Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Roos24 terugblik 2018
Over Roosendaal

ROOS24 blikt terug: de mooiste momenten van 2018

18 December 2018

18 December 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Het jaar 2018 loopt ten einde. Voor je het weet, proosten we met elkaar op een gelukkig nieuwjaar. Voor ons reden genoeg om nog één keer terug te blikken op alle mooie, leuke, inspirerende en opmerkelijke Roosendaalse momenten uit 2018. Lees mee en beleef alle momenten opnieuw! 

Januari 2018: Roosendaal 750 jaar

Samen met familie of vrienden werd er overal ter wereld geproost op een mooi 2018. Voor Roosendaal een speciaal jaar, want onze stad bestaat in 2018 750 jaar! Dit werd meteen op 2 januari gevierd met de officiële opening van het feestjaar in de St. Jan. Tijdens de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie werd extra groot uitgepakt met spetterende optredens en onder andere de welbekende televisietoren stond in de schijnwerpers. Iets later op 7 januari werd ook het carnavalseizoen feestelijk afgetrapt in Theater de Kring. Uiteraard allemaal in het teken van 750 jaar Roosendaal!

Februari 2018: carnaval in Tullepetaonestad

Eén keer per jaar gaan alle remmen los! In 2018 kleurde Roosendaal bont en blauw van 9 tot en met 13 februari. Traditiegetrouw veranderde de naam naar Tullepetaonestad en was niet de burgemeester, maar de Hoogheid de baas van de stad. Het hoogtepunt was zoals gewoonlijk de zaterdagmiddag, waarop de sleuteloverdracht en de optocht plaatsvond. Maar ook de andere dagen zaten natuurlijk weer bomvol festiviteiten. Carnaval 2018 was er zeker eentje om in te lijsten!

Maart 2018: nostalgische voorjaarskermis

In maart ontstond er een nieuw fenomeen in Roosendaal: de nostalgische voorjaarskermis. Dit evenement vond plaats van 30 maart tot en met 4 april. Op de nostalgische voorjaarskermis kwamen oude tijden weer tot leven. Meer dan 30 attracties, waaronder een authentieke spiegeltent, werden druk bezocht door jong en oud. In Roosendaal hadden we dit jaar dus niet één, maar twee kermissen. En een succes was het zeker, want ook volgend jaar is de nostalgische kermis gewoon weer terug!

Nostalgische kermis roosendaal roosendaal24

April 2018: kunst en cultuur voor Roosendaal

April stond in het teken van kunst en cultuur. Roosendaal is namelijk sinds april een paar mooie kunstwerken rijker. Het begon allemaal met het mooiste kunstwerk van allemaal: het Blond Rooske. Want zeg nou zelf: wat is er nou lekkerder dan een echt Roosendaals biertje. Het Blond Rooske werd officieel gepresenteerd tijdens de nostalgische voorjaarskermis en is vanaf april bij alle Roosendaalse horeca te koop. Grote kans dat jij hem inmiddels al hebt geproefd. Zo niet? Dan wordt het de hoogste tijd!

Iets later kreeg Roosendaal een ander kunstwerk: het Freedom Symbool. Dit kunstwerk had een iets andere lading dan het Blond Rooske. Het was dan ook mooi dat vlak voor bevrijdingsdag de nieuwe standplaats van het Freedom Symbool bekend werd. De Wieler Experience bleek een goede keuze, want het Freedom Symbool is sinds dien vaak bezocht.

Tot slot werd ook een nieuw krachtsymbool vereeuwigd op een mooie plek in Roosendaal. Op het pand tegenover het spoor en de Kadetunnel schittert een prachtige muurschildering van Tom Onrust, Zep van Tienen en Wouter van Foose. De blauwe havik staat voor de kracht van de stad Roosendaal.

#lekkerverven

Een bericht gedeeld door Onrust (@studio_onrust) op

Mei 2018: Hap Stap en Little Italy Event

Hap Stap Festival wordt ieder jaar groter. Ook dit jaar kon je in het Pinksterweekend de lekkerste culinaire hoogstandjes scoren van de lokale horeca op en rondom de Markt. Elke spot had haar eigen identiteit met bijpassende muziek en hapjes. Heb jij ook zo lekker gesmuld?

Naast Hap Stap Festival was er nog een ander evenement dat indruk maakte in mei. De Passage in Roosendaal is met het complete Venetiaanse decor het hele jaar door al een ware trekpleister. Het was dan ook de perfecte locatie voor het Little Italy Event tijdens het laatste weekend van mei. De complete Passage werd omgetoverd tot een Italiaanse markthal. Er vond een modeshow plaats, winkels pakte uit met flinke kortingen en er was zelfs een heuse gondel aanwezig.

Juni 2018: Roosendaals Benkske

Nog meer kunst! Roosendaal kreeg ter ere van de 750e verjaardag een social sofa van de commissaris van de Koning. Deze social sofa, beter bekend als het Benkske, dient als plek om nieuwe mensen te ontmoeten. Het Tongerloplein bleek de perfecte plek, want dit plein met aansluitend een parkeergarage, verschillende restaurants, het theater en een casino vormt de perfecte uitvalsbasis voor een gezellige dag of avond uit in Roosendaal. Of hij lekker zit laten we aan jullie over, maar het Benkske staat er in ieder geval mooi bij op het Tongerloplein!

