Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Oktober woonmaand inspiratie
Inspiratie

Oktober is woonmaand: dit zijn de interieurtrends voor het najaar!

7 oktober 2019

7 oktober 2019 | Inspiratie | Door: Redactie

Oktober is dé woonmaand bij uitstek! Het druilerige natte weer drijft ons letterlijk naar binnen. En in dit geval is dat zeker geen ramp. De hoogste tijd om het interieur weer eens onder handen te nemen, toch? Zo kun je alles weer knus en gezellig aankleden voor het komende winterseizoen. We vroegen onze woonspecialisten in Roosendaal, Maison et Moi en Gommeren, het hemd (trui) van het lijf. Dit zijn de interieurtrends voor het najaar van 2019!

Neem alvast een kijkje bij Maison et Moi

Oktober woonmaand inspiratie
Oktober woonmaand tafels
Oktober woonmaand sfeer

Kleur van het jaar 2020

In september maakt het merk Flexa altijd de nieuwe ‘kleur van het jaar’ bekend. Avalon van Gommeren Woninginrichting: ‘Je zult zien dat veel woonprogramma’s en magazines hier op in gaan haken. Eén zo’n kleur is natuurlijk niet leidend, maar het kan wel leuk zijn om daar iets mee te doen.’

De Flexa Kleur van het Jaar 2020 is de nieuwe tint Tranquil Dawn geworden. Geïnspireerd op de kleuren van het ochtendlicht en als verwijzing naar een rustige dageraad. En, hoe vind je ‘m?

Natuurlijk spelen er meer trends rondom kleuren en materialen. Suzan van Maison et Moi vertelt: ‘Dit najaar zie je, net als vorig jaar, veel groentinten. Maar ook goud en koper zijn goed vertegenwoordigd, vooral bij accessoires. Verder zien we veel marmer en gaan we steeds meer duurzame materialen gebruiken. Planten zijn ook niet weg te denken deze winter. Verder zien we veel bordeaux rood, bijvoorbeeld in kussens.’

Sander en Suzan struinen regelmatig beurzen af om inspiratie op te doen. Begin oktober nog, in Amsterdam op de VT Wonen & Designbeurs! Zo kunnen ze je altijd voorzien van de juiste informatie op het gebied van de laatste interieurtrends.

De woontrends voor dit najaar

Heb je wel zin om je interieur een andere uitstraling te geven? Leuk! Onze woonexperts hebben een viertal trends voor je op een rijtje gezet. Hier kun je lekker mee aan de slag!

Behang: overal en in iedere print

Kleurrijk behang begint een steeds prominentere rol te krijgen in het hedendaagse interieur. Ook dit najaar zie je de meest fantastische prints en kleuren voorbij komen. Omdat dit behang erg prominent aanwezig is kies je het liefst voor één muur. Hier kun je jouw accessoires en meubels weer op aanpassen.

Ronde vormen

Dit najaar zit vol met ronde vormen! Van bijzettafels tot kaarsen. Ook zien we veel ronde kleden in duurzame en grove materialen. We maken het in het najaar natuurlijk graag gezellig en knus. Ronde vormen kunnen hier aan bijdragen, omdat dit veel minder hard oogt dan vierkant meubilair. Combineer bijvoorbeeld een ronde salontafel met een rond kleed.

Luxe en duurzame stoffen

Een andere trend voor dit najaar: luxe stoffen en duurzame stoffen. En wees niet bang: dit hoeft niet altijd duur te zijn. Onder luxe vallen ook kleurrijke stoffen. Een kleurrijke bank die matcht bij het behang wat je hebt uitgekozen bijvoorbeeld.

Groen, groener, groenst

Wist je dat planten in huis een hele positieve werking hebben op je gezondheid? Ze zorgen voor meer zuurstof en een prettige atmosfeer. Komt het even mooi uit dat we dit najaar nóg meer planten in huis ‘mogen’ halen! In alle vormen, soorten en maten. Wat dacht je van de welbekende pannenkoekplant? Hoe meer, hoe beter! Ben je benieuwd naar welke planten het beste in jouw interieur passen? Loop dan eens langs bij Petra van ‘t Bloemen Huis

Gommeren Woninginrichting portret

Oktober woonmaand in Roosendaal

Wil je nog meer inspiratie? Loop dan eens binnen bij één van de vele woonexperts in Roosendaal! Naast Maison Et Moi en Gommeren Wooninrichting kun je natuurlijk ook terecht bij ‘t Warenhuys en Enjooi voor de leukste items op het gebied van wonen.