Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Culinaire Roadtrip
Over Roosendaal

Zo pakt de Roosendaalse horeca het deze zomer aan

14 juli 2020

14 juli 2020 | Over Roosendaal | Door: Redactie

2020 is een vreemd jaar. Verschillende ondernemers hebben rake klappen gekregen door de coronacrisis. Maar er is ook positief nieuws. Zo zijn er eerder in juni twee nieuwe horeca geopend die eigenlijk door corona tot stand zijn gekomen. Ook de andere Roosendaalse horeca gaan zeker niet bij de pakken neer zitten. Wij spraken Patrick van Chagall en Maaike van Het Wapen over hoe zij het aanpakken deze zomer.

Zomer in de tuin bij Chagall

Normaal gesproken is het bij Grandcafé Chagall eigenlijk altijd gezellig en druk. Zeker in deze tijd zitten de terrassen tot in de late uurtjes vol en kun je ook voor een gezellige stapavond terecht bij Chagall. Eigenaar Patrick van Oosterbos was maar wat blij dat de horeca in Nederland weer open mocht op 1 juni.

”Er mogen voorlopig geen stapavonden worden georganiseerd. Maar dat wil niet zeggen dat je niet meer gezellig kunt doorhalen bij Chagall. Speciaal in deze tijd houden we de keuken langer open, zodat je tot 00:00 uur ook nog tapasplanken en andere lekkere hapjes kunt bestellen. We zetten dus vol in op borrelen in plaats van echt stappen”, vertelt Patrick.

In de tijd dat Chagall haar deuren gesloten moest houden, heeft het personeel niet stilgezeten. Er is nagedacht over nieuwe ideeën én de tuin is flink op de schop gegaan. ”We hebben nu een gezellige zomerse tuin. Nu kun je dus zowel aan de voorkant als aan de achterkant gezellig een terrasje pakken. Op vrijdag, zaterdag, zondag en op afspraak steken we de Ofyr aan en bakken we live voor onze gasten de lekkerste tapas. Supergezellig!”, aldus Patrick.

Naast de vernieuwde tuin ziet Patrick nog meer lichtpuntjes deze zomer: ”We zien steeds meer jonge mensen terug op de terrassen. De jongeren tussen de 18 en 25 jaar die normaal gesproken rond deze tijd de festivals bezoeken, komen nu gezellig een drankje doen op ons terras. Positief voor ons dus!”

Bij Chagall is er dus eigenlijk weinig veranderd. Je kunt er nog steeds terecht voor een gezellige lunch, diner of borrel. Binnen, op het terras of in de tuin, bij Chagall is iedereen altijd welkom!

zomerse acties roosendaal

Het Wapen van Roosendaal: nu nóg gastvrijer

Het Wapen van Roosendaal staat bekend als dé huiskamer van Roosendaal. Dat komt niet in de laatste plaats door het gastvrije gevoel dat je krijgt bij een bezoekje aan ‘t Wapen. De Roosendaalse gastvrijheid zit dan ook in het bloed van eigenaresse Maaike Matthijssen. Ondanks de maatregelen, zal juist dat stukje DNA niet aangepast worden.

”Wij doen er alles aan om onze gasten zo gastvrij mogelijk te ontvangen. Aan dat huiselijke gevoel is dan ook niets veranderd. Ook denken we nu nog meer met onze gasten mee en zorgen we ervoor dat er voldoende desinfectie mogelijkheden zijn en natuurlijk zo veel mogelijk zitplaatsen, maar dan uiteraard met voldoende afstand.”

‘t Wapen is wereldberoemd in Roosendaal door de verschillende arrangementen in ‘highs’. Denk aan de high tea, high beer of high wine. Maaike vertelt dat ook aan dit aanbod weinig is veranderd: ”De regel is dat je nu moet zitten. Dat is gelukkig bij de proeverijen geen probleem. Vanaf een uurtje of 12 is dat anders. Dan willen de gasten toch graag wat meer bewegen en gaat normaal gesproken de muziek wat harder. Dat gaat nu helaas niet.”

Stappen zit er voorlopig even niet in. Daarom hebben Maaike en het personeel leuke alternatieven bedacht. Zo worden er elke 2e en 4e dinsdag van de maand speciale proeverij avonden georganiseerd voor kleine groepen en zijn er op de tweede locatie zelfs mogelijkheden om dingen te ondernemen voor grotere groepen tot 15 personen. Daarnaast kun je door de uitgebreide cocktailkaart en de goedgevulde bierkoelkast en tapkranen altijd bij ‘t Wapen terecht voor een ruim assortiment aan verfrissende (zomer)drankjes. De tip voor deze zomer volgens Maaike: ”Onze Rosebier special. Een bier-cocktail voor de vrouwen die wel graag een biertje willen proberen, maar liever iets zoets drinken.” Kom jij binnenkort proeven?

Leukste cafés Roosendaal Wapen

Help de Roosendaalse horeca de zomer door

De Roosendaalse horeca is weer open sinds 1 juni. Goed nieuws, want in het midden van de zomer zitten we maar wat graag op een van de terrassen en genieten we nog meer van al het lekkers dar Roosendaal te bieden heeft. Heb je even geen zin om te koken, of wil je gewoon ouderwets borrelen met vrienden of familie? Breng dan juist nu een extra bezoekje aan de Roosendaalse horeca. Er zijn leuke acties en alternatieven om er een topzomer van te maken. De Roosendaalse horeca staat meer dan ooit voor jou klaar. Jij ook voor hen? Tot snel!