Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

kermis roosendaal 2021
Evenementen

De kermis in Roosendaal is terug!

19 augustus 2021

19 augustus 2021 | Evenementen | Door: Redactie

Van vrijdag 3 tot en met donderdag 9 september 2021 is het eindelijk zo ver! De kermis in Roosendaal is terug van weggeweest. De Roosendaalse kermis is normaal gesproken één van de grootste kermissen van Noord-Brabant. Ondanks de noodzakelijke aanpassingen voor een veilig kermisbezoek voor iedereen, is en blijft de Roosendaalse kermis één van de leukste evenementen van het jaar. Benieuwd hoe de kermis in Roosendaal er dit jaar uit ziet? Check hier alle info!

kermis in roosendaal

Hoogtepunten en attracties kermis Roosendaal 2021

Traditiegetrouw vindt de kermis Roosendaal plaats in de eerste week van september. Normaal gesproken bevat de kermis ruim 85 onderdelen, maar in 2021 vinden er echter wat aanpassingen plaats. Zo ontbreken het kermiscafé en de botsauto’s. Helaas zullen de Sterrenmiddag en het afsluitende vuurwerk dit jaar ook niet doorgaan. Ook zal er geen alcohol geschonken worden op het kermisterrein. Toch is er genoeg te beleven met ruim 60 attracties en vinden we het geweldig dat de kermis er weer is!

Wat vind je op de kermis? Groot vermaak, klein vermaak en (gok)spellen. Uiteraard zullen klassiekers als de Spinning Coaster, Autoscooter Breakdance en het Mega Lunapark hierbij niet ontbreken. Er is zelfs een gloednieuwe achtbaan die je zeker niet mag missen! De volledige lijst van de attracties die aanwezig zijn op kermis Roosendaal 2021 is te vinden op de website van Kermis in Roosendaal.

6 verschillende pleinen

Het is erg lang onduidelijk geweest of de kermis dit jaar wel door kon gaan, maar met de huidige maatregelen is het toch mogelijk. Er zullen in totaal 6 verschillende pleinen worden gecreëerd door deze af te sluiten met hekken. Op elk plein mag er een beperkt aantal bezoekers het terrein op en valt de kermis onder een ‘doorstroomevenement’. Hierdoor zijn er geen toegangstesten, vaccinatie- of herstelbewijzen nodig als je de kermis wilt bezoeken. Op de website Kermis in Roosendaal komt een ‘druktemeter’, zo kun je live volgen hoe druk het is.

De verschillende pleinen hebben allemaal een eigen identiteit. Op het Tongerloplein vind je attracties voor de kids en de Nieuwe Markt wordt het plein met dertien attracties voor de hele familie. Wil je een gokje wagen of naar de schiettent? Dan moet je naar de Markt. Ben je opzoek naar een adrenaline boost? Loop dan door naar het voorplein van het EKP-gebouw, daar vind je ook de ‘eyecatcher’ van de Roosendaalse kermis: de gloednieuwe XXL-achtbaan! Je ontdekt alles lopend van plein naar plein en bent ook nog eens gezond bezig door lekker te wandelen. De volgende locaties zijn onderdeel van de kermis:

 1. Nieuwe Markt
 2. Markt
 3. Tongerloplein
 4. Voorplein EKP
 5. Parkeerterrein EKP
 6. Kadeplein

Opening van de kermis

De kermis Roosendaal begint op vrijdag 3 september 2021 om 16.00 uur en zal de dagen daarna dagelijks geopend zijn vanaf 13.00 uur. In het weekend sluit de kermis om middernacht en doordeweeks om 23:30. Het volledige kermisprogramma vind je onderaan deze pagina.

Met ruim 250.000 bezoekers is de Roosendaalse Kermis normaal gesproken één van de grootste kermissen van Nederland!

Dit is de kermis in roosendaal!

Kermis in Roosendaal
openingstijden kermis roosendaal 2020
kermis roosendaal 2020 corona
kermis roosendaal 2019

Openingstijden en programma kermis Roosendaal 2021

Vrijdag 3 september

 • Kermis geopend van 16:00 uur tot 00:00 uur.

Zaterdag 4 september

 • Kermis geopend van 13:00 uur tot 00:00 uur.

Zondag 5 september

 • Kermiskerkdienst Onze Lieve Vrouwekerk aan de Kade om 10.30
 • Kermis geopend van 13:00 uur tot 23:30 uur.

Maandag 7 september

 • Kermis geopend van 13:00 uur tot 23:30 uur.

Dinsdag 8 september

 • Kermis geopend van 13:00 uur tot 23:30 uur.

Woensdag 9 september

 • Kermis geopend van 13:00 uur tot 23:30 uur.

[Programma en info via Kermis in Roosendaal]