Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Scooterverbod bord voorzijde
Over Roosendaal

Scooterverbod centrum Roosendaal: vanaf 15 oktober bekeuring op de mat!

2 October 2018

2 October 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Heb je een scooter of snorfiets en ben je regelmatig in het centrum van Roosendaal te vinden? Let goed op! In augustus werd het scooterverbod in het centrum van Roosendaal al van kracht, maar vanaf maandag 15 oktober a.s. zullen er ook daadwerkelijk bekeuringen uitgedeeld gaan worden.

Scooter en snorfiets verbod

Sinds donderdag 23 augustus zijn scooters en snorfietsen al niet meer welkom in de Roosendaalse binnenstad. De gemeente Roosendaal weert zo nóg meer onnodig gemotoriseerd verkeer uit het centrum, om overlast te beperken.

Buiten 6:00 uur en 11:00 uur mag je niet meer zonder ontheffing met hun snorfiets of scooter over de Markt rijden. Doe je dit toch? Dan kun je vanaf 15 oktober een bekeuring van 95 euro exclusief 9 euro administratiekosten op de deurmat verwachten.

Scooterverbod bord close

Camera controle

In totaal controleren vier camera’s op de Bloemenmarkt, in de Raadhuisstraat en aan de westkant van de Markt de kentekens van alle scooters en snorfietsen die de Markt op rijden. Deze kentekens worden door een database gehaald. Heb je geen ontheffing? Dan volgt een bekeuring.

Let dus goed op en zorg dat je met de scooter of snorfiets uit het centrum van Roosendaal blijft!