Benkske Roosendaal

Juli 2018: de start van de Roosendaalse sportzomer

Roosendaal aan zee. Klinkt goed toch? De zee ontbrak echter, maar we genoten wel drie dagen van het Roosendaalse Beach Event in juli. Zo konden de volleybal fanaten zich uitleven tijdens het beachvolleybal event en alle bourgondiërs genoten van een drankje op het terras met hun voeten in het zand.

Ook van 9 t/m 15 juli was het genieten tijdens de 35e editie van de Nationale Jeugdronde. In 33 ploegen legde de deelnemers maar liefst 250 kilometer af over de West-Brabantse landschappen. Op verschillende locaties in Roosendaal waren leuke activiteiten rondom de Jeugdronde.

Augustus 2018: nog meer sport en nog meer genieten!

Op zondag 5 augustus vond één van de grootste feestjes van Roosendaal plaats. Warmdraaien is immers een groot fenomeen in Roosendaal. Met temperaturen boven de 30 graden was warmdraaien eigenlijk niet meer nodig, maar dit feestje mocht natuurlijk niet worden overgeslagen. Een dag later vond namelijk de Draai van de Kaai plaats. Dit wielerevenement was ook in 2018 weer een groot succes en gezellig tot in de late uurtjes!

Gezellig was het ook zeker op de Nieuwe Markt van vrijdag 24 tot en met zondag 26 augustus tijdens het Appeltje Eitje Bierfestival. Het weer liet ons een beetje in de steek, maar het eerste speciaalbier festival van Roosendaal smaakt naar meer!

Roosendaal, bedankt voor de gezelligheid. Tot de volgende! #dontworrybehoppy

Een bericht gedeeld door Appeltje Eitje (@appeltjeeitjefestival) op

September 2018: Lancering ROOS24 spaarprogramma en Rooskleurig Festival

Kijk, daar komen wij in beeld! Op zaterdag 1 september lanceerde namelijk het nieuwe spaarprogramma ROOS24. De grote lancering vond plaats op de Nieuwe Markt, waar de eerste Roospassen werden uitgedeeld. Vanaf dat moment was het sparen geblazen voor de leukste gratis cadeaus. Sinds september hebben we ook al verschillende mensen blij mogen maken met de mooiste prijzen, aangeboden door de deelnemende winkels en horeca. En we gaan nog even door, want de lancering in september was nog maar het begin!

gratis producten sparen

Sinds de lancering is het ROOS24 promoteam lekker bezig in de binnenstad. Ook tijdens Rooskleurig festival waren we present! Ondanks het weer, lieten we ons niet uit het veld slaan en hebben we genoten van onder andere Nielson en Q-Music foute uur dj’s op het grote podium op de Markt. De 750e verjaardag van Roosendaal is daarmee uitstekend gevierd!

Aftermovie incoming! 📹 #rooskleurigfestival 🔥

Een bericht gedeeld door Seaze | Jurre Kluin (@seaze_dj) op

Oktober 2018: scooterverbod binnenstad Roosendaal

Misschien geen leuk evenement, maar deze gebeurtenis was in ieder geval wel een eyeopener in Roosendaal. Steeds meer wegen in de binnenstad zijn al vriendelijker gemaakt voor fietsers en het winkelend publiek. Het scooterverbod dat sinds 15 oktober geldt, is daar ook onderdeel van. De gemeente Roosendaal wil daarmee onnodig gemotoriseerd verkeer uit het centrum weren, om overlast te beperken. Dit is veiliger voor onze bezoekers én schoner voor de stad.

Scooterverbod bord close

November 2018: Roosendaalse Business Awards

November stond zoals gewoonlijk in het teken van de Business Awards. Roosendaalse ondernemers trekken het hele jaar alles uit de kast om in november kans te maken op een prijs in één van de categorieën. Dit jaar waren Praxis en Visgilde de Nieuwe Markt de grote winnaars. Praxis won de Business Award en Visgilde ging er met de City Award vandoor. De uitreiking vond op maandagavond 5 november plaats in Theater de Kring.

Praxis Roosendaal Business Award 2018
Roosendaal Business Award 2018 City Award

December 2018: Ice World Roosendaal

Het is hartje winter in Roosendaal, of tenminste op de Markt. Daar staat namelijk zoals ieder jaar de Roosendaalse schaatsbaan. Dit jaar is groter uitgepakt dan ooit. De Markt lijkt wel onderdeel van een Duitse kerstmarkt. Leuke verlichting, dennenbomen, nepsneeuw en natuurlijk de grote schaatsbaan vormen de perfecte ingrediënten voor een warm en winters gevoel in Roosendaal. De schaatsbaan staat nog tot 6 januari 2019 op de Markt. Zeker een bezoekje waard tijdens de kerstvakantie! 

Roosendaal in december

Schaatsbaan Markt geopend
Wapen van Roosendaal
Aankleding schaatsbaan
Schaatsbaan horeca
Schaatsbaan ijs
Schaatsbaan vanaf ijs

Dit i̶s̶ was… Roosendaal in 2018

2018 zat vol leuke, inspirerende en merkwaardige momenten. Bij welke gebeurtenissen was jij aanwezig? En welke mis je nog in het overzicht? Laat het ons weten via Facebook. Dit was 2018, op naar een nieuw jaar. Fijne jaarwisseling!