Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Bockbierfestival in Roosendaal
Evenementen

Roosendaals Bockbierfestival

26 augustus 2021

26 augustus 2021 | Evenementen | Door: Redactie

Zin om het najaar op een smaakvolle manier in te luiden? Dan is het Roosendaals Bockbierfestival jouw event. Op zaterdag 2 oktober kun je in het centrum van Roosendaal verschillende bockbieren proeven en proosten op de herfst. Neem plaats op één van de gezellige terrassen en ontdek meer dan 50 verschillende bockbieren. In dit blog vertellen wij alles wat je moet weten over deze heerlijke bierproeverij!

Verschillende cafés en terrassen

Dit jaar wordt het Bockbierfestival gehouden in zes verschillende cafés: De Drie Weesgegroetjes, Ergens Anders, Jaxx, Chagall, het Wapen en de Sjoes. Plof lekker neer op een van de vele terrassen in het centrum van Roosendaal en geniet van veel verschillende bockbieren. Je hebt keuze uit meer dan 50 verschillende soorten. Met alle zekerheid kunnen we zeggen dat dit festival het grootste aanbod bockbieren van Nederland heeft.

Mensen die proosten met bockbier tijdens festival.

Met meer dan 50 verschillende soorten bockbieren heeft dit festival het grootste aanbod van Nederland

Het uitgiftepunt

Voordat je de perfecte plek gevonden hebt, is het slim om eerst langs te gaan bij het uitgiftepunt. Je vindt deze bij café Ergens Anders. Op deze locatie haal je tot 17.00 ‘s middags proefglazen, festivalboekjes en kun je munten kopen.

De munten zijn geldig zolang de voorraad bockbieren strekt. Zo kun je op jouw eigen (drink)tempo nagenieten van veel verschillende speciaalbieren. Neem de tijd!

Wat kost een proefglas en festivalmunt?

Het bier wordt geschonken in een proefglas en deze kost 8 euro. Je krijgt daarbij ook het festivalboekje. In het proefglas past 15cl bier, perfect om te proeven en te genieten van alle verschillende soorten bier. De bockbieren kosten één of twee munten, ongeacht het alcoholpercentage of het type bier. Je koopt een munt voor 2,25 euro per stuk en met deze festivalmunten kun je aan de bars van de deelnemende cafés betalen.

Heb je nog een glas van voorgaande edities, gekocht voor 2021? Dan kun je deze niet gebruiken tijdens het festival.

Mensen op terras in Roosendaal die proosten met bockbier.

Festivalmunten zijn geldig zolang de voorraad van bockbieren strekt

Koop nu je tickets: Roosendaal Bockbierfestival

Kun je niet wachten om al die verschillende bockbieren te proeven? Koop dan nu je tickets online. Zo weet je zeker dat je erbij bent en kan het aftellen naar 2 oktober beginnen. Laat het najaar maar komen, want met het Roosensdaals Bockbierfestival weet je zeker dat de koudere dagen sowieso in de smaak zullen vallen.

Meer weten over het Bockbierfestival?

Wil je nog meer weten over het festival? Ga dan naar de website van het Bockbierfestival en ontdek de bierlijst, festivalinformatie, huidige coronamaatregelen en nog veel meer.