Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Ouro smeden
Uitgelichte ondernemers

Goudsmederij Ouro: ambacht met een gouden randje

3 mei 2021

3 mei 2021 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Echt handwerk met goud, waar vind je dat nog in de Roosendaalse binnenstad? Bij Goudsmederij Ouro werken de dames met een passie voor deze ambacht. Handwerk om door een gouden ringetje te halen. Hier wordt gesmeed, gesmolten en je kunt er terecht voor de meest unieke collectie aan sieraden en horloges. Bij Ouro staan jouw smaak en stijl centraal en krijg je een eerlijk advies en goede service!  

Ouro portret

In den beginne…

Goud is al eeuwenlang een kostbaar goed. Ook voor Karin betekent goud haar leven. Nieuwe sieraden ontwerpen, bestaande sieraden bewerken en oud goud omsmelten tot een nieuw sieraad. Dat is de ‘circle of life’ voor Karin. Of beter gezegd de circle of work. Karin is namelijk in Schoonhoven opgeleid tot goudsmid. In 2010 begon zij een winkel met goudsmederij in het centrum van Roosendaal. Zo kon zij namelijk haar eigen ontwerpen beter presenteren. Dit bleek een gouden zet, want 7 jaar later verhuisde Karin met haar goudsmederij naar een groter pand iets verder in de Raadhuistraat aan nummer 27-29.

Naast een groter pand kreeg ook haar personeelslijst een upgrade. Philippine en Tamara zijn inmiddels niet meer weg te denken en vormen samen met Karin de gezichten van de winkel. Alle drie erg creatieve dames die graag met hun handen bezig zijn. Stilzitten staat dus niet in hun vocabulaire, maar gelukkig hoeft dat ook niet. Goudsmeden is namelijk booming business!

'Ik werkte voorheen thuis in mijn atelier. Maar vanuit huis kon ik mijn ontwerpen niet goed laten zien. Een winkel in Roosendaal was voor mij de ultieme mogelijkheid en een hele mooie uitdaging'

- Karin, Goudsmederij Ouro

Neem alvast een kijkje

Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro

Bij Ouro krijg je waar voor je goud

‘Eén van de leukste dingen om te doen is samen met klanten iets ontwerpen. Er zit dan een stukje van mijn kennis, kunde en passie in het sieraad met de persoonlijke touch van de klant.’ Karin maakt veel sieraden op maat. Eigenlijk is dit de grootste bezigheid van alle drie de dames. Je kunt dan ook bij Ouro terecht voor allerlei soorten handwerk van goud of zilver. ‘Het bijzondere is dat je oude sieraden een nieuw leven kunt inblazen.’ Van een lelijke ketting die je niet meer draagt, tot een erfstuk met een prachtig verhaal. Karin, Tamara en Philippine ontwerpen nieuwe of aangepaste exemplaren van je bestaande sieraden op basis van jouw wensen.

Weet je precies wat je wilt? Dat is top, want bij Goudsmederij Ouro wordt echt naar de klant toe ontworpen. Jouw verhaal maakt een sieraad uniek. Maar wat nou als je nog helemaal geen idee hebt wat je met je oude goud wilt doen? Of je weet niet welke trouwring jou het beste past? Ook dan zit je gegoten bij Ouro. Karin, Tamara en Philippine kunnen je namelijk prima adviseren en inspireren.

Goudsmederij Ouro

Sieraden waar je blij van wordt

Karin weet echt wat ze mooi vindt. Eigenlijk bestaat de gehele collectie van Goudsmederij Ouro uit sieraden die haar aanspreken of waar een verhaal achter zit.  Zo vind je niet bepaald de meest gebruikelijke en commerciële merken bij Ouro. Maar dat betekent niet dat je een zak goud op de toonbank moet leggen om iets uit de unieke collectie te kunnen kopen. Zo vind je bij Ouro al oorbellen voor twee tientjes. ‘Het belangrijkste is dat het mooi gemaakt en duurzaam is. Je moet er blij van worden.’

Een kleine greep uit de unieke collectie

Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro
Goudsmederij Ouro

Goudsmederij Ouro verkoopt sieraden van exclusieve ontwerpers als Jörg Heinz, Niessing en Cadillac. Voor de herkenbaarheid zijn er ook merken als Jacob Jensen en Rolf Cremer te vinden in de winkel. Daarnaast presenteert Ouro natuurlijk ook eigen ontwerpen van één van de drie dames. Zo is er voor ieder wat wils te vinden, ongeacht je wensen of budget.

Goudsmederij Ouro

Loop dus gerust eens vrijblijvend langs voor een snelle check van jouw sieraden, een ontwerp voor een nieuw sieraad of kom gewoon een kijkje nemen naar de prachtige collectie. De koffie staat altijd klaar en Karin, Tamara en Philippine trouwens ook. Samen gaan ze voor goud!

Nieuwsbrief