Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

koningsdag 2020 roosendaal
Evenementen

Koningsdag 2020: zo vier je Koningsdag thuis

22 april 2020

22 april 2020 | Evenementen | Door: Redactie

Koningsdag 2020 wordt nét even iets anders gevierd dan normaal. Dat wil niet zeggen dat we er geen feestje van mogen maken, toch? Koningsdag wordt daarom omgedoopt tot #Woningsdag. Wij geven je graag  tips over hoe je Koningsdag tóch kunt vieren. Met een beetje creativiteit en hulp van de Roosendaalse ondernemers wordt het een Koningsdag om nooit te vergeten. Gewoon thuis, in Roosendaal!

Koningsdag 2020: zo haal je Koningsdag in huis

Koningsdag is een nationale feestdag en dat moet hoe dan ook gevierd worden. Dan kun je er maar beter het beste van maken, toch? Haal daarom Koningsdag gewoon in huis. Zo maken we van Koningsdag, Woningsdag. Zolang je je houdt aan de maatregelen en regels van de regering kun je het thuis best gezellig én oranje maken!

Openingstijden op Koningsdag 2020

Op Koningsdag zijn verschillende winkels in de binnenstad geopend. Wil je zeker weten of jouw favoriete winkel open is tijdens Koningsdag? Check dan de website van de betreffende winkel. Voor Winkelcentrum Roselaar vind je een overzicht op de website.

Koninklijke lekkernijen van Tasty Pastries

Je kunt ook in deze tijden terecht bij Tasty Pastries voor de lekkerste gebakjes en zoetigheden. Speciaal voor Koningsdag maken Tamara en haar collega’s rood-wit-blauwe macarons, cupcakes in stijl en een oranje sinaasappel cake met chocolade vulling. Je bestelt deze koninklijke lekkernijen telefonisch, via de mail of natuurlijk via de webshop van Tasty Pastries.

koningsdag in roosendaal 2020

Feestelijke Rosé van Winebizz

Rosé komt aardig in de buurt van oranje. En wie kan je daarbij beter helpen dan John van Winebizz? Via de webshop van Winebizz scoor je de lekkerste roséwijnen van Roosendaal. Wat dacht je van de Spaanse CARE Solidarity Rosé? Of probeer de Love by Léoube van Chateau Léoube: dé zomerrosé van 2020. De keuze is reuze en de wijnen van Winebizz zijn altijd op voorraad.

Dress like a king met Wim Vromans

Ook tijdens deze alternatieve Koningsdag kleurt de winkel van Wim Vromans oranje. Dat we Koningsdag thuis vieren wil niet zeggen dat we ons niet in stijl mogen kleden. Speciaal voor deze gelegenheid scoor je nu via de webshop van Wim Vromans mooie en feestelijke oranje polo’s met gratis bezorging aan huis. Daarmee kom jij Koningsdag goed gestyled door!

koningsdag roosendaal 2020

Royal high beer of high wine met ‘t Wapen

Of ze bij ‘t Wapen stilzitten tijdens de tijdelijke sluiting van de horeca? Zeker niet! Speciaal voor Koningsdag pakt ‘t Wapen royaal uit met de unieke High Koningsdagtas voor 27,50 euro per persoon. Deze tas bevat vier speciaalbieren, verschillende hapjes, oud-Hollandse spellen én uitleg over de bieren middels een video. Liever wijnen? De High Koningsdagtas is er ook in een wijnvariant en zelfs een kidsvariant voor 17,50 euro.

Bestellen kan vanaf twee personen via het contactformulier op de website van ‘t Wapen tot en met donderdag 23 april om 16:00 uur. Afhalen is mogelijk op Koningsdag tussen 9:00 uur en 10:00 uur. In overleg kan ‘t Wapen de tas zelfs bij jou thuisbezorgen. Zo wordt thuisblijven met Koningsdag wel heel aantrekkelijk!

Meer van ‘t Wapen? Check de Facebook pagina. Hier vind je alle updates, leuke challenges en nog meer acties, zoals de majestueuze nacho’s, de lentebiertas en natuurlijk de Koningsdagtas.

