Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Incluso modetrends
Inspiratie

Winter is coming: dít zijn de modetrends volgens de binnenstad van Roosendaal

15 October 2018

15 October 2018 | Inspiratie | Door: Redactie

Wat konden we heerlijk wegzweten in Roosendaal afgelopen maanden. De iced cappuccino’s van Caffè Dono, de freak shakes van Tom’s Diner en ijskoude biertjes op de Markt waren niet aan te slepen. Maar ook aan die zinderend hete zomer, waarin de modetrend ‘zo luchtig mogelijk’ het straatbeeld domineerde, komt een eind. We kunnen ons weer gaan richten op de najaarscollecties! Zes deelnemers van ROOS24 vertellen je graag wat je het komende seizoen in de kledingwinkels kunt verwachten qua modetrends en hoe je de ultieme najaarslook bereikt.

Bogers XL Herenmode modetrends

De modetrends volgens Roosendaalse winkeliers

Wat zijn dé modetrends van het najaar? Aan wie kun je dat beter vragen dan de winkeliers van de leukste kledingzaken in onze binnenstad? Regelmatig bezoeken zij beurzen en modeshows in binnen- en buitenland. Zo blijven ze op de hoogte van de laatste trends, maar kunnen ze ook inkopen doen voor het nieuwe seizoen. Inmiddels hangen de etalages weer vol najaarsmode. Shop ‘till you drop dus! Wil je weten wat er echt niet in je kledingkast mag ontbreken? We vroegen het aan Rubia, XCPT Formale, Incluso, Roons, Bogers XL Herenmode en Wim Vromans.

Rubia modetrends

De kleuren: van felrood tot chocoladebruin

Bij Rubia aan de Markt 5 kun je dit seizoen vooral veel kleur verwachten. Mieke: ‘Het gaat een kleurrijke herfst worden! We hebben veel felle, vrolijke kleuren ingekocht. Denk aan rood, geel, groen en kobalt blauw. Kleur is echt een must dit najaar.’

Ook Wim Vromans beaamt dat de kleuren van dit seizoen feller mogen: ‘We zien dat het kleurenbeeld dit najaar in de internationale mode iets rustiger is. Hier in Nederland daartegen mag het net wat feller en vrolijker. Lekker opvallend. We krijgen bijvoorbeeld het populaire Napapiriji Rainforest Anorak jack binnen in diverse kleuren. Dit model jack gaat sowieso een trend worden komende winter!

Volop kleur en prints bij Rubia dit seizoen

Rubia modetrends
Rubia modetrends
Rubia modetrends
Rubia modetrends
Rubia modetrends

Dames die liever voor de iets subtielere kleuren gaan, zijn bij Incluso aan het juiste adres. Ook daar is dit najaar volop ruimte voor kleur, maar vind je iets warmere en donkere tinten. Amy:

‘Denk aan diverse rood- en groentinten of chocoladebruin. Die kleuren worden afgewisseld met meer neutrale, nude-achtige tinten.’

Op het gebied van mannenmode vind je ook bij Bogers XL Herenmode – gespecialiseerd in grote maten – de donkergroene en -rode tinten terug.

‘De kleuren blauw en grijs lopen eigenlijk altijd wel mee. Kenmerkend voor het herfst- en winterseizoen zijn groentinten en donkerrode kleuren als cerise en bordeaux.’

Liefhebbers van blauw kunnen hun hart ophalen bij Roons en XCPT Formale. Bij Roons vind je het komende seizoen veel staalkleuren en petrol blauw in het assortiment. XCPT Formale is het adres voor chique sportswear in kleuren als navy en green.

Bogers XL Herenmode modetrends

Pretty in prints

Heel veel kleur dus dit najaar. Maar hoe zit het eigenlijk met de prints en stoffen? Volgens de winkeliers zijn ze niet aan te slepen, die prints. Zo vind je bij Rubia veel ruitjes op broeken en jasjes. Bij Incluso en Roons kun je terecht voor de nodige bloemenprints. Ronald:

‘De ruiten en bloemenprints zetten voorlopig nog wel even door. Dat zijn wel met name de klassieke ruiten. De krijtstreep komt ook weer terug. De stoffen worden qua uitstraling wat warmer en voller, meer tweed-achtig. Maar ze voelen nog wel soepel aan. De draagbaarheid is erg belangrijk!’

Ook veel tweed en prints bij Bogers XL Herenmode: ‘Wat we in de reguliere collecties zien, proberen we ook bij de grote maten terug te laten komen. Dit betekent dat er veel print overhemden in de collectie verschijnen. Daarnaast zien we weer veel tweed in de rekken dit seizoen.’

Op zoek naar een nieuw (maat)pak? Volgens Wim worden dit seizoen de stoffen eleganter, rustiger en verfijnder, maar als het gaat om overhemden kan er juist weer heel veel qua prints. ‘De kostuums mogen ook iets drukker, het donkerblauw en grijs hoeft echt niet meer. Denk bijvoorbeeld aan een ruit. De stoffen in het najaar gaan naar het lichtgewicht tweed, dat oogt voller, maar voelt wel heerlijk soepel.’

Bloemenprints en ruffles bij Incluso

Incluso modetrends
Incluso modetrends
Incluso modetrends
Incluso modetrends
Incluso modetrends
Incluso modetrends

Andere modetrends dit najaar

Sta jij al te trappelen om de stad in te gaan? We hebben nog een paar laatste modetips waar je op kunt letten. Zo geeft Ronald ook aan dat de bandplooibroek weer terug kom bij de heren:

‘En we gaan de gilet weer vaker terug zien, ook als casual item.’

Bij de vrouwen zien we veel accenten op de mouwen en hals. Amy: ‘Denk aan ruffles of uiteenlopende modellen bij de mouwen. Wat betreft de hals komen er veel verhoogde halslijnen terug. Wat ik zelf erg leuk vind, is dat de faux fur jassentrend doorzet. En we krijgen veel gebreide jurkjes en los vallende rokjes van verfijnde stoffen in het assortiment. Het wordt een heerlijk modeseizoen!”

Rubia, XCPT Formale, Wim Vromans, Incluso, Bogers XL Herenmode en Roons zijn deelnemers aan het ROOS24-spaarprogramma. Vergeet dus vooral je Roospas niet wanneer je hier komt winkelen! Waar ga jij als eerste een kijkje nemen?