Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

kermis roosendaal 2020 corona
Evenementen

Géén Roosendaalse kermis in 2020

14 juli 2020

14 juli 2020 | Evenementen | Door: Redactie

Volle terrassen, bezoekers van jong en oud, volop authentieke kraampjes en meer dan 40 attracties. Dat is de Roosendaalse kermis. De kermis vindt traditiegetrouw plaats in de eerste week van september. Maar in 2020 is alles anders. Vandaag is bekend gemaakt door het college van burgermeester en wethouders dat de kermis helaas is afgelast wegens de corona maatregelen.

Kermis in Roosendaal

De Roosendaalse kermis is één van de grootste kermissen van Nederland. Met ruim 250.000 bezoekers verspreid over 7 dagen is er elke dag de nodige rumoer op het kermisterrein. Verspreid over de Markt, Tongerloplein, Kade, Kadeplein en Oostelijke Havendijk staan ruim 80 onderdelen opgesteld. Daarnaast dragen plaatselijke ondernemers, waaronder de horeca op de Markt, hun steentje bij om er iedere dag weer een feestje van te maken. Door deze goede samenwerking wordt de Roosendaalse kermis ieder jaar steeds groter en gezelliger.

Roosendaalse kermis definitief afgelast

Eerder maakte het Roosendaalse bestuur bekend dat het wel of niet doorgaan van de kermis volledig afhangt van het besluit vanuit de Rijksoverheid. Vandaag is de kogel door de kerk gegaan en is het gemeentelijk bestuur terug gekomen op haar eerdere uitspraak. Ondanks dat er nog geen verbod is op het organiseren van een kermis, heeft het college van burgemeester en wethouders besloten om de kermis definitief af te gelasten. Volgens het bestuur zijn de risico’s te groot en zijn de coronaregels moeilijk te handhaven op het kermisterrein. ”We hebben alle scenario’s uitvoerig bekeken. Variërend van het inrichten van een evenemententerrein tot bijna letterlijk een hek om het kermisterrein en vooraf iedereen testen op lichaamstemperatuur voordat ze het terrein betreden. Bij alle scenario’s bleken de risico’s té groot,” aldus burgemeester Han van Midden in het persbericht van de gemeente Roosendaal.

kermis roosendaal 2020 corona

Kermissen in 2020

Dit jaar gaat alles net even wat anders. Alle grote evenementen zijn tot 1 september 2020 afgelast. Over alle evenementen die na 1 september op de planning staan, is nog veel onzeker. Met name festivals en grote feesten vrezen voor het ergste. Ook de kermisuitbaters zijn zwaar getroffen. Door de corona-maatregelen zijn veel kermissen al afgelast. Echter hebben sommige kermissen vooralsnog groen licht gekregen om door te mogen gaan. Net als pretparken en dierentuinen kan een kermis prima bezocht worden, mits er gepaste maatregelen worden getroffen. Door de versoepelingen die vanaf 1 juli gelden, hebben de eerste kermissen van 2020 al plaatsgevonden in bijvoorbeeld Zevenaar en Schijndel. Het gaat hierbij echter om kermissen met een relatief kleinere omvang.