Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Sportievelingen opgelet: doe mee aan de Halve Marathon van Roosendaal!

16 June 2018

16 June 2018 | Evenementen | Door: Redactie

Zondag 24 juni is het weer zo ver: dan gaat de Halve Marathon van Roosendaal van start! De halve marathon start én finisht zondag 24 juni op de Oude Markt ter hoogte van de Tullepetaon, in het hart van Roosendaal. Het evenement vindt jaarlijks plaats samen met de Van der Linden loop van 10 kilometer én de Rabobank 4 Engelse Mijl. Tijdens de verschillende lopen is er gedacht aan een mooie en afwisselende route. Je loopt zowel in de stad als in de groene omgeving die Roosendaal rijk is.

De Halve Marathon van Roosendaal

De Halve Marathon van Roosendaal is inmiddels een begrip in de regio! Het complete parcours loopt door het centrum, woonwijken en een stukje buitengebied. Onderweg kom je veel enthousiast publiek tegen en spelen er diverse bandjes. Volop gezelligheid dus!

KPO-Kidsrun: “Snoeihard over de Markt!”

Daarnaast is er iets nieuws: de KPO-Kidsrun. KPO Roosendaal en THOR willen samen met 21 basisscholen in de Roosendaalse regio zo’n 4.000 leerlingen bewust maken van het feit dat bewegen goed voor je is. De KPO kidsrun is voorafgaand aan de halve marathon, 10 kilometer en de 4 Engelse Mijl. Jongens en meisjes in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar kunnen deelnemen aan de KPO-Kidsrun.

De afstanden

  • Jongens en meisjes van 4 t/m 5 jaar lopen in totaal 800 meter met papa, mama of opa en oma
  • Jongens en meisjes van 6 t/m 9 jaar lopen in totaal 800 meter
  • Jongens en meisjes van 10 t/m 12 jaar lopen in totaal 1.800 meter

Voor ieder wat wils

Teams van maximaal 5 deelnemers kunnen ook deelnemen aan de Jan Hop Subaru bedrijvenloop. Natuurlijk zijn ook de bekende wandeltochten (Nordic walking) weer te lopen. Dit zijn sportieve familiewandeltochten voor iedereen! Je kiest tussen 6 of 12 km. Voor de meer geoefende wandelaars is er een tocht van in totaal 25 km door Roosendaal en het buitengebied uitgezet.

Je kunt je nog steeds inschrijven voor de Halve Marathon van Roosendaal en alle andere afstanden. Dat doe je hier! Aanmoedigen op zondag 24 juni kan natuurlijk ook nog. Zien we je daar?

https://www.instagram.com/p/Bj6e7nLA6XN/