Maandag -

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30

Vrijdag 09:30 - 20:30

Zaterdag 09:30 - 17:00

Zondag -

Olala Chocola

Markt 3
4701 PA, Roosendaal

0165328034 Mail Olala Chocola Route naar de winkel

Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Olala Chocola assortiment
Uitgelichte ondernemers

Olala Chocola: het chocoladewalhalla van Roosendaal

28 augustus 2018

28 augustus 2018 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Wie vanaf de Raadhuisstraat de Markt oploopt, passeert links een prachtig oud pand waar een relatief nieuwe onderneming in huist. Wie hier een kijkje neemt, wordt verwelkomd door de geur van verse chocolade. Een zeldzame geur die je alleen nog maar bij échte chocolatiers ruikt. “Olala chocola”, denk je. En dat is precies waar je bent: bij Olala Chocola. Hier staat álles in het teken van chocolade. Welkom in de chocoladehemel!

Olala Chocola portret

Van banketbakker tot chocolatier

Olala Chocola is een echt familiebedrijf. Vader Peter was banketbakker en zoon Martijn is bij zijn vader in de banketbakkerij gaan werken. Zo’n tien jaar geleden besloten ze het roer om te gooien en zich te focussen op één specifiek onderdeel van het banketbakkerschap: de chocolade.

Vader en zoon begonnen een kleine chocolatier in een prachtig 17e-eeuws pand in het centrum van Dordrecht: de eerste vestiging van Olala Chocola. Nu, bijna tien jaar later, hebben de heren een succesvolle franchiseformule opgezet met tien vestigingen door heel Nederland. En hoewel de vestiging in Dordrecht nog steeds bestaat, waren ze daar ondertussen echt uitgegroeid.

Neem alvast een kijkje

Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal

De hoofdlocatie van Olala Chocola in Roosendaal

Toen ze het pand aan de Markt in Roosendaal zagen, wisten ze het gelijk: dit wordt onze nieuwe hoofdvestiging. Het voldoet aan alles wat ze zochten. Allereerst is het een mooi oud pand dat het karakter van een ambachtelijke chocolaterie goed tot zijn recht laat komen. Daarnaast is er genoeg ruimte voor alle benodigde grondstoffen, het produceren van chocolade, het geven van workshops en natuurlijk het verkopen van chocolade. Tel daar de centrale ligging in het historische centrum van Roosendaal bij op en je begrijpt dat de heren direct verkocht waren.

'De Markt is echt een unieke plek in de stad met die prachtige oude panden en de imposante Sint Jan.'

- Peter, Olala Chocola

Olala chocola Roosendaal
Olala chocola Roosendaal

'Roosendalers vinden onze slagroomtruffels opvallend lekker, maar we verkopen natuurlijk ook veel bonbons.'

- Peter, Olala Chocola

De hoofdlocatie van Olala Chocola in Roosendaal

Het zal je niet verbazen dat je bij Olala Chocola terecht kunt voor daadwerkelijk álles op het gebied van chocolade. Van huisgemaakte nougat, gevulde lolly’s, chocoladebrokken en -repen tot meer dan 30 verschillende soorten bonbons. Van bonbons met wijn tot praliné en marsepein: er is voor ieder wat wils.

“We maken alles zelf”, vertelt Martijn. “In principe kúnnen we ook alles maken. Ook kunnen we producten personaliseren, denk bijvoorbeeld aan een chocoladereep met een tekst erop.”

Peter vult aan: “Al onze chocolade wordt ter plaatse geproduceerd in een open ruimte. Vanuit de winkel kun je ons dus gewoon bezig zien. Op woensdag, vrijdag en zaterdag kun je hier ook zelf aan de slag tijdens een van onze workshops.”

En wat dacht je van een kinderfeestje waarbij kinderen hun eigen chocoladefiguren mogen maken? Bij Olala Chocola is écht bijna alles mogelijk. Kom eens langs om te proeven van een van de vele chocoladeproducten en laat je verleiden door de smaken en geuren in de winkel!

Nieuwsbrief

Whatsapp Olala Chocola