Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over Roosendaal

Nieuwe bioscoop in Roosendaal met zes zalen

2 March 2018

2 March 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

Gemiddeld bezoeken we de bioscoop zo’n vier keer per jaar. Of het nou een teamuitje of een date is: de bioscoop is ondanks de komst van streamingsdiensten populairder dan ooit. Reden genoeg voor bioscoopondernemer Carlo Lambregts om eens rond de tafel te gaan zitten met de gemeente om te praten over een grotere, nieuwe bioscoop in Roosendaal. De nieuwe bioscoop betekent een groter filmaanbod met een moderne bioscoopervaring. Welke genres hoop jij terug te zien?

Nieuwe bioscoop in de Nieuwstraat

Het koopcontract is inmiddels getekend. De nieuwe bioscoop zal worden gevestigd aan het braakliggend stuk grond aan de Nieuwstraat, tussen parkeergarage de Biggelaar en het politiebureau. Hiermee is de ligging wat centraler dan de huidige City Bioscoop aan de Brugstraat. De nieuwe bioscoop wordt voorzien van minimaal zes zalen: vijf met 130 stoelen en een zaal gaat zelfs plaats bieden aan 200 gasten. Het wordt een complex met meerdere verdiepingen waar de zalen over worden verdeeld. De familie Lambregts woont nu nog boven de City Bioscoop, maar ook zij zullen zich huisvesten in de nieuwe trekpleister. Dat is wel zo makkelijk als je ’s nachts nog eens trek krijgt in popcorn of nacho’s 

Nieuwe bioscoop roosendaal24 popcorn

Verwachte opening zomer 2019

Degene die een eerste date wil plannen in de nieuwe bioscoop, zal nog even geduld moeten hebben. Rond de zomer van 2019 kun je voor het eerst genieten van de nieuwste films in de bioscoop aan de Nieuwstraat. De bouw zal ongeveer een jaar in beslag nemen en wordt gestart na de bouwvak van 2018. Daarnaast moet er eerst nog logistiek het een en ander gestroomlijnd worden. Als de nieuwe bioscoop er daadwerkelijk komt, zal de verkeersdrukte in de Nieuwstraat immers toenemen. De inrichting en verkeersafwikkeling zal daarom worden aangepast.

Tot die tijd kun je natuurlijk nog gewoon terecht in de City Bioscoop aan de Brugstraat. Filmpje doen? Check hier de films waar we in 2018 het meest naar uitkijken.