Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over Roosendaal

Roosendaals ‘benkske’ staat op Tongerloplein

12 June 2018

12 June 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Roosendaal heeft van de Noord-Brabantse commissaris van de Koning een social sofa cadeau gekregen. Het ‘benkske’ is afgelopen zaterdag in ontvangst genomen door burgemeester Niederer en verschillende Roosendaalse billen hebben zich al genesteld op het Brabantse kunstwerk. Ben jij de volgende?

Benkske Roosendaal24

Benkske op Tongerloplein

Op 20 april meldden wij via onze Facebook-pagina dat Roosendaal een social sofa zou krijgen en wij vroegen daarbij op welke plek jij jezelf al zag zitten. Verschillende reacties volgden, waaronder het Emile van Loonpark, de Nieuwe Markt en het Kadeplein. Op basis van vele reacties via meerdere (social)mediakanalen, kwam het Tongerloplein als winnaar uit de bus. Het doel van het benkske is om een ontmoetingsplaats te creëren. De perfecte locatie hiervoor is volgens de belangstellenden het Tongerloplein, waar een parkeergarage, verschillende restaurants, het theater en een casino de perfecte uitvalsbasis vormen voor een gezellige dag of avond uit in Roosendaal. Het benkske is geplaatst met de rug naar brasserie Over de Tong, waardoor je over het Tongerloplein kijkt. Verschillende voorbijgangers hebben al gebruik gemaakt van het benkske. De leden van de Jongerenraad van Roosendaal waren de allereersten. Echte bofkonten!

Social sofa

De social sofa werd door de commissaris van de Koning aan Roosendaal geschonken ter ere van 750 jaar Roosendaal. Het benkske heeft haar naam te denken aan haar uiterlijk. Het is namelijk een ‘bankje op z’n Brabants’. De social sofa heeft de vorm van een chaise longue en is gemaakt van beton en voorzien van een fraai mozaïekpatroon in de Brabantse kleuren. Het benkske dient als plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Naast dit sociale doel is Roosendaal weer een mooi kunstwerk rijker. Ga je hem snel checken?

Benkske Roosendaal24