Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Moederdag-DIY_header
Inspiratie

Doe-het zelf-kistje: samen knutselen voor mama!

29 april 2020

29 april 2020 | Inspiratie | Door: Redactie

Deze moederdag is wat anders dan anders, maar niet minder leuk! Ga samen thuis aan de slag om een superleuke DIY voor Moederdag in elkaar te knutselen! Wij helpen je op weg met een mooie handleiding, zodat de papa’s gezellig met de kinderen aan de slag kunnen. Klaar? Dan kan hij gevuld worden met de leukste Moederdagcadeautjes die je shopt bij de winkeliers in Roosendaal!

Download eenvoudig onze PDF met handige stappen of volg hieronder instructies:

Wat heb je nodig?

  • Houten plaat van minimaal 9 mm dik – Grenen latten
  • Rolmaat & liniaal
  • Potlood
  • Handzaag, decoupeerzaag of cirkelzaag – Houtlijm
  • Hamer en (kleine) spijkers
  • Schuurpapier
  • Oude leren riem
  • Kopspijkers of nagels

 

Moederdag-DIY

Stap 1

Maak eerste de bodem van het kratje. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een stuk underlayment of multiplex van minimaal 9 mm dik. Teken de af- metingen (29×40 cm) af op het hout en trek met een liniaal en potlood een strakke lijn.

Stap 2

Zaag de bodem op maat. Dit kun je doen met een handzaag maar om het jezelf makkelijk te maken kun je ook een decoupeerzaag of cirkel- zaag gebruiken.

DIY-moederdag-ROOS24

Stap 3

Maak nu de korte zijkanten van hetzelfde hout. Houd een afmeting van 29×20 cm aan. Bevestig daarna de zijkanten met houtlijm aan de bodem vast en timmer deze dan direct vast aan de bodem met kleine spijkers voor extra stevigheid

Stap 4

Zaag nu de grenen latjes op maat. Houd ongeveer een lengte van 42 cm aan (de lengte van het kratje). Bepaal zelf hoeveel latjes je wilt gebruiken voor het kratje. Bij het voorbeeld zijn vijf latjes per zijde gebruikt.

Moederdag-Roos24-DIY-stap4
ROOS24-Moederdag-stap5

Stap 5

Bepaal hoeveel latjes je wilt gebruiken per zijde en hoeveel ruimte er tussen de latjes moet komen. Timmer de latjes dan vast aan de korte zijkanten.

Stap 6 (optioneel)

Maak een vakverdeling aan de binnenkant van het kratje.Dit kun je heel eenvoudig doen door een plankje in het midden van het kratje te plaatsen en deze vast te lijmen. Handig wanneer je het kratje wilt vullen met verschillende cadeautjes!

ROOS24-DIY_moederdag-stap6
Moederdag-stap7

Stap 7

Schuur het kratje zodat eventuele splinters of scherpe randen verdwijnen.

Stap 8

Maak twee handvaten van een oude leren riem. Knip de twee handvaten op de gewenste maat af en zorg dat de uiteindes er hetzelfde uitzien.

Moederdag
Roos24-moederdag-stap9

Stap 9

Bepaal waar de handvaten moeten komen en bevestig deze met metalen nagels of kopspijkers voor een mooie afwerking. Check de binnenkant voor uitstekende punten en timmer deze zo nodig plat.

Stap 10

Vul het kratje met fijne moederdag cadeaus zoals een bosje bloemen, chocolade, tijdschriften, een geurtje of een fles wijn.

Fijne Moederdag!

ROOS24-Moederdag-DIY-Stap10