Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Evenementen

Dit jaar komt de Sinterklaasintocht langs jouw voordeur!

15 oktober 2020

15 oktober 2020 | Evenementen | Door: Redactie

Update: helaas kan ook dit evenement binnen de huidige omstandigheden en geldende maatregelen geen doorgang vinden. De welkomstronde is daarom afgelast.

Dat de Sinterklaasintocht dit jaar niet op de normale manier door kon gaan, werd een tijdje geleden al duidelijk. Maar gelukkig kwam er goed nieuws uit Spanje. Sinterklaas gaat namelijk een welkomstronde van 35 kilometer door alle Roosendaalse wijken maken. Dit jaar komt de Sint dus gewoon naar jou toe! 

Arjan den Ouden, voorzitter van het Sint-Nicolaas Comité Roosendaal zegt: “Het coronavirus zit ook Sinterklaas flink dwars. Toch zijn we ontzettend blij dat we toch een Sinterklaasintocht hebben.”

Hoe gaat de intocht dit jaar verlopen? 

Het comité van Roosendaal roept Roosendalers op om zaterdag 14 november niét naar de Haven te komen waar Sinterklaas aankomt. Sinterklaas komt dit jaar namelijk gewoon naar jou toe! Om 13:00 uur komt Sinterklaas de haven binnenvaren. Om ervoor te zorgen dat jij niks mist van de aankomst van Sinterklaas kun je om 12:30 alles volgen via de Facebook- of YouTube pagina van het comité. Zo heb je ook altijd een plekje op de eerste rij! 

Sinterklaas wordt ontvangen door burgemeester Han van Midden. Daarna is het tijd voor de welkomstronde! Sinterklaas legt een route van 35 kilometer af waarbij hij langs alle wijken van Roosendaal komt. Op deze manier hoeven kinderen niet naar het centrum te komen. In de wijk is het natuurlijk nog steeds erg belangrijk om de 1,5 afstand te houden met andere gezinnen.

De exacte route die Sinterklaas gaat lopen, is nog niet bekend. Den Ouden zegt hierbij: “Als het publiek beide kanten van de straat gebruikt, is er bijna 70 kilometer ruimte. Genoeg om voldoende afstand van elkaar te houden.”

Geen strooigoed

Sinterklaas komt dit jaar met maar twaalf pieten. Ook delen de pieten vanwege het virus dit jaar geen pepernoten uit. “We hebben alle mogelijkheden onderzocht, maar dit is echt niet coronaproof te organiseren. En dan gaat veiligheid voor alles.”

Veel lof op social media

De nieuwe opzet van de Sinterklaasintocht levert veel lof op social media op. De Roosendalers vinden het een super goed idee en zijn blij dat de Sinterklaasintocht op deze manier toch door kan gaan. De positieve reacties doet het comité veel goeds en ze vinden het geweldig om te zien dat het feest zo leeft onder de Roosendalers. Kom jij de Sint ook een warm welkom heten in jouw eigen wijk?