Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Pumptrack roosendaal Roosendaal24
Over Roosendaal

Pumptrack Roosendaal: de grootste pumptrack ter wereld

10 juni 2018

10 juni 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Een pumptrack? Misschien gaat er niet direct een lampje bij je branden, maar het is toch echt heel bijzonder dat de grootste pumptrackbaan ter wereld in Roosendaal te vinden is! En het mooie is: iedereen kan gratis gebruik maken van Pumptrack Roosendaal. Wie durft de uitdaging aan?

Pumptrack Roosendaal

Een pumptrack is eigenlijk een soort achtbaan voor de fiets, BMX, step, skateboard en zelfs inlineskates. De baan bestaat uit heuvels, kuilen en kombochten welke heel snel achter elkaar volgen. Door je lichaamsgewicht in te zetten maak je snelheid: dit is het “pumpen”. Wanneer je de techniek onder de knie hebt kun je zonder bij te trappen eindeloos door gaan.

Pumptrack Roosendaal heeft een oppervlakte van 14 tennisbanen en een totale lengte van 500 meter. Dat maakt ‘m de grootste asfalt pumptrack van de wereld! Iets waar de jongens van Velosolutions, de bouwers van de baan, onwijs trots op zijn.

Onderdeel van WielerExperience Roosendaal

Pumptrack Roosendaal is onderdeel van WielerExperience Roosendaal. Op 10 maart werd deze officieel en vooral heel feestelijk geopend. De WielerExperience is een wielerpark op het voormalige Red Band atletiek terrein in Roosendaal. Naast de pumptrack zijn er ook een wielerbaan en mountaintainbikeparcours te vinden. Bij de opening waren o.a. Leontien van Moorsel, Twan van Gendt en Laura Smulders aanwezig.

Uitdagend mountainbikeparcours

Op het mountainbikeparcours kun je onderdelen vinden als een rots klim en -afdaling, een jump en een north- en southshore. Het parcours bestaat uit drie verschillende routes. Fietsers van ieder niveau kunnen gebruik maken van dit parcours.

Voor de gevorderde fietsers zijn er verschillende uitdagende hindernissen te vinden. Zo kun je fietsen op houten vlonders, is er een flinke drop én is er een hoogteverschil van maar liefst 6 meter hoge heuvels. Zo gaaf!

Kilometers vreten op de wielerbaan

Ook is er een asfalt wielerbaan van bijna een kilometer lang. Deze heeft de vorm van een 8. Het is een uitdagende baan, met een kasseienstrook van 200 meter. Wielrenners kunnen hier hun hart ophalen!

Openingstijden

De WielerExperience en daarmee ook de Pumptrack Roosendaal, is iedere dag van 08:00 tot 22:00 uur geopend. Ook zijn de banen verlicht, waardoor het mogelijk is om ‘s avonds te rijden! De toegang is helemaal gratis. Aansluiten bij een training is ook altijd mogelijk.

Enthousiast? Wie komt er een rondje maken bij Pumptrack Roosendaal?

[Foto header via Velosolutions]