Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Praxis Roosendaal Business Award 2018
Over Roosendaal

Praxis en Visgilde grote winnaars Roosendaal Business Awards

6 November 2018

6 November 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Op maandagavond 5 november stond ondernemend Roosendaal weer op z’n kop tijdens de Roosendaal Business Awards 2018. Dit jaar waren er vier prijzen te vergeven: de Zorg Award, de City Award, de Small Business Award en de Business Award. Twee ROOS24 deelnemers vielen maandagavond in de prijzen en een andere werd op speciale wijze in het zonnetje gezet. Wij vertellen je er graag meer over! 

Roosendaal Business Awards

Roosendaal Business Award 2018

Om klokslag 20:00 uur opende burgemeester Niederer de Roosendaal Business Award 2018 en verwelkomde hij alle aanwezige gasten. De ‘Gouden en Zilveren gasten’ zijn om 17:00 uur al verwelkomd en hebben dan inmiddels al genoten van een heerlijk verzorgd diner.

De avond stond in het teken van 750 jaar Roosendaal en is naast inspirerend voor ondernemers ook een hele mooie gelegenheid voor ondernemers om te netwerken. De presentatie werd verzorgd door Evelien van de Bergh. Deze Roosendaalse heeft haar stem(pel) weten te drukken op verschillende nationale voice-overklussen, zingt als een nachtegaal en is dus ook een geweldige presentatrice.

Ter ere van 750 jaar Roosendaal sprak ook ‘onze’ Jack de Kreij als echte rasondernemer tot de Roosendaalse ondernemers. Om het plaatje compleet te maken was er uiteraard weer voldoende entertainment ingevlogen. Onder andere Band Hip, Julia Schutten, Martine van de Kar, The Billy’s en Andy Dellenoy bezette maandagavond het podium. Als klap op de vuurpijl vond er nog een speciaal optreden van de meiden van Og3ne plaats!

Business Award voor BB Bouwmarkten

Waar het natuurlijk allemaal om draait, is de uitreiking van de awards aan de ondernemers. Met het zweet op de voorhoofden en samengeknepen billen op de theaterstoelen van de Kring was het om 20:45 uur eindelijk zo ver. Voor Jan van Pul en Babice van de Ven een extra spannende maar, zeker hele mooie avond. De directieleden van BB Bouwmarkten, waar Praxis Roosendaal onderdeel van is, mochten namelijk de Business Award in ontvangst nemen.

Praxis Roosendaal Business Award 2018

De Business Award is een prijs voor bedrijven met meer dan 20 medewerkers. De grotere spelers zullen we maar zeggen. Een award om echt trots op te zijn en dat beseffen Jan en Babice maar al te goed. Toekomstgerichtheid was namelijk het belangrijkste criteria waarop de deskundige jury haar oordeel heeft geveld. Ondanks dat Praxis Roosendaal al ruim 32 jaar sterk gevestigd is aan de Laan van België, kunnen ze er dus nog wel even tegenaan. ‘We hadden het natuurlijk wel gehoopt, maar andere genomineerden zijn ook stuk voor stuk mooie ondernemingen. Dat wij dan als grote bouwketen winnen, komt wel als een verassing’, geeft Babice aan.

Keten of niet, Praxis Roosendaal is gewoon een oer-Roosendaalse onderneming en dat merk je. Praxis Roosendaal kon zich daarom geen groter compliment wensen dan de Business Award.

City Award voor Visgilde Nieuwe Markt

De City Award wordt omschreven als een prijs voor bedrijven met een hoge meerwaarde voor Roosendaal. Dat is nog eens een compliment. Degene die dat compliment voor een jaar op hun schouders mogen dragen, zijn Dick en Miranda de Groen van Visgilde De Nieuwe Markt. Op zijn dertiende mocht Dick een keer mee achter de haringkar met de locale visverkoper. De rest is geschiedenis. Dick voelt zich nog steeds als een vis in het water samen met zijn Miranda en dat betaalde zich afgelopen maandag 5 november uit met een hele mooie award. ‘Als ondernemer is dit een kroon op ons werk. We zijn erg trots!’ En wij zijn natuurlijk net zo trots op jullie, Dick en Miranda😉

Roosendaal Business Award 2018 City Award

Ook Bakkerij van den Bemd in het zonnetje

Er werd vooral gekeken naar de toekomst, maar om terug te blikken op 750 jaar Roosendaal is ook de mooie historie van ondernemend Roosendaal belicht tijdens de Roosendaal Business Awards 2018. Guust en Pluis van den Bemd werden daarom extra in het zonnetje gezet door de jury. Bakkerij van den Bemd is namelijk het oudste en nog steeds actieve familiebedrijf van Roosendaal. Al sinds 1851 gaan de warme broodjes als… inderdaad, warme broodjes over de toonbank. Guust en Pluis zijn al de vijfde generatie bakkers. Een mooi moment dus om deze Roosendalers positief te belichten!

Bakkerij van den Bemd Roosendaal

Roosendaal Business Awards 2018 resumé

Het was maandagavond voor alle aanwezigen een inspirerende, maar vooral gezellige avond vol entertainment in Theater de Kring. De Roosendaal Business Awards kent geen verliezers, want genomineerd zijn is al een verdienste op zich. Daarom nog één keer alle trotse ondernemers op een rijtje:

Zorg Award

 • Nijhoff training & coaching
 • Kreukelz sport- en spel BSO
 • SKINnovations by Mijke

City Award

 • Het Wapen van Roosendaal
 • Voets Assurantiën
 • Visgilde De Nieuwe Markt 

Small Business Award

 • Drukkerij DWD Maas
 • De Groene Loods
 • Aleco Sport Visions

Business Award

 • Adexpo
 • BB Bouwmarkten
 • SMS Metaal & Pompen Service

We feliciteren alle genomineerden en natuurlijk de uiteindelijke winnaars van de Roosendaal Business Awards 2018. Over de afterparty weten we niet veel, maar de winst zal ongetwijfeld goed gevierd zijn. En terecht! Dit was de Roosendaal Business Awards 2018. Tot volgend jaar!