Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Over Roosendaal

Kadetunnel restyle: graffiti ter ere van 750 jaar Roosendaal

8 February 2018

8 February 2018 | Over Roosendaal | Door: Redactie

De Kadetunnel wordt volgende maand voorzien van een nieuwe lik verf. Ter ere van de 750e verjaardag van de stad Roosendaal zullen de oude kunstwerken door graffiti-artiesten in een echt Roosendaals jasje worden gestoken. Welke typisch Roosendaalse elementen hoop jij terug te zien?

Voor en door Roosendalers

Het project Kadetunnel staat uiteraard onder leiding van Roosendaals bloed. Remco van den Beemd is een befaamd graffiti-artiest en beheerder van graffitihal The Loods, net buiten de stad aan de Oostelijke Havendijk. Remco werkt samen met de Nederlandse graffiti-top om de onderdoorgang bij de Schuiven in één dag om te toveren tot een Roosendaalse wall of fame.

Kadetunnel graffiti jam

Op zaterdag 10 maart wordt dan ook groots uitgepakt door de organisator en jij kunt erbij zijn tijdens de Kadetunnel graffiti jam. Tussen 10:00 uur en 20:00 uur werken de kunstenaars zich in het zweet terwijl jij terecht kunt in een naastgelegen tent voor een hapje en een drankje en natuurlijk om deze vorm van street-art met eigen ogen te aanschouwen. Verschillende dj’s zorgen voor voldoende ambiance of beter gezegd: een vette scene!


Bron: The Loods

Ruim 140 ideeën

De ideeën komen niet zomaar uit de lucht vallen. Remco vroeg Roosendalers via zijn Facebookpagina waar zij aan dachten als het gaat om Roosendaal. Het regende vervolgens ideeën. Verschillende hotspots en gebouwen werden veel aangedragen, maar ook bekende Roosendalers, zoals Jan Snel. Welke ideeën we over een maand precies terug zien, is nog geheim. Het belooft in ieder geval super gaaf te worden.

Kadetunnel en graffiti

De Kadetunnel is geen onbekend terrein voor Remco en zijn crew. In 2016 werd hij ook al benaderd door de gemeente. De kunstwerken die hij toen maakte, stonden in het teken van de Draai en de Roosendaalse kermis. The Loods zou eigenlijk ieder jaar de graffiti in de Kadetunnel willen vernieuwen, maar daar waren ze simpelweg te druk voor het afgelopen jaar. Gelukkig hebben de artiesten nu wel tijd gevonden voor dit toffe project. Graffitime zullen we maar zeggen!