Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over Roosendaal

Jouw spullen veilig met het DNA-set van de gemeente

14 November 2017

14 November 2017 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Heb jij er al over gehoord? Je kunt nu jouw spullen voorzien van een unieke markering om zo inbraken te voorkomen. De gemeente Roosendaal biedt bewoners de mogelijkheid om met korting een DNA-set aan te schaffen om woninginbraken te voorkomen. Maar wat is dit DNA-set precies? Je leest het hier.

Maatregelen

De gemeente Roosendaal zet nu al buurtpreventie en alert-groepen via WhatsApp in om woninginbraken te voorkomen. Maar ook deelt de gemeente preventietassen uit en let ze nauwlettend op veelplegers. Hiernaast stelt de gemeente een subsidie beschikbaar voor eigenaren van woningen om inbraakwerende maatregelen te treffen.

DNA-set voor iedereen

De subsidie is alleen gericht voor eigenaren van huizen, daarom wil de gemeente nu ook de huurders gaan helpen. Met het DNA-set kun je jouw spullen beveiligen. Je kunt met dit set namelijk je spullen voorzien van een onzichtbare unieke markering. Deze markering is alleen met een speciale lamp te zien. Wanneer spullen dan gestolen worden en weer worden gevonden, helpt deze markering de politie bij het terugvinden van de rechtmatige eigenaar van het gestolen voorwerp.

DNA-lamp

Niet alleen de politie heeft zo’n speciale lamp. Ook de inspecteurs handhaving van de gemeente en opkopers van tweedehands objecten krijgen de lamp. Zo kunnen ook zij gestolen voorwerpen identificeren.

Speciale sticker

Wanneer je een DNA-set koopt van de gemeente ontvang je ook een sticker. Deze sticker kun je bijvoorbeeld bij de voordeur ophangen of op het raam zodat eventuele inbrekers worden afgeschrikt.

Jouw DNA-set

De gemeente Roosendaal vindt het belangrijk dat woninginbraken worden voorkomen. Daarom betaalt de gemeente flink mee aan deze maatregel. Je betaalt voor een DNA-set nu €32,50, dit is bijna de helft goedkoper dan normaal. Daarbovenop krijgt iedereen ook nog eens €7,50 korting en zelfs €10,00 als je lid bent van de buurtpreventie. Jouw set haal je bij de VVV aan de Markt 71.

Ga jij een setje halen?