Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Zuyderburen friet eten
Uitgelichte ondernemers

Restaurant Zuyderburen: Belgische lekkernijen in Roosendaal!

15 november 2019

15 november 2019 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

In Roosendaal vind je vele restaurants met voor ieder wat wils. Van alle restaurants vanaf de Markt tot en met de Raadhuisstraat krijg je spontaan keuzestress. En deze keuzestress wordt alleen maar groter, want sinds november 2019 hebben we er een gloednieuw restaurant bij. Een écht Belgisch eethuis wel te verstaan. Met Restaurant Zuyderburen is een nieuw concept ontstaan in Roosendaal. Eerlijk en vers Belgisch eten, maar dan net over de grens in Nederland!

Zuyderburen portret

Gloedjenieuw in Roosendaal

Restaurant Zuyderburen opende haar deuren op vrijdag 8 november 2019. Het openingsweekend was direct een succes, want het was gezellig druk in de Raadhuisstraat. De zowel Belgische als Nederlandse gasten werden positief verrast door de speciale gerechten uit de Belgische keuken. Ons Roosendaal ligt slechts een paar kilometers verwijderd van de Belgische grens. Niet gek dus dat we onze zuiderburen regelmatig tegenkomen in de stad. Denise werkt al jaren als ondernemer in Roosendaal, maar woont nog altijd in België. Tijd om dat stukje België mee te nemen naar Roosendaal met een nieuw concept: een Belgisch eethuis genaamd ‘Zuyderburen’, Verwijzend naar haar eigen afkomst en naar de saamhorigheid van België en Nederland in deze grensstreek. ‘België is niet ver weg, maar ook de Belgische keuken is nu dichterbij dan ooit in Roosendaal.’

 

Neem alvast een kijkje!

Restaurant zuyderburen
Restaurant zuyderburen
Restaurant zuyderburen
Restaurant zuyderburen
Restaurant zuyderburen

Echt Belgisch genieten!

Restaurant Zuyderburen is gevestigd in de Raadhuisstraat in het pand waar we vroeger Den Dieje en Il Fornaretto vonden. Anders dan de twee vorige concepten, is de unieke menukaart van Restaurant Zuyderburen. Friet, stoofvlees en mayonaise. Dat kun je zo’n beetje overal krijgen. Maar zó vers, zó lekker en zó 100% Vlaams, vind je het nergens. Alle ingrediënten hebben een eerlijke een veelal Belgische afkomst en de gerechten worden huisgemaakt door chef Sem. Naast Belgische producten is ook de band met Roosendaal erg sterk. Zo werkt Restaurant Zuyderburen samen met onder andere Caffè Dono en Visgilde Nieuwe Markt.

Naast de welbekende Belgische patatten en Vlaams stoofvlees staat de kaart vol met Belgische en lokale lekkernijen. Denk aan een straf biersoepje, heerlijke vol-au-vent of klassieke steak-tartaar. Helemaal speciaal voor Restaurant Zuyderburen en Denise, zijn de lamskoteletten ‘Camiel’, vernoemd naar de vader van Denise. ‘Vroeger mocht ik de lammetjes van mijn vader voederen. Er hangt zelfs een foto van mijn vaders schapen in het restaurant. Er zit veel liefde in onze populaire lamskoteletten’, vertelt Denise.

‘Kwaliteit, ambachtelijkheid en lekkere bourgondische porties. Dat maakt de Belgische keuken zo heerlijk!’

- Denise Peeters, Restaurant Zuyderburen

Gezellige drukte tijdens het openingsweekend

restaurant zuyderburen roosendaal

Van België, voor Nederland

Met het nieuwe Restaurant Zuyderburen verplaatst Denise de Belgische grens naar ietsjes dichter bij huis. In het Belgisch eethuis voel je je een echte Vlaamse Bourgondiër. De gemoedelijkheid, het lekkere eten én het knus ingerichte restaurant brengen België naar Roosendaal. Denise en haar team ontvangen jou graag met open armen voor een gezellig diner in Restaurant Zuyderburen. Saluukes en tot seffens!

Nieuwsbrief