Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

wandelroutes-in-roosendaal
Inspiratie

Wandelen in Roosendaal: de leukste wandelroutes in de binnenstad

19 april 2021

19 april 2021 | Inspiratie | Door: Redactie

Met de langzaam stijgende temperaturen van het voorjaar wordt het steeds aangenamer om buiten een rondje te gaan lopen na bijvoorbeeld een lange werkdag of in het weekend. Wat dacht je van een wandeling door de Roosendaalse binnenstad? In dit blog helpen we je op weg met een aantal leuke en verrassende wandelroutes. Want zeg nou zeg, Roosendaal is te mooi om niet even doorheen te wandelen.

wandelroute-in-roosendaal

Maak wandelen leuk

Je weet vast zoals iedereen dat elke dag een wandeling maken belangrijk en goed is voor je gezondheid. Maar soms heb je wel een extra zetje nodig en motivatie om een wandeling te gaan maken. Maak wandelen daarom leuk! Met de app Ommetje van de Hersenstichting kun je met vrienden, familie of collega’s een eigen wandelcompetitie starten en zelfs de uitdaging aangaan tegen de rest van Nederland! Ommetje zorgt ervoor dat je op een leuke manier samen kan wandelen, zonder dat je op dezelfde locatie bent én zo motiveer je elkaar om dagelijks je ommetje te maken. Ook in Roosendaal!

Dubbel zo leuk: wandelen en shoppen

Een andere manier om wandelen leuk te maken is door de shoppingroute te nemen. Maak op voorhand private shopping afspraken bij je favoriete winkels en ga ze zo één voor één af. Zo kun je je wandeling bijvoorbeeld beginnen bij de Roselaar en de vele winkels bezoeken, waaronder Rituals, The Athlete Foot en HEMA. Aan de Nieuwe Markt kun je vervolgens een bezoek te brengen aan woonwinkel Maison et Moi. Via de Nieuwe Markt  kun je vervolgens de Passage in, waar je onder andere een bezoekje kunt brengen aan ‘t bloemen huis en aan Roemer Juwelier. Loop je de Passage uit, dan kom je uit in de Raadhuisstraat waar je nog tal van winkels vindt van echte Roosendaalse ondernemers. Tot slot sluit je natuurlijk je wandeling af op de Markt met een welverdiend drankje. 

Welke richting je ook opgaat: een shoppingroute is toch wel de allerleukste wandelroute!

wandelroutes-in-roosendaal-shoppingroute

Groene rust

Heb je liever meer groen om je heen? Dan kun je een bezoekje brengen aan één van de parken in Roosendaal. Het Vrouwenhofpark, het Emile van Loonpark en Burgemeester Coenenpark zijn dan dé plekken voor een fijne en rustige wandeling waar je helemaal tot rust kunt komen. 

Het Vrouwenhofpark vind je in Centrum-Zuid en is van alle parken in Roosendaal het grootst qua oppervlakte. Het Vrouwenhofpark bestaat uit verschillende delen en biedt voor ieder wat wils. En aan de overkant van de weg vind je al het groen dat het Vrouwenhofpark te bieden heeft. Eenmaal over het kleine slootje kun je hier verschillende paden bewandelen. Restaurant Vrouwenhof kom je hier tegen, maar ook het Vrouwenhof skatepark en openluchttheater vindt je hier. Momenteel is het hier heerlijk rustig, doordat er door corona geen evenementen plaats kunnen vinden. Het is een heerlijke plek om je wandeling te beginnen. 

Emile_van_loonpark

Het Emile van Loonpark vind je in hartje centrum aan de Stationsstraat. Onder toeristen is dit park ook wel bekend door haar naastgelegen parkeerplaats. Vanuit het park sta je binnen een paar stappen midden op de Markt, maar je kan ook via een ommetje langs een van de mooie paden lopen. Het Emile van Loonpark is wel één van de parken in Roosendaal die je niet kunt missen!

Wil je echt even tot rust komen? Dan is het Burgemeester Coenenpark een echte aanrader. Je vindt het park aan de noordkant van het centrum, net voor alle drukte van het station. De naastgelegen Parklaan is één van de mooiste lanen van de stad waar toch veel fietsers even afstappen om een wandeling door het Burgemeester Coenenpark te maken. Al het groen en het uitzicht op de grote stadsvijver is erg betoverend en geeft heel veel rust. 

Afsluiten in stijl

Ongeacht je nu de shoppingroute gevolgd heb, of één van de parken van Roosendaal bezocht hebt, na je wandeling mag je jezelf wel trakteren op iets lekkers, toch? En hoe kun je je wandeling nu beter afsluiten dan door lekker een broodje af te halen bij bijvoorbeeld  Lunchcafé Lente of bij Bakkerij van den Bemd? Of plof heerlijk neer op een van de grote terrassen op de Markt, wanneer dit weer mogelijk is.

Nadat je jezelf getrakteerd hebt op een heerlijk broodje, kun je naar het Emile van Loonpark lopen, om nog in alle rust te genieten van de rust om je heen. Dan kun je ook meteen kijken in je Ommetje app of dat je de competitie met je vrienden of familie gewonnen hebt, want daar doen we het natuurlijk wel voor!