Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Nostalgische kermis Roosendaal is een blijvertje

22 april 2018

22 april 2018 | Evenementen | Door: Redactie

En dat vinden wij top nieuws! De editie van de nostalgische kermis van dit jaar was zo’n succes dat het ook eigenlijk niet anders kon. Het Roosendaalse college van burgemeester en wethouders heeft het besluit genomen en in 2019 komt de nostalgische kermis Roosendaal dus gewoon terug. Dus “komt dat weer zien, komt dat weer zien!”

Nostalgische kermis Roosendaal 2019

Het is nog niet helemaal duidelijk wanneer de nostalgische kermis in 2019 in Roosendaal wordt gehouden en hoe de invulling er precies uit gaat zien. Dit wordt waarschijnlijk begin 2019 bekend gemaakt. Wethouder Cees Lok vertelt het volgende over zijn gedachten over de nostalgische kermis Roosendaal: “Het zou mooi zijn als de Markt, de Bloemenmarkt en het Tongerloplein rond Pasen opnieuw het middelpunt zijn van het vertier van weleer. Ik reken weer op een groot aantal historische kermisattracties, zoals de zweefmolen en oude draaimolens en natuurlijk ook de vrolijke klanken van een draaiorgel. Ook de spiegeltent zien we weer graag terugkomen, waarin weer bijzondere activiteiten georganiseerd kunnen worden.”

Eerste editie was een succes

De eerste editie van de nostalgische kermis in Roosendaal werd georganiseerd om het 750 jaar bestaan van Roosendaal te vieren. De kermis vond plaats van 30 maart t/m 4 april 2018. Tijdens Pasen kon je dus genieten van deze nostalgische kermis op de Markt, Bloemenmarkt en het Tongerloplein. Wil je meer weten over de editie van dit jaar? Lees dan het eerdere blog van Roosendaal24 over de nostalgische kermis.

Geen verrassing

Het kwam niet helemaal als een verrassing dat de nostalgische kermis volgend jaar terugkeert in Roosendaal. Stichting Roosendaal 750 jaar vond het al langer een goed idee om de kermis in 2019 weer te organiseren en ook de PvdA zette zich hiervoor in. En dat heeft zijn vruchten afgeworpen, want de kermis is dus een blijvertje!

Dit is toch topnieuws!? Mocht je de nostalgische kermis dit jaar gemist hebben, dan kun je volgend jaar alsnog gaan!

[Foto header via Roosendaal 750 jaar]