Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

hapstap roosendaal
Inspiratie

Speciale HapStap Take Away op 5 december

3 december 2020

3 december 2020 | Inspiratie | Door: Redactie

(Grote) Roosendaalse evenementen zitten er al een tijdje niet meer in, maar ze worden wel gemist. Datzelfde geldt natuurlijk voor de horeca-ondernemingen die al sinds 14 oktober haar deuren hebben moeten sluiten. Daarom komt de organisatie van HapStap in samenwerking met de Gemeente Roosendaal en VHOM deze winter met een speciale editie op zaterdag 5 december: HapStap 2020 Take Away. Wij vertellen je er alles over in dit blog!

 

HapStap Festival

Het HapStap Festival is normaal gesproken een gezellige foodmarket in het centrum van Roosendaal. Verschillende Roosendaalse horecaondernemers serveren lekkere kleine hapjes voor kleine prijsjes. HapStap Festival is een gezellig evenement voor jong en oud waar je de echte Roosendaalse keuken (en natuurlijk de gezelligheid) proeft!

HapStap 2020: Take Away

Dit jaar moeten we het HapStap Festival, net zoals velen andere evenementen, helaas missen. Feesten, bijeenkomsten en evenementen mogen niet worden georganiseerd, zolang we het coronavirus niet onder controle hebben. Maar wat mag dan wel? Met die vraag ging de organisatie in gesprek met de gemeente Roosendaal en de VHOM.

Omdat de horeca gesloten is, gooien zij het dit jaar over een andere boeg. Als jij je favoriete restaurant of café niet mag bezoeken, komen zij toch gewoon naar jou toe? Zo hebben vele Roosendaalse horeca-ondernemingen een speciaal bezorg- of afhaalmenu. En wat nu als we dat afhalen een keertje groots aanpakken? Geen event, maar wel een extra steuntje in de rug voor alle deelnemende horeca-ondernemers. Afhalen mag immers wel en door de krachten te bundelen kunnen we er toch voor zorgen dat er op een verantwoorde manier wat leven in de brouwerij komt. Dit alles gaat eindelijk gebeuren op zaterdag 5 december tijdens HapStap 2020 Take Away. Er wordt een speciale foodmarket georganiseerd op de Markt waarbij maar liefst 12 Roosendaalse horecagelegenheden voor je klaar staan met heerlijke hapjes en drankjes om mee te nemen. Samen met een speciaal samengestelde Spotify-lijst kun je er een overheerlijke pakjesavond van maken!

De spelregels van HapStap Take Away

HapStap Take Away kan alleen onder bepaalde voorwaarden worden georganiseerd. Daarom is het verplicht om je in te schrijven als je een bezoekje wilt brengen aan de foodmarket. Door je te registreren, ga je akkoord met alle voorwaarden en kun je een tijdvak kiezen van 30 minuten tussen 14:00 uur en 17:00 uur. Na deze 30 minuten, moet je de Markt weer verlaten, zodat andere bezoekers ook hun tasje kunnen vullen met lekkers. Zo’n unieke tas kost 2 euro en dien je gepast en contant af te rekenen om wachtrijen en opstoppingen te voorkomen. Deze tas kun je vervolgens vullen met al het lekkers dat de Roosendaalse horeca te bieden heeft. De gerechtjes kosten ongeveer tussen de 5 euro en 7,50 euro. Door de kleine hapjes, kun je van alles wat proberen en steun je zo veel mogelijk horeca-ondernemers!

Een speciale kerstwens

Omdat na pakjesavond, kerst alweer voor de deur staat, heeft de organisatie een extra leuk idee wat helemaal bij de kerstgedachte past: een speciale kerstwens in de vorm van een klein cadeautje. Denk aan een versierde kerstbal, een tekening, een kerststukje of een eigen idee. Je kunt zelf één of meerdere kleine cadeautjes meenemen naar de Markt en deze inleveren bij één van de deelnemende horeca-ondernemers. Zelf mag je daar dan weer een klein cadeautje terugpakken. Je weet niet van wie je iets krijgt en aan wie je iets geeft. Dat is juist het mooie. Zo geef je iemand anders een speciale en warme kerstgroet.

Deelnemende horeca

Er zijn 12 Roosendaalse horeca-ondernemers aanwezig tijdens de HapStap 2020 Take Away. Om het veilig te houden, loop je een verplichte route langs de ondernemers. Je kiest uiteraard zelf waar je stopt en waar niet. Zo ben je vrij om zelf jouw tasje samen te stellen. De aangesloten horeca-ondernemers in volgorde van de route zijn: 

 1. Hotel Tongerlo: distributiepunt van de unieke tas (2 euro p.s.) & diverse wijnen;
 2. Sinjoor met huisgemaakte stoofvlees op oma’s wijze;
 3. Fratino met authentieke lasagne bolognaise of gegrilde groenten (V);
 4. Lunchcafé Lente met cheesecake met speculaas, kruidnoten en zoute karamel;
 5. Dakotaz met keuze uit 4 soepen: uien, kerrie-kokos, tomaten, hollandse garnalen bisque;
 6. De Sjoes met flammkuchen;
 7. Het wapen van Roosendaal met ragout van wild zwijn met champignons & zelfgemaakt brood;
 8. De Raatskelder met tarte tatin van appel met een kaneel bavarois;
 9. Chagall met Nacho’s met tomatensalsa, jalapenos en cheddar;
 10. New York met NY truffle-burger;
 11. D’ouwe markt met ijsbonbon in de vorm van een Roosendaals roosje;
 12. Cannelle met wildproeverij, wildzwijn pastrami, paté, salami, eendenrilette, reepaté, kletzenbrood met veenbessencompote en uienchutney.

Samen verantwoord genieten tijdens HapStap 2020 Take Away

Tijdens HapStap 2020 Take Away vul je jouw unieke tas en geniet je thuis van zorgvuldig samengestelde lekkernijen. Dankzij het leuke initiatief is er voor ieder wat wils en ga je met een volle tas én een uniek geschenkje naar huis. Zo wordt het gegarandeerd een heerlijke en verantwoorde pakjesavond. Schrijf je in voor HapStap 2020 Take Away en kies jouw tijdsslot. Meer informatie vind je op de Facebook-pagina van HapStap festival.