Maandag Gesloten

Dinsdag -

Woensdag 17:00 - 22:00

Donderdag 17:00 - 22:00

Vrijdag 17:00 - 22:00

Zaterdag 17:00 - 22:00

Zondag 17:00 - 22:00

Il Fornaretto

Raadhuisstraat 48
4701 PV, Roosendaal

0165556409 Mail Il Fornaretto Route naar de winkel

Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Il fornaretto Italiaans restaurant
Uitgelichte ondernemers

Il Fornaretto: Italiaans dineren in Roosendaalse sferen!

22 februari 2019

22 februari 2019 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Van de Markt tot de Burgerhoutsestraat loopt de Raadhuisstraat. Dé spot waar je verreweg de meeste restaurants in Roosendaal vindt. Van Amerikaanse diners tot de Franse cuisines. Ook voor de lekkerste Italiaanse gerechten zit je goed in de Raadhuisstraat. Bij Il Fornaretto om precies te zijn. Bij deze gezellige en knusse Italiaan waan je je even in het zonnige zuiden. Niet in de laatste plaats vanwege de authentieke houtoven en de lekkerste Italiaanse gerechten. Delizioso!

Il fornaretto pizza

Van Den Dieje naar La Quello

Il Fornaretto is bij velen bekend vanwege de vorige naam. Tot zo’n zeven jaar geleden vestigde Eethuis Den Dieje zich stevig aan de Raadhuisstraat op nummer 48. Ook toen al was Denise Peeters (mede)eigenaresse van het restaurant.

‘Ik heb den Dieje ongeveer 17 jaar geleden overgenomen van de vorige eigenaren. Het was een bekende naam in Roosendaal.’ Toch werd het volgens Denise tijd voor vernieuwing. In grotere steden in de randstad vind je Italiaanse restaurants op elke hoek. In Roosendaal en zeker in het centrum, is dat een stuk minder. Reden genoeg voor Denise om Den Dieje om te toveren naar een Italiaanse cucina.  Van ‘Den Dieje’ naar ‘La Quello’ dus!

Geen gekke benaming, maar Denise koos toch voor een andere naam. Il Fornaretto betekent letterlijk ‘de kleine bakker.’ Daarmee slaat Denise de spijker op zijn kop. Restaurant Il Fornaretto is net zo knus en gezellig als Roosendaal zelf!

Italiaanse pizza uit de authentieke houtoven

De specialiteit is pizza. Dat klinkt simpel, maar dat is het zeker niet. Wereldwijd lopen de meningen over de perfecte pizza namelijk nogal uiteen. Amerikanen hebben liever een dikke bodem en het is gebruikelijk om pizza met fruit te bestellen, zoals de pizza Hawaii. Voor Italianen is dat vloeken in de kerk. Een pizza is dun en krokant en het enige ‘fruit’ dat wordt gebruikt is ‘frutti di mare’. Last but not least, wordt de echte Italiaanse pizza traditioneel gebakken in een echte steenoven, gestookt met hout. En precies daarom moet je bij Il Fornaretto zijn voor de lekkerste pizza’s. De naam Il Fornaretto is ook een koosnaam voor ‘het oventje’.

‘Onze chefkok is een echte pizzabakker. Hij goochelt aan de oven.’ Dat klinkt veelbelovend toch? Niet voor niets komt jong en oud terug naar Il Fornaretto voor de befaamde pizza’s. De kleine ‘bambini’ mogen zelfs hun eigen pizza maken.

‘Onze chefkok is een echte pizzabakker. Hij goochelt aan de oven.’

- Denise Peeters, Il Fornaretto

Il Fornaretto italiaans restaurant roosendaal pizza

Il Fornaretto is mediterraan genieten

In de gezellige eetzaal van Il Fornaretto proef je het mediterrane leven. Letterlijk en figuurlijk. Naast pizza kun je bij Il Fornaretto ook terecht voor de lekkerste anti pasti, pasta’s en heerlijke Italiaanse desserts. Weet je het even niet? Check dan het suggestiebord met elke week de lekkerste aanbevelingen van de chef.

Het kleine maar gastvrije team van Il Fornaretto staat van woensdag tot en met zondag iedere avond voor je klaar. In het restaurant zelf, maar ook als bezorgdienst. Daarnaast verzorgt Il Fornaretto kleine catering aan huis en is er boven het restaurant ruimte voor allerlei feesten en partijen. Denise verklapt ook dat via Social Deal terecht kunt bij Il Fornaretto. Alle reden dus om eens langs te gaan, want de lekkerste Italiaanse pizza’s van Roosendaal wil je gewoon nu proeven!

Dit vinden onze klanten

De pizza is heerlijk en rijk belegd. Vriendelijk en attent personeel. Prima cappuccino. Aanrader wat mij betreft.

Katja Bunschoten

Dit is een ervaring om nooit te vergeten zo immens lekker en vooral een super bediening ,top zaak!

Johan en Daphne van Zandbergen

Heerlijk gegeten, mooie verse producten en zeer vriendelijk personeel. Van ons een dikke 10 echt een aanrader!!

Saskia van Rijsewijk

Nieuwsbrief