Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Inspiratie

7 terrasdrankjes voor de dorstige dagen van 2018

13 April 2018

13 April 2018 | Inspiratie | Door: Redactie

De Roosendaalse horeca maakt zich op voor een nieuw terrasseizoen. De komende week gaan we de 20 graden voor het eerst dit jaar passeren en dus is het tijd om een lijstje op te stellen van de nieuwste, meest verfrissende en bovenal lekkerste terrasdrankjes van 2018. Heb jij ze al geproefd?

Heineken 0.0

Heineken lanceerde vorig jaar voor het eerst in haar geschiedenis een alcoholvrij biertje. Daarmee is Heineken een laatbloeier, maar het moge duidelijk zijn dat er een sterke visie achter zit. Als Heineken een nieuw biertje op de markt brengt, is het van hoge kwaliteit. Alcoholvrij bier wordt steeds populairder onder Nederlanders, mede door de strengere regelgeving rondom drankgebruik achter het stuur. Heineken 0.0 is verfrissend en is volgens het testpanel van de Consumentenbond het lekkerste alcoholvrije biertje van dit moment. Dit maakt Heineken 0.0 een van de meest geschikte terras drankjes voor doordeweeks.

Heineken 0.0 terras drankjes Roosendaal24

Hertog Jan Grand Prestige

Voor wie niet hoeft te rijden én gek is op speciaalbier presenteert Hertog Jan haar kroonjuweel: de Grand Prestige. Elk jaar weer wordt dit gerstewijn opnieuw gebrouwen en verbeterd. Hertog Jan Grand Prestige won in 2017 een World Beer Award voor beste bier van Nederland. Alleen dit al is een reden om het te proeven. Maar een donker biertje in de zomer? Jazeker. Hertog Jan Grand Prestige is een heerlijke combinatie tussen zoet en bitter en heeft een roodbruine kleur. Kun je tegen een stootje? Dan is deze 10% dorstlesser het perfecte terrasdrankje voor jou.

Hertog Jan Grand Prestige Terras Drankjes Roosendaal14
Foto via @hertogjan.nl op Instagram

Angelus blond

Ga je toch lekkerder op een blondje in de zon? Probeer dan de Angelus Blond van Brielsch Brouwersgilde. Dit lichtblonde biertje is in de zon een van de lekkerste terrasdrankjes van 2018 voor de echte bierliefhebber. In maart won het biertje nog een gouden plak op de Dutch Beer Challenge in Rotterdam in de categorie licht blond.

Angelus blond terras drankjes Roosendaal24

Pommery Royal Blue Sky

Liefhebber van echt goede bubbels? Dan ken je vast de champagnes van het Franse Pommery. Royal Blue Sky is de nieuwste champagne van dit merk en biedt een geheel nieuwe ervaring. Deze champagne wordt namelijk het beste geserveerd met ijs en is dus zeker het proberen waard tijdens de warme dagen.

Pommery Royal Blue Sky terras drankjes roosendaal24
Foto via @champagnepommeryuk op Instagram

Sangria

Sangria is een van de meest gedronken terrasdrankjes in Spanje. De klassieke sangria bevat gekoelde rode wijn in combinatie met cava, sinaasappelsap en vers fruit. In 2018 wordt shared drinking de trend. De kannen sangria zullen daarom niet om aan te slepen zijn!

Sangria terras drankjes Roosendaal24

Milano-Torino

De gin-tonic is nog steeds razend populair, maar de hype rondom deze cocktail is wel een beetje voorbij. De Milano-Torino, ook wel bekend als Americano, wordt dé zomer cocktail van 2018. Deze cocktail is nog redelijk onbekend in Nederland, maar kan absoluut niet onopgemerkt blijven. De combinatie van de Milanese Campari en zoete vermout als Martini Rosso uit Turijn smaakt extra verfrissend met ijs. Ben je toe aan iets nieuws? Dan moet je de Milano-Torino absoluut proberen!

Terras drankjes Roosendaal24 Milano Torino

Blond Rooske

We sluiten de lijst toch af met een biertje. Als Roosendaler mag je het Blond Rooske niet overslaan op het terras. Het biertje werd gebrouwen ter ere van 750 jaar Roosendaal en is daarom dit jaar te verkrijgen bij alle horecagelegenheden in de Roosendaalse Binnenstad. Voor Roosendaal is dit dus eigenlijk het enige échte terrasdrankje van 2018. Gegarandeerd genieten!

Blond Rooske Roosendaal14
Foto via @willemijncasas  op Instagram

Terrasdrankjes alert: zomerse temperaturen op komst

We hebben er even op moeten wachten, maar vanaf nu kunnen we de terrassen weer vaker gaan bezoeken. De komende week gaan we temperaturen tegen de 25 graden tegemoet. De terrassen van onder andere de Raatskelder, Chagall en Bij Moeders staan klaar en het horecapersoneel op de Markt zal er alles aan doen om jou goed gehydrateerd te houden tijdens de eerste zomerse dagen van 2018. Pas in de zon wel op met (te) veel alcohol. Maar ach, eentje kan geen kwaad om het voorjaar te vieren, dus cheers to the sun!