Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Openbaar vervoer Roosendaal
Over Roosendaal

Alles over het openbaar vervoer in Roosendaal

12 juli 2018

12 juli 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Of je nu een dagje weg gaat, naar school moet in een andere stad of familie gaat bezoeken: gebruik maken van het openbaar vervoer in Roosendaal is een gemakkelijke manier om op je plaats van bestemming te komen! Het openbaar vervoer in Roosendaal bestaat uit verschillende treinverbindingen van de NS (Nederlandse Spoorwegen) en stads- en streekbussen van Arriva. In Roosendaal is één treinstation te vinden, dit is station Roosendaal.

Het treinstation van Roosendaal is het knooppunt voor het openbaar vervoer. In Roosendaal vertrekken treinen naar steden als Breda, Dordrecht, naar Vlissingen en zelfs internationale treinen naar Antwerpen en Brussel. De bussen van Arriva verzorgen de verbinding tussen verschillende delen van Roosendaal en omliggende dorpen en steden.

Treinen van en naar Roosendaal

Je kunt in Roosendaal ook zeker terecht voor treinen in diverse richtingen. Ga je een dagje naar Vlissingen, of richting een feestje in Amsterdam? Komt dat goed uit! Naar deze bestemmingen is vanuit Roosendaal een directe verbinding beschikbaar. In Roosendaal stoppen in 2018 deze (NS)treinen:

  • Intercity naar Amsterdam
  • Intercity naar Zwolle
  • Intercity naar Vlissingen
  • Sprinter naar Dordrecht

Station Roosendaal is ook een geliefde opstap plaats voor diverse busreizen, bijvoorbeeld richting je favoriete festival deze zomer!

Bussen station Roosendaal

Stadsbussen in Roosendaal

In Roosendaal is sinds december 2009 een compleet nieuw stadsbuslijnennet. Dit zijn de stadsbuslijnen 1, 2, 3 en 4. Deze vier stadsbuslijnen verbinden station Roosendaal met het centrum en de wijken Burgerhout, Kortendijk, Kroeven, Langdonk, Tolberg en de industrieterreinen van Roosendaal. De wijken Westrand en Kalsdonk worden aangereden door streeklijnen 103, 104, 111 en 112.

Stadsbuslijn 4 dient als verbinding tussen station Roosendaal en Borchwerf. De lijnen 1, 2 en 3 zijn aan elkaar gekoppeld waardoor deze samen een lange route door Roosendaal maken. De stadsbuslijnen rijden de volgende routes:

Stadsbuslijn 1: Damastberg – Tolberg West – Bravis Ziekenhuis – Centrum – Station NS – Van Beethovenlaan – Kortendijk – Sterrebos

Stadsbuslijn 2: Benedendonk – Langdonk-West – Bovendonk – Kalsdonk – Van Beethovenlaan – Station NS – Centrum – Minnebeek-Watermolen – Tolberg Oost – Damastberg

Stadsbuslijn 3: Sterrebos – Langdonk-Oost – Boulevard – Station NS – Centrum – De Krogten – Kroeven – Benedendonk

Stadsbuslijn 4: Station NS – Borchwerf Noord

Streekbussen in Roosendaal en omgeving

De streekbussen die op het station stoppen verbinden het station met de wijken Westrand en Kalsdonk, het Rosada Factory Outlet Center, de nabijgelegen dorpen en ook met de plaatsen Oud Gastel, Etten-Leur en de steden Breda en Bergen op Zoom. De streekbuslijnen rijden als volgt:

Streekbuslijn 103: Westrand – Centrum – Station NS – Oud Gastel – Fijnaart – Oude Molen – Willemstad v.v.

Streekbuslijn 104: Station NS – Centrum – Rosada Factory Outlet Center – Wouw – Wouwse Plantage – Huijbergen – Hoogerheide – Bergen op Zoom v.v.

Streekbuslijn 111: Westrand – Centrum – Station NS – Oud Gastel – Stampersgat – Dinteloord – Steenbergen – Lepelstraat – Halsteren – Bergen op Zoom v.v.

Streekbuslijn 112: Station NS – Centrum – Rosada Factory Outlet Center – Wouw – Heerle – Bergen op Zoom v.v.

Streekbuslijn 211: Nispen – Centrum – Station NS – Zegge – Bosschenhoofd – Bosbad Hoeven – Oudenbosch v.v.

Streekbuslijn 220: Station NS – Centrum – Schijf – Achtmaal – Zundert – Klein Zundert v.v.

Streekbuslijn 312: Station NS – Rucphen – Sprundel – St. Willebrord – Etten-Leur – Breda v.v.

Ga goed voorbereid op pad: het openbaar vervoer in Roosendaal

Kom niet voor verrassingen te staan en ga goed voorbereid op pad! Je route kun je checken via 9292 en de websites van de NS en Arriva. Zo kun je ook super simpel met het openbaar vervoer vanuit Roosendaal op je bestemming komen. Fijne reis!