Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Maandagenda van juni: Roosendaal Zingt, festival en marathon

6 June 2018

6 June 2018 | Evenementen | Door: Redactie

Een nieuwe maand, betekent een nieuwe maandagenda! In deze maandagenda van juni check je alles wat jij in Roosendaal kunt gaan doen om er een top maand van te maken. Lees snel verder en plan jouw maand met de maandagenda juni!

Leerlingenmuziekdag: 9 juni

Omdat Roosendaal dit jaar 750 jaar bestaat, worden er een hoop evenementen georganiseerd. Zo ook de leerlingenmuziekdag op zaterdag 9 juni. Dan luister je van 15:00 tot 18:00 uur op het Tongerloplein namelijk naar een hoop jong Roosendaals muziektalent met als thema Roosendaalse geschiedenis. Kom jij ook?

Roosendaal Zingt Zomer: 10 juni

Dit evenement mag je écht niet missen in de maandagenda van juni! De zomereditie van Roosendaal Zingt vindt dit jaar plaats op zondag 10 juni op de Oude Markt. Maak je klaar om volop mee te zingen met oude én nieuwe meezingnummers. Met live muzikale begeleiding van de coverband Impakt. Be there tussen 15:00 en 18:00 uur!

Seizoensbierproeverij: 10 juni

Bij Bruin Café JaxX kun jij op 10 juni tussen 17:00 en 21:00 uur unieke bieren leren kennen tijdens de Seizoensbierproeverij. Deze proeverij heeft als thema: zomer. Hoe kan het ook anders!? Voor €20,50 kan je je inschrijven en beleef je een avond vol heerlijke biertjes en hapjes! Check hier meer informatie over de Seizoensbierproeverij bij Bruin Café JaxX.

Haringparty: 15 juni

Hou je van haring? Dan moet je op 15 juni vanaf 17:00 uur zeker bij de 3 Weesgegroetjes zijn. Je mag dan namelijk gratis (!) haring eten. Dat mag je natuurlijk niet missen. En niet alleen de haring, ook de toegang is gratis. Enjoy!

Boekenmarkt: 16 juni

Ook op zaterdag 16 juni kun je naar één van de activiteiten in het teken van ‘Roosendaal 750 jaar’ komen! Van 10:00 tot 17:00 uur vind je midden in het centrum, op de Oude Markt en in de Dr. Brabersstraat namelijk een boekenmarkt met 88 marktkramen. Ben je een echte boekenliefhebber? Dan mag je dit niet missen!

VIVRE!: 16 juni

Op zoek naar buitenlandse sferen in Roosendaal? Ook dát vind je in deze maandagenda van juni! Op zaterdag 16 juni kun je heerlijk komen genieten van een echte Franse sfeer op het Tongerloplein. Van 13:00 tot 18:00 uur geniet je van marktkraampjes met Frans brood, Franse wijnen en kazen, parfums en zelfs brocante uit Frankrijk. Ook kun je zien hoe kunstenaars werken en bewonder je hun ontwerpen. Dit alles doe je onder het genot van heerlijke Franse muziek!

Back to the fifties festival: 17 juni

Hou jij echt van de jaren 50? Dan is dit jouw place to be op zondag 17 juni! Tussen 12:30 tot 23:30 uur is het Back to the fifties festival op de Markt met live optredens van bands uit binnen- en buitenland én je kunt Classic Cars bekijken! Hoe leuk!? Natuurlijk is er ook een echte fifties markt. Wat wil je nog meer? See you there!

Jamsessie: 17 juni

JAZZ750 organiseert een aantal jamsessies om het 750-jarig bestaan van Roosendaal te vieren. Pianist Johan Clement, bassist Marc van Rooij en drummer Hans van Oosterhout of Robbert van Kalmthout vormen de basis. En jij kunt het podium delen met hun! Hoe gaaf!? De jamsessie op zondag 17 juni duurt van 15:30 uur tot 18:30 uur in de foyer van Schouwburg de Kring.

Single presentatie Mike Alderson: 23 juni

Zaterdagavond 23 juni komt niemand minder dan Mike Alderson zijn nieuwe single: ‘Wanneer’ presenteren bij Chagall! Ook geniet je van gastoptredens van Jan Koevoet, Petra van Zundert, Dennis Jones en Youri Sprenkels én de toegang is helemaal gratis. Hoe leuk!? See you there!

Halve marathon van Roosendaal: 24 juni

De halve marathon van Roosendaal start én finisht zondag 24 juni op de Oude Markt in het hart van Roosendaal. De Cloetta halve marathon vindt jaarlijks plaats samen met de Van der Linden loop van tien kilometer én de Rabobank 4 Engelse Mijl. Daarnaast is er iets nieuws! Namelijk de KPO kidsrun. KPO Roosendaal en THOR willen samen met 21 basisscholen in de Roosendaalse regio zo’n 4.000 leerlingen bewust maken dat bewegen goed is. Tot slot zijn er de BN De Stem familieloop voor de jongste deelnemers, een bedrijvenloop voor teams van maximaal 5 deelnemers en de bekende wandeltochten/ Nordic walking. Tussen 08:00 en 19:30 uur worden al deze afstanden gelopen!

Workshop bloemenschikken: 28 juni

Meld je aan voor de workshop bloemenschikken van Bloomon bij Bonnefooi in Roosendaal! Het lijkt namelijk simpel, maar het is nog een hele kunst om bloemen ‘perfect’ te schikken. Op donderdag 28 juni leer jij bloemschikken van de pro’s van Bloomon tussen 18:00 en 19:30 en tussen 19:45 en 21:15 uur.

Roosendaalse gedichtenroute: 29 juni

Vrijdagavond 29 juni om 19:00 uur wordt de Roosendaalse Gedichtenroute voor het 750 jarig bestaan van Roosendaal officieel geopend in de bibliotheek VanNu! Tijdens deze opening presenteert Eric van Deelen hoe de route werkt. Je kunt bij de opening je eigen gedichtenroute bepalen én dus kennismaken met hoe jij de route het beste kunt gebruiken.

Salsa party: 30 juni

Op zaterdag 30 juni kun jij bij De Kring in Roosendaal voor €7,50 genieten van een hele avond vol salsa! Vanaf 20:00 uur kun je heerlijk dansen op beats en tropische klanken van dj MC en dj Hubert. Om 20:30 uur is er een salsa workshop waarna je weer lekker kunt gaan dansen. Scoor nu jouw tickets voor deze salsa party bij De Kring!

Maandagenda van juni

Dit is ‘m dan! De maandagenda van juni waar je de tofste evenementen en activiteiten vindt die in juni in Roosendaal plaatsvinden. Wat ga jij allemaal doen in juni? ‍♀️