Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Parken in Roosendaal
Over Roosendaal

Parken in Roosendaal: de groenste plekjes van de binnenstad!

16 mei 2019

16 mei 2019 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Een heerlijke wandeling maken, een feestje vieren of juist even weg van alle drukte. De parken in Roosendaal bieden allemaal hetzelfde: de ene keer rust, de andere keer rumoer, maar vooral lekker veel groen. Roosendaal heeft in of aan het centrum vier prachtige parken. Wij nemen je mee tijdens een kleine (virtuele) tour!

Vrouwenhofpark

Het Vrouwenhofpark of Park Vrouwenhof ligt in Centrum-Zuid. Van alle parken in Roosendaal is het Vrouwenhofpark het grootste qua oppervlakte. Het park bestaat uit verschillende delen en biedt voor ieder wat wils. Aan de noordkant van de ring is Buitenspeeltuin Vrouwenhof te vinden. Deze speeltuin is ideaal voor kinderfeestjes, bbq’s of om gewoon een dagje te ravotten. Buitenspeeltuin Vrouwenhof heeft een groot terras, waar ook de ouders onbezorgd kunnen genieten.

Aan de overkant van de weg vind je al het groen dat het Vrouwenhofpark te bieden heeft. Eenmaal over het kleine slootje kun je verschillende paden bewandelen. Je komt hier onder andere Restaurant Vrouwenhof tegen, maar ook het Vrouwenhof skatepark, waar de kickflips en ollie’s je om de oren vliegen. Het Vrouwenhofpark heeft ook een openluchttheater. Hier vinden regelmatig (kinder)voorstellingen plaats. Tot slot heeft het park een groot grasveld waar feesten en markten georganiseerd worden, zoals Palm Parkies en Appeltje Eitje. Velen lokale en nationale artiesten hebben al eens met de blote voetjes in het zachte Vrouwenhof gras gestaan. Hier vind je dus de perfecte balans tussen rust en gezellige drukte!

Openluchttheater Vrouwenhof

Het openluchttheater midden in het park

Vrouwenhof Skatepark

Vrouwenhof skatepark tijdens een evenement

Emile van Loonpark

Het Emile van Loonpark vind je in hartje centrum aan de Stationsstraat. Dit prachtige stadspark is onder toeristen ook bekend door haar naastgelegen parkeerplaats. Vanuit die parkeerplaats loop je de kortste route naar het stadscentrum van Roosendaal via het Emile van Loonpark. Dit kan natuurlijk direct, maar ook via een ommetje langs een van de mooie paden. Vanuit het park sta je binnen een paar stappen midden op de Markt, waar je meteen neerploft voor een lekker hapje of drankje. Een paar keer per jaar wordt het Emile van Loonpark omgedoopt tot feestwalhalla, zoals tijdens het Bevrijdingsfestival in Roosendaal. Het Emile van Loonpark is dus een van de parken in Roosendaal die je eigenlijk niet kunt missen!

Emile van Loonpark

Veel groen in het midden van de stad!

Burgemeester Coenenpark

Het Burgemeester Coenenpark vinden we aan de noordkant van het centrum, net voor alle drukte van het station. Dit park biedt heel veel rust en veel groen en ligt toch op steenworp afstand van het drukke stadscentrum. De naastgelegen Parklaan is een van de mooiste lanen van de stad waar veel fietsers toch even afstappen om een wandelingetje te maken door het Burgemeester Coenenpark. Niet gek, want het uitzicht vanaf de Parklaan op al het groen en de grote stadsvijver is erg aantrekkelijk. In het Burgemeester Coenenpark kom je echt tot rust!

Burgemeester Coenenpark

Uitzicht vanaf de Parklaan

Burgemeester Godwaldtpark

Het Burgemeester Godwaldtpark is een van de grootste parken in Roosendaal. Het ligt dan ook net buiten het centrum van de stad. Erg ver is het niet, want op zo’n 2,5 km ten oosten van de Markt vind je het Burgemeester Godwaldtpark. Als we zeggen: ‘McDonalds’, weet je het dan wel? Dit stadspark is trouwens veel meer dan wat groen naast een grote gele M. Een bezoek is zeker de moeite waard!

Vorig jaar heeft het Burgemeester Godwaldtpark een flinke opknapbeurt gekregen, waardoor het park nu weer echt onderdeel is van de wijk Kortendijk. Midden tussen het groen vind je de Dijkwetering, waar je via een brugje het park binnenkomt. Op de Dijkwetering wordt in de winter flink geschaatst en in de zomer plof je er heerlijk neer op een kleedje langs de oever. Daarnaast kun je langs de Dijkwetering via verschillende paden lopen. Dus als je die vette Big Mac naar binnen hebt gewerkt, kun je hem er meteen weer aflopen in het Burgemeester Godwaldtpark. Easy as that!

Burgemeester Godwaldtpark

Entree Burgemeester Godwaldtpark

Burgemeester Godwaldtpark Dijkwetering

De Dijkwetering tussen het Burgemeester Godwaldtpark en de wijk Kortendijk

Parken in Roosendaal bezoeken

Of je nou uit Roosendaal komt of een bezoek brengt van buitenaf: de parken in Roosendaal zijn zeker een bezoekje waard. Misschien kom je wel voor een feestje of misschien wil je lekker tot rust komen. Het kan allemaal! Welk stadspark is jouw favoriet?