Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

sjoerd ron mervo sport
Bedrijven

Sjoerd Verbraak en Ron Stoop nemen Mervo Sport Roosendaal over

24 juni 2018

24 juni 2018 | Bedrijven | Door: Redactie

Afgelopen week werd het ‘transfernieuws’ bekend gemaakt: Sjoerd Verbraak en Ron Stoop zijn vanaf 1 juli 2018 de nieuwe eigenaren van Mervo Sport. Ze nemen daarmee het stokje over van Arnold Roobol, die Mervo Sport al meer dan twintig jaar runt én die de twee nieuwe eigenaren ooit aannam. Sjoerd en Ron vertellen over hun warme band met de inmiddels énige sportspeciaalzaak in Roosendaal en omstreken en over hun toekomstplannen met de winkel.

Online pionieren

Zowel Sjoerd als Ron is niet bepaald een nieuw gezicht op de werkvloer bij Mervo Sport. Integendeel: Sjoerd begon al op zijn 16e als weekendhulp bij de sportspeciaalzaak. Hij studeerde Informatica en startte een webshop in sportartikelen als afstudeerproject bij Mervo: ‘Dat was al in 2004 en voor die tijd zeer vernieuwend. We waren de tweede grote online webshop op sportgebied en op voetbalgebied sowieso de eerste’, vertelt Sjoerd. Online pioniers dus!

Na zijn studie is Sjoerd fulltime de webshop gaan runnen. Inmiddels is hij mede-eigenaar van een compleet sportimperium van Roosendaal en omstreken.

sjoerd ron mervo sport

V.l.n.r. Arnold Roobol, Sjoerd Verbraak en Ron Stoop

‘Eigenlijk waren we rivalen’.

Ron werkt inmiddels ook ruim 15 jaar voor en met Arnold: ‘Ik ben altijd heel sportief geweest. Eigenlijk wilde ik bij Defensie werken, maar daar werd ik voor afgekeurd ivm een voetbalincident op een schoolplein. Uiteindelijk kwam ik toen in de detailhandel terecht, bij een andere sportwinkel in Roosendaal. Eigenlijk waren we dus min of meer rivalen’, lacht Ron. Arnold en Ron tennisten samen en Arnold bedacht destijds dat je een goede concurrent beter zelf in huis kunt halen. Ron: ‘Ik ben ook Roosendaler van oorsprong, dus het was ook tactisch een slimme zet. Want je wilt natuurlijk een bepaalde binding creëren met regionale klanten zodat ze naar jouw winkel komen’.

Het sportimperium van Roosendaal

Dat Ron en Sjoerd al even ambitieus zijn als Arnold, blijkt wel uit het sportimperium wat ze door de jaren heen met elkaar hebben opgebouwd in de regio. Ron vertelt daarover: ‘Na een jaar als bedrijfsleider wilde ik wel graag een project voor mezelf erbij. Ik merkte dat we als sportwinkel veel meer uit voetbal konden halen. Zodoende ben ik in 2004 met Soccer Center gestart als shop-in-shop bij Mervo Sport, dit werd later 100%voetbal. Omdat we merkten dat het goed liep, hebben we in 2007 met z’n drieën een voetbalwinkel in Breda geopend. Daar kwam in 2013 ook nog een vestiging in Bergen op Zoom bij. We zijn altijd heel actief geweest bij verenigingen en kunnen op deze manier heel West-Brabant bedienen’.

Doordat leveranciers als Nike en Adidas steeds vaker het assortiment in sportwinkels gingen bepalen, is in 2015 het idee voor een aparte sneakerwinkel ontstaan. Dit werd The Athlete’s Foot. Deze is gevestigd in de Roselaar.

De toekomst van Mervo Sport

Per 1 juli zal dus ook Mervo Sport onder de hoede van Sjoerd en Ron vallen. Arnold vindt het na ruim twintig jaar tijd voor een nieuwe uitdaging. Sjoerd en Ron vertellen hierover: ‘Onze roots liggen hier. In de regio, maar ook bij Mervo Sport. We zijn deze overname aangegaan omdat Mervo als sportwinkel heel goed past bij het geheel van winkels die we nu hebben en bij wat we allebei ambiëren’.

Die ambitie is allereerst om de winkel up to date te maken naar 2018. In het najaar zal er zelfs een complete verbouwing plaatsvinden. De mannen willen zich met de winkel onderscheiden in het stuk service: ‘We gaan ons bij Mervo Sport met name richten op voetbal, running, tennis, hockey en fitness. Daarbij vinden we het belangrijk dat klanten goed geholpen worden. We zijn inmiddels de énige sportspeciaalzaak in Roosendaal en omstreken. Alleen in een fysieke winkel kun je dat stukje service en aandacht bieden. Iemand écht helpen. Denk daarbij aan zolen of schoenen aanmeten, maar ook het uitproberen van een hockeystick. Klanten kunnen hier kijken, voelen, rijken. Wij zijn pas tevreden als de klant dat ook is!’

Sjoerd zal zich met name gaan richten op The Athlete’s Foot en zich meer op de achtergrond bezighouden met onder meer marketing en de online tak. Ron wordt het gezicht van de winkel en zul je vaker op de werkvloer spotten, maar blijft zich daarnaast ook bezig houden met de voetbal-tak en het contact met verenigingen. ‘Dat is voor ons een belangrijk focuspunt, die samenwerking met verenigingen. Denk daarbij naast voetbal-, hockey- en tennisverenigingen ook aan fitnessscholen en gewone scholen. Maar ook evengoed een dartvereniging die nieuwe polo’s nodig heeft. Of een visvereniging’.

Werken bij Mervo Sport

Ron: ‘Vanaf 1 juli willen wij de klanten gaan bedienen met een nieuw team, waarvoor wij nog versterking kunnen gebruiken. Mocht je geïnteresseerd zijn naar onze vacatures, kijk dan snel even op onze Facebook of Instagram en reageer! Tevens kun je hier ook alle nieuwe ontwikkelingen en het laatste nieuws volgen.’