Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

najaarsdranken chagall roosendaal
Inspiratie

Van bokbier tot chocorum: dit zijn allerlekkerste najaarsdrankjes in Roosendaal

21 September 2018

21 September 2018 | Inspiratie | Door: Redactie

De R zit weer in de maand! Dat betekent dat de zomer zo langzamerhand toch echt op zijn einde loopt. Geeft niets, want we hebben in Roosendaal heel veel om naar uit te kijken. Bokbieren, glühwein en chocorum bijvoorbeeld. Waar vind je de allerlekkerste najaarsdrankjes van Roosendaal? We hebben ze voor je op een rij gezet.

najaarsdranken lunchcafe lente roosendaal

Speciaalkoffies: van ‘Dutch’ koffie tot Amaretto Cookie

Het aanbod speciaalkoffies in onze Roosendaalse binnenstad is zó groot, daar kunnen we een heel apart blog aan wijden. Goed idee. Voor nu lichten we de meest bijzondere speciaalkoffies uit. Zo kun je bij Hotel Central | Restaurant Sistermans een ‘Dutch’ koffie bestellen. Deze is vergelijkbaar met een Irish koffie (lekker verwarmend dus…) maar dan met Wenneker Genever als likeur.

Bij Het Wapen van Roosendaal is de lijst speciaalkoffies oneindig. Denk bijvoorbeeld aan een Sea Salt Caramel of Amaretto Cookie koffie. Bij Lunchroom Mitzy kun je terecht voor een waanzinnige Kletskop koffie en bij hèt koffieparadijs van Roosendaal, Caffè Dono, is de tip: laat je vooral verrassen door de Koffie van de Maand. Vraag bij ‘t Paviljoen naar de verwenkoffie buiten de kaart. Dit is een plankje met een kop koffie of cappuccino, Schrobbelèr en wat lekkers!

Heb jij al een Roospas in je bezit? Bij HEMA kun je punten verzilveren voor de koffiespecialiteit.

Sea Salt Caramel koffie van Het Wapen van Roosendaal

Bokbieren: van La Chouffe Bok tot Zondebok

De mooie donkere of koperachtige kleur en een – vaak – zoetere afdronk. De held onder de najaarsdrankjes – de herfstbok – is er weer! Bij onder meer Chagall en Het Wapen van Roosendaal kun je weer volop gaan genieten van deze bieren. Bij Chagall schenken ze onder meer Hertog Jan Bockbier, La Trappe Bockbier, Leute Bokbier en Chouffe Bok van de tap. Na de bokbieren bestel je hier de Hertog Jan Grand Prestige van het vat en Gulden Draak gerijpt op Calvados vaten.

Bij Het Wapen van Roosendaal kun je ook terecht voor een heel uitgebreid assortiment bokbieren, zo’n vijftien verschillende! De bokbieren zullen elkaar afwisselen, dus kom regelmatig een kijkje nemen en natuurlijk proeven… Bokbieren die de revue zullen passeren zijn onder andere: Zondebok van Brouwerij De Halve Maan, Budels Herfstbock, Texels Stormbock en De Brabandere Kwaremont Bok. Deze laatste heeft een lichtzoetige karamelachtige smaak met tonen van een verse kop koffie.

Daar krijg je toch meteen dorst van? Chagall en Het Wapen van Roosendaal zijn ook deelnemers van het Roosendaals Bockbier Festival op zaterdag 6 oktober.

najaarsdranken chagall roosendaal

Bockbiertjes drinken bij Chagall

Winterwijnen: rood, rood en nog meer rood

Bij wijn en winter denk je wellicht snel aan de verwarmende glühwein. Groot gelijk! Voor de liefhebbers daarvan: deze vind je bij Chagall op de kaart. Ga je thuis aan de slag met een heerlijke bœuf bourguignon, een pompoensoep of ander verwarmend gerecht? Dan kun je op John van Winebizz rekenen voor een goed wijnadvies:

‘Net als ons eten wordt ook de wijn in het najaar complexer van smaak met meer kracht. De Corralillo Syrah van Matetic Vineyards is echt zo’n wijn die je alleen al met de geur verleidt. Wanneer je de wijn ruikt en weer wegzet kun je al volop genieten, zelfs zonder de wijn te drinken. Maar bij een slok zijn er naast de volheid en kracht ook soepele tannines die je mee krijgt. Na de eerste slok verlang al meteen naar de tweede slok!’

lancering roospas Winebizz

Nog meer najaarsdrankjes: van Tullepetaonethee tot chocorum

Ben jij wel in voor een extra verwarmende smaaksensatie? Dan kunnen we je sowieso de chocorum bij Chagall aanraden. Chocola en rum: what is not to like? Een paar deuren verderop kun je bij Lunchcafé Lente genieten van een warme appelgemberdrank. Hierin zit gembersiroop, troebele appelsap, verse gember, limoen en een kaneelstokje. Naast lekker is dit drankje ook nog eens goed voor je weerstand, dat is weer mooi meegenomen komende maanden! Tip: bestel er een overheerlijke carrot cake bij. Krijg je geen spijt van. Beloofd.

Verwarmende appelgemberdrank van Lunchcafé Lente

Bij Caffè Dono hebben ze naast een groot assortiment speciaalkoffie en warme chocolademelk ook een wand vol met verschillende losse theesoorten. Ga je voor een verwarmende Hatschi, chai thee, gemberthee of luie zondagthee?

Met je Roospas kun je bij Caffè Dono trouwens sparen voor de enige echte Tullepetaonethee. Dit is een melange van sencha met gember en citroen.

Tot slot kun je bij Tom’s Diner weer een gloednieuwe smaak freakshake bestellen. Deze maand is dat de Douwe Egberts Hollands Glorie freakshake. Maar ook voor meer dan 50 (!) verschillende smaken milkshake zit je hier goed. Dat is uniek in Nederland. Wat dacht je van een herfstige milkshake met appeltaart-, speculaas- of kaneelsmaak? We hebben trouwens uit zeer betrouwbare bron vernomen dat de freakshake van oktober de smaak Pumpkin Spice krijgt. Die wil je natuurlijk voor geen goud missen…

Voor welk drankje schuif jij als eerste aan?