Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Broodjeszaak de Smalle Pijp vitrine
Over Roosendaal

De Smalle Pijp heeft na 30 jaar haar deur gesloten

30 september 2019

30 september 2019 | Over Roosendaal | Door: Redactie

We zijn er allemaal wel eens geëindigd na een avond flink stappen, of tijdens carnaval. Of gewoon omdat je er moet zijn voor de lekkerste broodjes en snacks. We hebben het natuurlijk over de Smalle Pijp! Een waar begrip in Roosendaal. Op 29 september heeft de broodjeszaak, aan de Markt 28 in Roosendaal, na 30 jaar haar deuren gesloten. De zaak wordt overgenomen door Jean-Pierre Kolthoff: eigenaar van Bij Moeders, Dakota’z en Ribz.nl.

Hij was achttien jaar oud toen Michael Kamphuis, samen met zijn ouders, begon in de Smalle Pijp. Afgelopen zondag 29 september om 18:00 uur sloot hij definitief zijn deuren. Er werd zelfs een heus Facebook event “Het Laatste Avondmaal Bij De Smallepijp” aangemaakt. Onder luid gezang en geklap is er uitbundig afscheid genomen van de Smalle Pijp en Michael.

Bedankt Smalle Pijp voor al die jaren zorgen voor de hongerige behoeftes van (dronken) jongeren! Het ga je goed!

Publiée par JONG Roosendaal sur Samedi 28 septembre 2019

“Dertig jaar, het klinkt heel erg lang maar voor mij is die tijd voorbij gevlogen. Naast de zaak ben ik, namens VHOM (Vereniging Horeca Oude Markt), penningmeester en altijd nauw betrokken geweest bij de organisatie van evenementen onder andere van Roosendaal leeft, Swingt in het park, WK en EK’s op de Markt. Daarnaast zit ik ook in het bestuur van het jaarlijkse Beach Event. Hierbij is mij gevraagd om dit te blijven doen. Mensen gaan naar de binnenstad voor beleving, er moet iets te doen zijn. Evenementen zijn belangrijk voor de levendigheid in een stad. Daar blijf ik mij heel graag voor inzetten. Zo ben ik de komende periode, samen met andere ondernemers, bezig om de schaatsbaan vorm te geven.”

De Smalle Pijp bedankt

‘Het antiek van de Smalle Pijp’

Wie regelmatig bij de Smalle Pijp binnen kwam lopen, kent natuurlijk ook Suus Hopstaken. Zij begon als zeventienjarige bij de Smalle Pijp. Eerst als bijbaantje, toen een fulltime job. Voor haar stopt de teller op 23 jaar trouwe dienst. “Sommige klanten noemen mij ‘Het antiek van de Smalle Pijp’. Ik moet daar wel om lachen en vind het ook een compliment. Ik heb dit werk altijd met veel plezier gedaan. Enige nadeel is dat je soms tot in de late uurtjes door gaat en dan bijvoorbeeld niet zelf kunt gaan stappen. Maar daar raak je aan gewend. Voordeel is dat je hierdoor ook minder uitgeeft.”

Afscheid de Smalle Pijp

De Smalle Pijp webshop

Wie nu denkt nooit meer van de beroemde broodjes en snacks te kunnen genieten: goed nieuws! De webshop van de Smalle Pijp blijft gewoon bestaan. Jouw favoriete bestellingen kun je vanaf dinsdag 1 oktober gewoon weer doen, maar dan op www.desmallepijp.nl.

Nieuwe horecazaak

Jean-Pierre Kolthoff kocht eerder al het pand van tabakszaak Coppens, op nummer 26. De plannen zijn om de twee panden samen te voegen tot één nieuwe horecazaak. Meer nieuws hier over volgt snel!