradvies te geven.

“Omdat wij 6 dagen per week open zijn zien we elkaar dus ook 6 hele dagen. Mijn vader en ik zijn uit hetzelfde hout gesneden. Ik weet precies hoe hij zich voelt door alleen al naar hem te kijken. Uiteraard is het niet altijd rozengeur en maneschijn hier en kunnen we dus af en toe even flink de waarheid zeggen tegen elkaar. Maar als dat eenmaal gezegd is, kunnen we weer door en is het goed.

We zullen het niet zo snel tegen elkaar zeggen, omdat we te nuchter zijn. Maar wat ben ik trots op die man en ik hoop dat we nog lang in goede gezondheid dit prachtige familiebedrijf kunnen voorzetten,” vertelt Avalon trots.

Vaderdag cadeautip van Avalon: Naast zijn favoriete cadeau… haal herinneringen op met je vader! Bekijk samen foto’s en filmpjes van wat jullie allemaal al hebben meegemaakt, het zal hem een glimlach geven van oor tot oor.

Mijn vader en ik zijn uit hetzelfde hout gesneden.

- Avalon, Gommeren Wooninrichting

Avalon Gommeren vader

‘t Paviljoen: een echt familiebedrijf

Stap je bij ‘t Paviljoen binnen? Dan stap je in een sfeervolle en warme lunchroom op de Nieuwe Markt. Ook kun je heerlijk vertoeven op het zonovergoten terras of neem je een heerlijke coffee-to-go mee. ‘t Paviljoen is gestart als een echt familiebedrijf. Inmiddels hebben de kids afscheid genomen en zijn zelfstandig ondernemers geworden. Wat dat betreft zijn ze hun ouders achterna gegaan!

“Toen wij plannen hadden om met ‘t Paviljoen te starten, wilden 2 van onze kinderen meehelpen; de oudste had al veel ervaring in de bediening en nam dan ook de organisatie “aan de voorkant” op zich. De jongste ging een opleiding voor kok volgen om mijn vrouw te assisteren in de keuken.

Het moeilijkste is, zolang de kinderen thuis wonen, om werk en privé gescheiden te houden. Maar dat is ons goed afgegaan. We kunnen nog steeds goed met elkaar overweg. Een aantal recepten worden nog steeds gebruikt en de organisatie staat ook nog steeds. En we zijn heel trots op waar ze vandaan kwamen en waar ze nu zijn”, vertelt Lion enthousiast.

Vaderdag cadeautip van Lion: Sundea Brunch met verse jus, broodjes, broodsnede, eitje, zoet en hartig beleg, American pancake met vers fruit, donut, muffin en krenten bolletje voor 17.50 euro per persoon.

't Paviljoen

Roosendaalse ondernemers en hun kids

Ook Maaike van ‘t Wapen ging haar ouders achterna. En de zoon van Wim Vromans, Stef, staat met grote regelmaat model voor de kledingwinkel van zijn vader. Ben je op zoek naar nog meer Vaderdag cadeau inspiratie? De Roosendaalse ondernemers helpen! Speciaal voor de allerliefste papa’s hebben ze de leukste cadeaus en acties bedacht.