Maandag 09:30 - 17:00

Dinsdag 09:30 - 17:00

Woensdag 09:30 - 17:00

Donderdag 09:30 - 17:00

Vrijdag 09:30 - 21:00

Zaterdag 09:30 - 17:00

Zondag -

Lunchcafé Lente

Markt 8
4701 PE, Roosendaal

0165857253 Mail Lunchcafé Lente Route naar de winkel

Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Lunchcafé Lente Roosendaal
Uitgelichte ondernemers

Lunchcafé Lente: het fijnste lunchplekje van Roosendaal

13 september 2018

13 september 2018 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Onder de rook van de St. Jan, tussen de Markt en het Tongerloplein, vind je één van de fijnste lunchplekjes in Roosendaal. Wie bij Lunchcafé Lente binnenstapt, wordt warm onthaald door eigenaresse Yvonne en haar team. Hier worden de taarten met liefde gebakken en kun je terecht voor de nodige dosis festina lente in je leven. Oftewel: haast je langzaam.

Lunchcafé Lente Roosendaal

De plek die Roosendaal écht leuker maakt

Lunchcafé Lente is in 2011 geopend. Eigenaresse Yvonne begon ooit als secretaresse bij een architectenbureau maar het horecajasje zit haar als gegoten. Bij Lente voel je je direct thuis door deze gastvrouw. Yvonne: ‘Ik ben ooit per toeval de horeca ingerold door mijn toenmalige partner maar ik zou het nu niet meer anders willen. Destijds was ik eigenaar van Café De Drie Weesgegroetjes in de Molenstraat. Ik droomde er toen al samen met een collega van om ooit samen een klein gezellig lunchtentje te beginnen. Geen avondhoreca meer, maar een plekje wat Roosendaal écht leuker zou maken. Een lunchtentje als Lente waar je ook lekker koffie en thee kunt drinken met taartjes was er toen namelijk nog niet echt.’

Die taarten bakt Yvonne nog altijd zelf. Verder bemoeit ze zich niet te veel met de keuken: ‘Sonja is hier de kok. Zij kookt echt de sterren van de hemel en is het creatieve brein achter alle gerechten. We maken hier ook echt alles zelf, op het biologische brood na,’ vertelt Yvonne.

Achter de naam ‘Lente’ zit trouwens een mooi verhaal. Het is geïnspireerd op het Latijnse festina lente wat ‘haast u langzaam’ betekent. En dat is precies waarvoor je terecht kunt bij Lente: onthaasten en genieten.

Neem alvast een kijkje

Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal

Van beroemde cheesecake tot high tea voor mannen

Genieten doe je bij Lente onder meer van de boterham geroosterde kip met gegrilde courgette en rucolamayonaise. ‘Een echte Lente klassieker! We hebben deze een keer van de menukaart gehaald, maar er bleef zoveel vraag naar dat we hem toen snel weer op de kaart hebben gezet.’ Maar ook de boterham carpaccio en de beroemde cheesecake wil je eigenlijk niet missen. Een andere aanrader die je sowieso een keer wilt proeven is Lente’s Lunch. Je krijgt dan een glaasje prosecco, een soepje van het seizoen en een etagère met royaal belegde boterhammen en heerlijke taartjes. Yvonne: ‘Dit is ooit ontstaan doordat een vrouw graag bij ons wilde high teaen met haar man, maar de high tea heeft toch wel een vrouwelijk imago. We hebben toen de Lente’s Lunch voor het eerst samengesteld en geserveerd en daar werd zo leuk op gereageerd dat deze erin is gebleven.

Lunchcafé Lente Roosendaal
Lunchcafé Lente Roosendaal

‘De naam Festina Lente kwam ik ooit tegen in Amsterdam. Toen ik ontdekte wat het betekende, wist ik het meteen: zó gaat ooit mijn nieuwe plekje heten.’

- Yvonne, Lunchcafé Lente

Altijd een plekje vrij bij Lunchcafé Lente!

Bij Lunchcafé Lente kun je elk seizoen terecht voor een andere menukaart. Uiteraard blijven de klassiekers er wel gewoon op staan. Zes dagen per week kun je vanaf 09:30 uur aanschuiven voor koffie met iets lekkers, een goede lunch of een high tea. Elke vrijdagavond (koopavond) is er het Lente’s Menuutje. Dit is een compleet 3-gangendiner voor circa 24,50 euro. Benieuwd wat de pot schaft? Je vindt het nieuwe Lente’s Menuutje elke week op Facebook en Instagram. Reserveren is niet nodig: bij Lente is er (bijna) altijd een plekje voor je vrij!

Dit vinden onze klanten

Lekker eten in huiselijke sfeer met een geweldige gastvrouw. Kortom supertentje!

Stefan Pleur

Vandaag voor de eerste keer gaan ontbijten/lunchen bij Lunchcafé Lente (Yvonne) samen met Rachel, heerlijk gegeten en vriendelijk personeel, dit alles in een Toscaanse sfeer, Graag tot de volgende keer...

Richard Sep

Leuke frisse zaak en zeer nette bediening. Ook is de kaart “out of the box” en verantwoord. Aanrader!

Robert En Nathalie Den Hollander

Nieuwsbrief

Whatsapp Lunchcafé Lente