Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Masterclass verftechnieken van Annie Sloan bij Maison et Moi

1 March 2018

1 March 2018 | Evenementen | Door: Redactie

Bij Maison et Moi in de Raadhuisstraat kun je nu een masterclass verftechnieken van Annie Sloan volgen. Tijdens de drie workshops leer je alle technieken die Annie Sloan toepast en wordt je een echte pro! Heb jij dus altijd al jouw meubels willen verven, maar dan net even anders dan normaal? Dan is deze masterclass zeker iets voor jou! Lees verder en find out wat je precies gaat leren en wanneer je een workshop kunt volgen.

Workshop verftechnieken

Tijdens de masterclass verftechnieken leer je dus verftechnieken van Annie Sloan en krijg je een gratis startpakket! Dit startpakket bestaat uit:

  • 1 kleurenkaart met alle kleuren Chalkpaint van Annie Sloan
  • 1 platte Annie Sloan kwast 30
  • 120 ml Chalkpaint
  • 120 ml Clearwax
  • 120 ml Color Wax

Ook ontvang je tijdens de masterclass 10% korting op alle Annie Sloan producten, met uitzondering van de boeken. Hoe leuk!? Je krijgt zelfs een item dat je kunt gaan verven met jouw nieuw geleerde favoriete verftechnieken. Omdat er verschillende stijlen zijn waarin je kunt verven, heeft Maison et Moi de masterclass opgedeeld in drie workshops: workshop verftechnieken 1, workshop verftechnieken 2a en workshop verftechnieken 2b.

Workshop verftechnieken Maison et Moi Roosendaal Roosendaal24

Workshop verftechnieken 1

Tijdens de eerste workshop leer je al drie verftechnieken!

Textuur creëren

Je leert textuur te creëren om je meubels een oude look te geven.

Distressed look

Ook kun je jouw meubels na deze workshop een distressed look geven. Door middel van deze verftechniek geef je een meubel een brocante look door gebruik te maken van een doorgeschuurde techniek met twee kleuren.

Gladde moderne finish/wash

Tot slot leer je hoe je meubels mooi kunt vergrijzen of een beach-look kunt geven door een gladde moderne wash verftechniek te gebruiken.

Ook leer je kleuren te mixen zodat je precies jouw gewenste kleur krijgt en leer je Chalkpaint, Wax en Lacquer te gebruiken. Door hier gebruik van te maken geef je je meubel nog net even dat extraatje!

Workshop verftechnieken Maison et Moi Roosendaal Roosendaal24

Workshop verftechnieken 2a

Tijdens de tweede workshop ga je het volgende leren: Gilding, Crackled look en Frottage. Deze technieken zorgen voor een mooie rustieke stijl!

Gilding

Gilding kun je op twee manieren toepassen. Namelijk door gebruik te maken van gilding wax of van bladgoud, -zilver of -koper. Allebei de technieken worden behandeld in de workshop!

Crackled look

Ook de Crackled look is op twee manieren te gebruiken die allebei worden behandeld. Met alleen de verf kun je een grove Crackled look krijgen. Maar met de speciale Craqueleur maak je meer verfijnde barstjes in de verf, die vervolgens geaccentueerd kunnen worden met een gekleurde wax voor een extra uniek effect.

Frottage

Frottage is een verftechniek waarmee je een meubel een toffe verouderde look geeft.

Workshop verftechnieken Maison et Moi Roosendaal Roosendaal24

Workshop verftechnieken 2b

In deze workshop leer je verftechnieken om jouw meubels een moderne uitstraling te geven.

Flat Finish

Deze techniek wordt ook in workshop 1 aangeleerd en zorgt voor een mooie gladde finish.

Vintage look

Ook deze verftechniek is deels terug te vinden in workshop 1. Je gaat namelijk weer structuur aanbrengen, maar hierna ga je dit mooi modern afwerken.

Transfer

Dit is een van de favoriete technieken bij Maison et Moi. Door gebruik te maken van Transfer breng je een geprinte afbeeldingen aan over op de Annie Sloan Chalk Paint. Super gaaf!

Sjabloneren

Door middel van deze techniek leer je gebruik te maken van verschillende sjablonen met verschillende kleuren Annie Sloan Chalk Paint.

Ombre

Deze is ook heel leuk! Met de ombre verftechniek laat je van boven naar beneden, twee kleuren langzaam in elkaar over lopen.

Meld je nu aan voor de Masterclass verftechnieken!

De workshops worden op drie momenten gegeven en het is natuurlijk het allerbest om alle drie de workshops te volgen. Je betaalt hiervoor dan slechts €119,90. Maar je kunt ze uiteraard ook los volgen! De workshops worden op de volgende data en tijden gegeven:

  • 16 maart 18.30 uur: Workshop Verftechnieken 1
  • 17 maart 10.00 uur: Workshop Verftechnieken 2a
  • 24 maart 10.00 uur: Workshop Verftechnieken

Op de website van Maison et Moi kun je je aanmelden voor de Masterclass verftechnieken van Annie Sloan. Met wie kom jij de nieuwe verftechnieken leren?

Wees er snel bij! Want vol=vol.