Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over Roosendaal

Roosendaalse Marloes brengt eigen reisboek Bucketlist Reizen uit

10 November 2017

10 November 2017 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Marloes de Hooge, geboren en getogen in Roosendaal, bracht onlangs haar eigen reisboek uit. Want ze mag dan hier haar roots hebben, een groot deel van het jaar vind je Marloes elders ter wereld. Voor haar website Travelvalley reist ze de hele wereld af en schrijft ze inspirerende reisverhalen. In het boek Bucketlist Reizen staan maar liefst 25 reizen die je ooit gemaakt moet hebben. Een must have voor iedere reisliefhebber!

Hoe het allemaal begon…

De blog Travelvalley is in 2009 opgericht door Marloes en onderdeel van de online uitgeverij The Blog Idea Factory uit Roosendaal. Zij zijn ook bekend van blogs als DutchCowboys en StyleCowboys.

Een tijd geleden schreef Marloes al het artikel 10 reizen die je ooit een keer in je leven moet maken. Daarin stonden reizen die op de bucket list thuis horen. Zoals de Trans Siberië Express, de Big 5 spotten in Afrika en het noorderlicht aanschouwen in Scandinavië. Marloes vertelt: “Ik was destijds in gesprek met Kosmos Uitgevers omdat ik graag een boek wilde uitbrengen. Daar droomde ik als kind al van. Alles wat ik schrijf is online op het blog terug te vinden. Maar het leek mij heel bijzonder om mijn reisverhalen en foto’s in een mooi inspiratieboek te bundelen. Om echt iets tastbaars te hebben, waar je lekker doorheen bladert. Na het artikel over de 10 reizen voor je bucket list, kwamen we tot het boekidee van Bucketlist Reizen. Iedereen herkent zich in lijstjes en ik wilde graag meerdere bijzondere reisbestemmingen in één boek verwerken. Voor het boek hebben we de lijst uitgebreid naar 25 speciale bestemmingen: dit was zo’n gaaf project om te doen!”

Bucketlist Reizen

In het boek Bucketlist Reizen staat voor iedereen wat wils. Van verre rondreizen naar Australië tot een citytrip naar Parijs. Het is een goede mix geworden van verschillende soorten reizen en bestemmingen over de hele wereld, ver en dichtbij.

Marloes: “Werkelijk elk werelddeel – op Antarctica na – komt meerdere keren aan bod in het boek. Heb je al deze reizen gemaakt, dan heb je écht heel veel van de wereld gezien. Achterin het boek vind je sowieso een wereldkaart waarop je de bestemmingen kunt afvinken. Een échte bucketlist dus!”

De favoriete bucketlist bestemming van Marloes

Weten welke 25 bestemmingen in het boek staan en het absoluut waard zijn om op jouw droomreizenlijstje te komen? Dan zul je toch echt het boek moeten kopen! We hebben Marloes wel gevraagd wat de eisen zijn voor een ‘bucketlist bestemming’ en wat haar eigen favoriet is:

“Een bucketlist bestemming of reis heeft iets heel speciaals. Dat kunnen verschillende dingen zijn, zoals natuurwonderen die je op geen andere plek vindt. Denk bijvoorbeeld aan de geisers en vulkanen op IJsland. Nieuw-Zeeland en Hawaï zijn voor ons zóver weg dat deze bestemmingen vaak een ‘once in a lifetime’ experience zijn. Ook dat kan een bestemming bijzonder maken. Het gaat om een unieke factor, die je nergens anders ter wereld kunt ervaren.”

“Voor mij persoonlijk is het echt onmogelijk om uit al deze mooie reizen een favoriet te kiezen. De bestemmingen zijn namelijk niet met elkaar te vergelijken. Een rondreis van vier weken ervaar je anders dan een korte stedentrip. Maar dat maakt de stedentrip niet minder speciaal! Als ik écht moet kiezen, dan neig ik wel naar de roadtrips die in het boek staan. Ik hou heel erg van natuur en afwisseling tijdens een reis. Daarmee zit je tijdens een roadtrip meestal wel goed.”

Meer weten? Lees ook 9 vragen aan Marloes over haar reisboek Bucketlist Reizen.

Het ideale cadeau voor de feestmaand!

Wat ons betreft is het boek Bucketlist Reizen het ideale cadeau voor de feestmand. Van de ervaren wereldreiziger tot de afgestudeerde student die voor het eerst wil gaan backpacken in Thailand. Iedereen kan inspiratie opdoen uit dit boek en dat maakt het zo leuk om te geven en te krijgen.

Sinds 17 oktober is het reisboek Bucketlist Reizen verkrijgbaar bij diverse boekhandels zoals Het Verboden Rijk in de Passage.

Maar het boek is ook te koop bij Travelvalley aan de Raadhuisstraat nr. 45! Met een beetje geluk is Marloes zélf aanwezig (als ze niet op reis is natuurlijk) om het boek persoonlijk voor je te signeren.

Lekker thuis laten bezorgen? Dat kan natuurlijk ook. Bestel hem dan in de eigen Bucketlist Reizen webshop: 25bucketlistreizen.nl. Ook dan kan Marloes hem signeren. En dat is stiekem wel zo leuk toch?