Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Parkeren en winkelen in Roosendaal
Over Roosendaal

Parkeren in Roosendaal: alle informatie op een rij!

12 januari 2020

12 januari 2020 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Kom je een dagje shoppen in Roosendaal? Of ga je lekker uit eten, één van de vele bezienswaardigheden bekijken of kom je voor een gezellige avond uit? Wat je ook in Roosendaal komt doen, het is altijd handig om te weten waar én voor welk tarief je kunt parkeren. In dit blog lees je precies waar je met de auto kunt parkeren in Roosendaal!

Parkeren op straat in Roosendaal

In Roosendaal-Centrum kun je de auto parkeren op verschillende parkeerplaatsen en parkeerterreinen. Op straat betaal je voor maximaal 4 uur (kort parkeren) een laag tarief van 1,50 euro of een hoog tarief van 2,10 euro per uur. Het tarief dat je moet betalen is afhankelijk van de zone waar je de auto neerzet. Op vrijwel alle parkeerplaatsen in het centrum is het mogelijk om te parkeren met een dagkaart voor 10,- euro. Met een dagkaart mag je naast de reguliere parkeerplaatsen en parkeerterreinen ook parkeren in straten voor vergunninghouders.

Parkeertijden

Op de onderstaande tijdstippen geldt betaald parkeren in Roosendaal-Centrum:

 • Maandag t/m donderdag van 09:00 tot 18:30 uur
 • Vrijdag (koopavond) van 09:00 tot 21:00 uur
 • Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur
 • Zondag van 12:00 tot 17:00 uur

Parkeren tijdens feestdagen

Uitzonderingen voor betaald parkeren op de reguliere parkeertijden worden gemaakt tijdens feestdagen. Op deze dagen is betaald parkeren in Roosendaal niet noodzakelijk. Een overzicht hiervan vind je hier:

 • Nieuwjaarsdag
 • Goede vrijdag vanaf 18:30 uur
 • 1e en 2e Paasdag
 • Koningsdag
 • Bevrijdingsdag
 • Hemelvaartsdag
 • 1e en 2e Pinksterdag
 • 1e en 2e Kerstdag

Betaalmogelijkheden

Betalen voor je parkeeractie kan via de parkeerautomaten op straat. Bij de meeste parkeerautomaten koop je een parkeerkaartje voor kort parkeren. Een dagkaart is bij iedere automaat verkrijgbaar. In de binnenstad kun je met dip&go betalen (pinnen zonder pincode), bij de automaten aan de rand van het centrum kunt u alleen betalen met muntgeld.  Afhankelijk van de zone waar je in parkeert, berekent de parkeerautomaat automatisch het hoge of lage tarief. Dit kun je terug vinden op het scherm van de betreffende parkeerautomaat.

Daarnaast is parkeren in Roosendaal-Centrum ook mogelijk via mobiele applicaties zoals Parkmobile en Yellowbrick. Aanmelden kan via de applicatie op je telefoon. Hiervoor heb je de code van de betreffende zone nodig. Deze kun je vinden op het blauwe bord boven het dichtstbijzijnde parkeerautomaat. Vergeet niet om je parkeeractie te stoppen zodra je vertrekt! Anders blijft de meter doorlopen.

Parkeren in de Roosendaalse parkeergarages

Natuurlijk kun je ook terecht in één van de parkeergarages om te parkeren in Roosendaal-Centrum. De parkeergarages staan allemaal onder toezicht van Parkeer Beheer Roosendaal.  Parkeergarage Nieuwe Markt en Parkeergarage Biggelaar zijn de enige parkeergarages in Roosendaal die 24 uur per dag en 7 dagen per week open zijn. Voor deze twee parkeergarages geldt op zondag een dagtarief van maximaal 2 euro! Een overzicht van alle parkeergarages in Roosendaal vind je hier:

 • Parkeergarage Nieuwe Markt (24/7)
 • Parkeergarage Liga (alleen op vrijdagavond, zaterdag en zondag)
 • Parkeergarage Biggelaar (24/7)
 • Parkeergarage Mill Hill
 • Parkeergarage Roselaar
Parkeergarage Nieuwe Markt roosendaal

Parkeergarage Nieuwe Markt.

Parkeren met je ROOSpas

Wist je dat je met de ROOSpas ook kunt parkeren in de parkeergarages in Roosendaal? Naast sparen voor de mooiste cadeaus kun je jouw punten op je ROOSpas ook inzetten voor parkeren.

Het parkeren met de ROOSpas brengt heel veel voordelen met zich mee. Zo hoef je niet meer in de rij te staan voor de parkeerautomaat, in- en uitrijden doe je via kentekenherkenning. Aanmelden voor Stadsparkeren is helemaal gratis, en jouw ROOSpas punten zijn in te zetten om mee te parkeren. Ideaal, toch?

Parkeren in Roosendaal voor 4 euro per dag

Van ‘s ochtends 6 tot ‘s nachts 1 uur kun je ook parkeren op een afgesloten parkeerterrein in hartje centrum: tussen de Molenstraat, Nieuwstraat en de Burgemeester Prinsensingel. Wanneer je aan komt rijden druk je simpelweg op een knop en zo kun je het parkeerterrein betreden. Bij het uitrijden gooi je 4 euro in de gleuf waarmee je de slagbomen open maakt. Let op: je auto moet buiten de openingstijden van het terrein verdwenen zijn, doe je dit niet dan riskeer je een wielklem!

Parkeren E-auto’s in Roosendaal

In het centrum kun je op verschillende plaatsen je elektrische auto opladen tijdens het parkeren. Zo staan er in de Emmastraat en Kloosterstraat oplaadpunten voor E-auto’s. Ook in de parkeergarages Nieuwe Markt, Mill Hill, Biggelaar en Roselaar kun je terecht voor het opladen van je elektrische auto. Voorwaarden voor het parkeren op deze plekken zijn dat de auto met een kabel vast zit aan het oplaadstation en dat de auto wordt opgeladen. Wanneer jij na een dagje in het centrum moe en voldaan naar huis gaat, is je auto weer fully charged!

Parkeren Roosendaal elektrische auto opladen

Oplaadpunt voor elektrische auto’s in de Emmastraat.

Gratis parkeren in Roosendaal

Vind je het niet erg om een stukje te lopen? Gratis parkeren kan buiten de centrumring. Net buiten het centrum is er gratis parkeergelegenheid en loop je in maximaal 10 minuten hartje Roosendaal in!

Dit zijn de parkeermogelijkheden in het centrum van Roosendaal. Zo ga je altijd goed voorbereid op pad en weet je precies waar je kunt parkeren!