Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Roosendaals talent: Moto Adonis bouwt flat tracker

3 December 2017

3 December 2017 | Evenementen | Door: Redactie

Het Roosendaalse bedrijf Moto Adonis bouwt professionele, custom motoren die volledig op maat zijn gemaakt en op iedere stijl zijn toe te passen. En dat in ons Roosendaal! Van het gereedschapsmerk Dremel kreeg Moto Adonis de vraag of zij van een oude Honda Dominator een flat tracker konden maken. Hun antwoord: “Wij zijn nooit vies van een uitdaging en we hebben vier weken gekregen om te laten zien wat we kunnen. Het resultaat: een bike die alle races wint.”

Flat tracker

Maar wat is dan een flat tracker? Een flat tracker is een motorfiets zonder voorrem. Zo kan de motorfiets zo hard mogelijk over een ovaal gravel circuit racen. Op 9 en 10 september 2017 was het Flatlands Festival. Moto Adonis wilde de motor natuurlijk voor dit festival af hebben. De Italiaanse motorrijder, Stefano Erba, ging met deze flat tracker voor de winst op de Speedway Lelystad.

Strippen en ombouwen

Hoe heeft Moto Adonis van de oude Honda Dominator dan een flat tracker gemaakt? Ze zijn begonnen met het strippen van de motor om deze zo licht mogelijk te maken. Ze hebben alle overbodige beugeltjes en framedelen weggesleept en glad geschuurd. Elke gram helpt! “Voor de racerij hebben we een nieuwe USD voorvork geplaatst, een nieuw HK achterveer en de verplichte 19inch wielen”, vertelt een medewerker van Moto Adonis. Vervolgens is er een kleine tank geplaatst en is het frame van de motor aangepast zodat Stefano perfect kon zitten.

Puntjes op i

Om het Stefano zo comfortabel mogelijk te maken, is er ook een custom zadel geplaatst met gripvlak. Zo blijft hij goed zitten op de motor. De motor werd uiteraard in de huiskleuren van de Mad Flat Crew gespoten: zwart en geel. Ook heeft Moto Adonis alle elektra naar de voorkant van de voorkant verplaatst. “Omdat Stefano gedurende de race geduchte concurrentie zou krijgen, kozen wij ervoor een speciale performance uitlaat te vervaardigen om het maximale uit de motor te halen”, aldus een medewerker.

Het resultaat zag er super uit! Stefano heeft met de flat tracker in zijn klasse op Flatlands Festival én in de daaropvolgende races de eerste plek gepakt.

Moto Adonis Roosendaal

Moto Adonis bouwt en ontwerpt high-end motoren. Of je nu op zoek bent naar een Brat Style, Cafe Racer, Scrambler, Tracker of een Bobber bij Moto Adonis in Roosendaal ben je altijd aan het goede adres. Ook kunnen ze je huidige motor aanpakken, ze zorgen er dan onder andere voor dat je motorblok weer als gloednieuw aanvoelt en ze kunnen je motor ook een performance boost geven!