Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

nieuwe horeca roosendaal weij
Bedrijven

Twee nieuwe horeca in Roosendaal door corona

15 juni 2020

15 juni 2020 | Bedrijven | Door: Redactie

Ruim 2 maanden lang was het stil in de Roosendaalse horeca. Op 1 juni heropende de horeca haar deuren en zo bloeit Roosendaal weer langzaam op. Er breekt een nieuw tijdperk aan voor de Roosendaalse ondernemers en dat geldt zeker voor twee nieuwe restaurantconcepten die deze maand haar deuren openden. Wij stellen jullie graag voor aan restaurant Hasta La Pasta en pop-upterras Weij: de nieuwste aanwinsten van Roosendaal!

hasta la pasta

Zeeën van Tijd is nu Hasta La Pasta

Nog maar twee jaar geleden maakte we kennis met visrestaurant Zeeën van Tijd. Het restaurant aan de Kerkstraat bij het Tongerloplein viel goed in de smaak, maar kende ook lastige tijden. Stilzitten doen eigenaren Nicolette en Tom sowieso niet. Zij pakte hun kans tijdens de coronacrisis om een nieuw concept uit te werken. Restaurant Hasta La Pasta was daarmee geboren en opende woensdag 10 juni haar deuren.

Fast dining

Aan het restaurant is niet veel veranderd. Wel zijn er uiteraard Italiaanse accenten aangebracht. Zo schittert het Colosseum van Rome aan de muur en staat de menukaart vol Italiaanse lekkernijen. Er is zelfs een gloednieuwe Italiaanse steenoven geïnstalleerd. Hasta La Pasta is er voor de mensen die uitgebreid willen dineren, maar ook voor ‘fast dining’. Dit concept houdt in dat je er ook even snel een hapje kunt eten. In samenwerking met de nieuwe bioscoop en Theater de Kring wordt Hasta La Pasta de ideale uitvalsbasis voor een gezellig avondje uit in Roosendaal!

De indeling in het restaurant is al helemaal coronaproof en ook buiten is er voldoende plek om op gepaste afstand te genieten van al het lekkere dat Italië te bieden heeft. Restaurant Hasta La Pasta is geopend van woensdag tot en met zondag vanaf 17:00 uur.

hasta la pasta
hasta la pasta

Extra terrasplezier bij pop-up terras Weij

In deze lastige tijden moet je elkaar een beetje helpen. Dat moeten Restaurant Hooihuis en Café De Drie Weesgegroetjes (3W’s) hebben gedacht toen ze de handen ineen sloegen voor een nieuw terras concept in Roosendaal. Op 5 juni opende zij samen een gloednieuw pop-up terras bij het recent verbouwde Koetshuis aan de Molenstraat 18.

Samenwerking door corona

De samenwerking tussen het Hooihuis en 3W’s is ontstaan tijdens de coronacrisis. Met de huidige richtlijnen is het voor 3W’s lastig om de deuren van het café volledig te heropenen. Het Hooihuis is wel open, maar zij hebben teveel personeel voor de kleinere capaciteit die zij voorlopig in het restaurant mogen ontvangen. Uit die twee problemen is de oplossing Weij ontstaan.

Neem alvast een kijkje

nieuwe horeca roosendaal weij
weij pop-up terras roosendaal
weij pop-up terras roosendaal
weij pop-up terras roosendaal
weij pop-up terras roosendaal
weij pop-up terras roosendaal
weij pop-up terras roosendaal

Weij biedt extra terrasmogelijkheden voor het Roosendaalse publiek. Iets waar veel vraag naar is, nu alle terrassen minder capaciteit hebben. De weide waar het pop-up terras zich bevindt staat vol gezellige picknicktafels, kleedjes en kussens. Zo geniet je van bourgondisch terrassen in het groen, maar dan in hartje Roosendaal.

Pop-up terras Weij is de hele zomer geopend van 11:00 uur tot 22:00 uur en in het weekend zelfs tot 00:00 uur.

Culinaire Roadtrip

De Roosendaalse horeca is weer geopend!

De zomer komt eraan en dus is het terrasseizoen weer begonnen. Meer dan ooit staan de Roosendaalse horeca te trappelen om jou weer te mogen ontvangen. Elk doet dit volgens de huidige richtlijnen en met haar eigen aangepaste maatregelen. Maar of je nu komt lunchen, borrelen op het terras of je eten thuis laat bezorgen, het wordt hoe dan ook weer écht Roosendaals genieten deze zomer!