Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Sinterklaas in Roosendaal: intocht, musical en meer!

13 November 2017

13 November 2017 | Evenementen | Door: Redactie

Op zaterdag 18 november komt Sinterklaas in Roosendaal aan! Hij komt samen met zijn Zwarte Pieten, héél veel snoep en pepernoten én natuurlijk cadeaus. Blok deze datum in je agenda want rond de klok van 13:00 uur komt Sinterklaas de haven in varen. Benieuwd naar de andere activiteiten met Sinterklaas in het weekend van 18 november? Keep reading!

Sinterklaas in Roosendaal: 18 november

Rond 13:00 uur komt de Sint in de haven van Roosendaal aan en vertrekt hij vanaf de aanlegplaats naar het Kadeplein. Burgemeester Jacques Niederer en presentatrices Wilma en Cindy staan hem daar dan trappelend op te wachten. Maar kom gerust eerder naar het Kadeplein! Al vanaf 12:30 uur geniet je daar van onder andere de toffe beats van DJ Piet.

Route Intocht Sinterklaas

Nadat Sinterklaas warm is ontvangen gaat hij op zijn witte paard de Intocht door Roosendaal maken. Dit doet Sinterklaas in Roosendaal natuurlijk samen met muziekgroepen en zijn pieten. Uiterlijk om 16:00 uur gaat Sinterklaas naar zijn paleis om te rusten na de lange reis vanuit Spanje en de drukke dag. Sinterklaas komt tijdens zijn officiële intocht in Roosendaal door de volgende straten:
Kadeplein – Frans Halslaan – Jac Vosstraat – Kade – Markt – Raadhuisstraat – Jan Snelstraat – Nieuwe Markt – Roselaarplein – busstation – dr. Brabersstraat – Markt – Bloemenmarkt – Molenstraat – Brugstraat – Burg. Prinsensingel – Kloosterstraat

Sinterklaas in Roosendaal Roosendaal24

Foto gemaakt door Monique’s creaties fotografie. Bron: http://sintnicolaasroosendaal.nl/

Pak je kans en begroet Sinterklaas tijdens de Intocht en geniet van al het lekkers van de Pieten!

Slaapkamer van Sinterklaas: 18 nov t/m 5 december

Natuurlijk worden er een hoop activiteiten tijdens Sinterklaas georganiseerd in Roosendaal, zo ook in de Passage. Hier kun je van 18 november t/m 5 december de slaapkamer van Sinterklaas bekijken! Speciaal voor Sinterklaas heeft de Passage een slaapkamer ingericht zodat de Sint kan rusten wanneer hij maar wil. Kom jij ook kijken?

Sinterklaas in Roosendaal Roosendaal24

Pietendisco: 18 november

Na de intocht van Sinterklaas op zaterdag 18 november kunnen de kids losgaan bij de Pietendisco in De Kring. Laat de kinderen heerlijk swingen met de Pieten terwijl jij heerlijk geniet van een borrel in het café en de foyer. Jullie zijn van harte welkom tussen 14:30 en 18:30 uur!

Sint pakt uit in de Roselaar: 19 november

Op zondag 19 november geniet je van ‘De Sint pakt uit show’ in de Roselaar. Tijdens deze interactieve voorstelling vieren de kids het sinterklaasfeest samen met Cato Cadeau en Jet Pakket! Zij werken in de cadeaufabriek van Sinterklaas. Samen met de kinderen maken ze grote strikken, vouwen ze cadeaupapier en worden de pakketten doorgegeven en gestapeld. Maar wat zit er in dat grote pakket wat Cato en Jet zo goed bewaken? Tijdens de voorstelling op het Middenplein bij de Albert Heijn kom jij erachter!

De showtijden:
Van 13:30 tot 14:00 uur

Van 14:45 tot 15:15 uur

Van 16:00 tot 16:30 uur

Sinterklaas in het Tongerlohuys

Op zondag 19 november kun je ook de Sint komen bezoeken terwijl hij uitrust in zijn paleis. Zijn ring is namelijk gestolen en daarom voelt hij zich niet zo lekker. Maar hij vindt het heel leuk als kinderen langskomen en tekeningen, gedichten of knutselwerken brengen. Dat geeft hem weer energie! Eind november wordt ook de musical ‘Sinterklaas en de Gestolen Robijn’ gespeeld in De Kring. Maar tot die tijd kun je de Sint in het Tongerlohuys bezoeken. De bezoektijden op zondag 19 november zijn: 11:00, 12:00, 14:00, 15:00 en 16:00 uur. Be there!
Ga jij dit weekend ook Sinterklaas vieren?