Maandag 09:30 - 17:30

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30

Vrijdag 09:30 - 21:00

Zaterdag 09:00 - 17:00

Zondag -

Sep Feestartikelen

Molenstraat 38
4701 JS, Roosendaal

0165537808 Mail Sep Feestartikelen Route naar de winkel

Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Sep Feestartikelen confetti
Uitgelichte ondernemers

SEP Feestartikelen: al generaties lang een begrip in Roosendaal

27 januari 2020

27 januari 2020 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Kun jij het je nog herinneren? De eerste keer dat je in een carnavalspakje gehesen werd? Pa en ma aan de pils, jij in een hoekje bij de andere kids met een doos vol confetti en serpentine. Die Tullepetaonse muziek gaat in je bloed zitten. Hét carnavalsgevoel is lastig te omschrijven, het is er gewoon. Dat gevoel? Dat creëert Dennis samen met zijn Bianca bij SEP Feestartikelen. SEP is er voor iedere generatie, al meer dan 57 jaar.

Sep Feestartikelen portret

SEP: Etalage- en papiermaterialen

Pa en ma Sep begonnen in 1963 met een winkel voor etalage- en papiermaterialen. Al snel begon de vraag te groeien. Of ze ook aan carnavalsmateriaal voor de etalage konden komen? En of ze ook zakdoeken verkochten? Zo groeide SEP langzaam uit naar een feestartikelen winkel. “Als jongetje van 11 liep ik hier al over de vloer. Toen ik 25 jaar oud was, ben ik in de zaak gekomen, wat een logische stap was. Sinds een paar jaar zijn mijn ouders uit het bedrijf gestapt en doe ik het nu zelf, met mijn vrouw Bianca”, vertelt Dennis.

Al jaren kun je bij SEP in de Molenstraat terecht voor alles op het gebied van feestartikelen, met als kopstuk natuurlijk je carnavalskleding. Maar ook voor bijvoorbeeld Halloween en Oktober Fest artikelen. Met een team van 6 man (en vrouw) sterk. Tijdens de drukte voor carnaval komen daar maar liefst 10 tot 15 oproepkrachten bij. “We leven het hele jaar toe naar de 6 weken voor carnaval. Dan moet het gebeuren. We houden alle trends nauwlettend in de gaten en volgen schmink cursussen met het team. Alles om onze gasten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn”, legt Dennis enthousiast uit.

Neem alvast een kijkje

SEP Feestartikelen jassen
SEP Feestartikelen cowboy

Carnaval

Het carnavalsgevoel omschrijft Dennis als het gevoel van ‘vroeger’. Daar gelooft hij heilig in. Wat je als kind van je ouders mee kreeg en over brengt op jouw kinderen. Dat is met geen pen te beschrijven. “Dit gevoel willen wij bij ons in de winkel overbrengen. Zo draaien we altijd carnavalsmuziek. Je kunt alles aanraken én passen. De laatste jaren is het verkleden steeds uitbundiger geworden, inclusief schmink. Dat vinden we fantastisch om te zien. We doen er dan ook alles aan om te zorgen dat jij in de perfecte outfit de deur uit gaat!”, vertelt Dennis.

Van generatie op generatie

Dat de familie Sep een echte Roosendaalse familie is, mogen duidelijk zijn. De opa van Dennis had een slagerij op de Gastelseweg. En zijn andere opa had een aannemersbedrijf op de Boulevard en heeft de Kiosk op de Oude Markt afgebroken. Pa en ma begonnen natuurlijk met SEP. Zeg je Roosendaal, zeg je carnaval. Dat is de rode draad en die twee zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. SEP Feestartikelen is dan ook al jaren een begrip in Roosendaal en omstreken. Grote kans dat jij hier ook voor je eerste carnavalsoutfit bent geweest. 

“We bestaan inmiddels al 57 jaar. Ik schrik ervan als ik het zeg. We krijgen al 2e en 3e generatie kids in de winkel. Ouders met kinderen die vroegen als kind met hun eigen ouders langs kwamen voor een carnavalsoutfit. Dat is fantastisch, toch? Dat vind ik zó bijzonder. Daar moeten we voor knokken, om dat te behouden. Dat zelfs de 4e generatie hier over een aantal jaren binnen komt wandelen”, legt Dennis uit.

SEP Feestartikelen pruiken

We krijgen al 2e en 3e generatie kids in de winkel. Dat vind ik zó bijzonder.

- Dennis, SEP Feestartikelen

SEP blijft SEP, maar dan in een nieuw jasje

De afgelopen maanden heeft SEP een complete metamorfose ondergaan. Dennis en zijn team zijn druk bezig geweest met een grote verbouwing. Het resultaat daarvan kun je al komen bekijken. Ook is het logo in een nieuw jasje gestoken. De komende tijd blijft SEP doorontwikkelen, in de winkel, maar ook online. In de toekomst gaan er ook schmink cursussen aangeboden worden door Bianca, de vrouw van Dennis.

Ben je nieuwsgierig geworden? Kom sfeerproeven bij SEP Feestartikelen. Kun je gelijk jouw nieuwe carnavalsoutfit uitzoeken, passen én meenemen. Veul leut!

Nieuwsbrief

Whatsapp Sep Feestartikelen