Koningsdag roosendaal 2020

Oranje artikelen van HEMA

Ook HEMA Roosendaal laat Koningsdag niet aan zich voorbij gaan. Zoals je van HEMA gewend bent, scoor je hier de leukste oranje producten om Koningsdag in huis te halen. Op de speciale Koningsdag-pagina van de webshop van HEMA vind je alles wat je nodig hebt. Van een feestelijke oranje outfit tot aankleding voor in huis. Zo haal jij alles voor Koningsdag heel gemakkelijk in huis.

Natuurlijk zijn ook de oranje tompoucen gewoon weer van de partij. Bestel jouw tompoucen online en profiteer van de 3+1 gratis actie! Je kunt de lekkere tompoucen vervolgens ophalen op Koningsdag bij HEMA Roosendaal. Lekker voor jezelf of geef ze af bij je ouders, buren, meester of juf!

Koningsdag 2020 roosendaal

Royal Tea met Caffe Dono

Met de lekkerste koffie en thee to go van Caffè Dono geniet je altijd als een koning of koningin. Helemaal met de oranje macarons die je nu speciaal voor Koningsdag kunt bestellen om af te halen. Zo maak je van de gebruikelijke high tea een echte ‘royal tea!’

Koningsdag roosendaal 2020

Fleur je huis op met bloemen

Bloemen zijn altijd een goed idee. Met Koningsdag is het natuurlijk extra leuk om je huis feestelijk op te fleuren. Dat kan helemaal in stijl met echte Hollandse tulpen of de mooiste oranje of rood-wit-blauwe boeketten die je zelf kunt samenstellen bij onder andere ‘t Bloemen Huis, Bloemenatelier Klimop en De Wilde Wingerd.

Koningsdag 2020 roosendaal tulpen bloemen

Feel better met het Roosendaalse Feel Good Pakket

Een feestelijk momentje voor jezelf creëren? Bestel dan het Feel Good Pakket van de ondernemers uit de Raadhuisstraat. Dit pakket zit bomvol verwennerijen om te delen, of om lekker voor jezelf te houden natuurlijk. Zo steun je de Roosendaalse ondernemers én maak je er alsnog thuis een echte feestdag van. Wist je dat je dit pakket ook kunt winnen? Het is namelijk de maandprijs van april!

feel good pakket winnen

Maak kans op oranje prijzen!

Speciaal voor Koningsdag hebben wij een hele leuke winactie op onze Facebookpagina. Wij vragen jullie wie thuis de koning(in) is. Plaats jouw meest creatieve foto in de comments van het bericht en maak kans op oranje prijzen!

Wijzigingen officieel Koningsdag programma Roosendaal

Normaal gesproken is het gezellig druk met Koningsdag in Roosendaal. In 2020 zal het rustig zijn in de binnenstad. De leuke feestjes tijdens koningsnacht zijn natuurlijk afgelast, maar ook de verschillende vrijmarkten, optredens en alle activiteiten van Oranjestichting Roosendaal gaan dit jaar niet door. Althans, niet op 27 april.

In de tijd van koningin Wilhelmina werden Prinsessedag en Koninginnedag  gevierd op haar verjaardag op 31 augustus. Oranjestichting Roosendaal gaat in overleg met de gemeente kijken wat de mogelijkheden zijn om Koningsdag eenmalig te verzetten naar deze datum. Ook andere gemeenten zoeken naar een oplossing om Koningsdag 2020 niet af te gelasten, maar te verzetten. Mits alles dan weer normaal en verantwoord is natuurlijk.

Koningsdag 2020 = Woningsdag 2020

Ook de landelijke Koningsdagviering, die dit jaar in Maastricht zou plaatsvinden, is uiteraard afgelast. De Koninklijke Bond van Oranje Verenigingen (KBOV) heeft daarom Koningsdag 2020 omgedoopt tot Woningsdag. Een dag van onder meer digitale activiteiten, zoals een online kleedjesmarkt. Daarnaast kun je Koningsdag gewoon in huis halen, dankzij de leukste acties en aangepaste diensten van de Roosendaalse ondernemers.

Natuurlijk hangen we dus gewoon de vlag uit aanstaande Koningsdag in Roosendaal. Niet alleen voor de Koning en de Oranje-familie, maar ook voor al het zorgpersoneel, de onderwijzers en alle anderen die zich op dit moment inzetten voor de samenleving en economie, zoals de hardwerkende ondernemers in Roosendaal. Laten we tijdens Koningsdag de saamhorigheid van Roosendaal tonen. Blijf thuis, blijf gezond, en vier Koningsdag op jouw manier!