Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

december roosendaal
Evenementen

December in Hartverwarmend Roosendaal: dit is er te doen!

5 december 2019

5 december 2019 | Evenementen | Door: Redactie

De decembermaand is begonnen in Roosendaal. Sinterklaas, Kerstmis, oud en nieuw en nog veel meer feestelijke momenten worden deze maand uitgebreid gevierd. Omdat december bomvol evenementen zit, hebben we voor jullie een speciale Roosendaalse december-agenda opgesteld met de leukste events in de binnenstad die je niet mag missen. Zo hoef jij je in december zeker niet te vervelen in Hartverwarmend Roosendaal: hét thema van de maand december!

december roosendaal

Elke zondag: koopzondag

Black Friday is nog maar net voorbij en de feestdagen staan alweer voor de deur. Gelukkig is de Roosendaalse binnenstad 7 dagen per week geopend. Ook op zondag kun je dus uitgebreid shoppen in Roosendaal tussen 12:00 uur en 17:00 uur.

December agenda roosendaal winkelen

6 december t/m 5 januari: Roosendaal on Ice

Het is pas écht winter als je kunt schaatsen in Nederland. De weergoden zijn ons niet altijd even goedgezind, maar gelukkig komt ook dit jaar Roosendaal on Ice terug op de Markt. Dat betekent een maand lang schaatsen op 750 m2 aan kunstijs, gezellig opwarmen in een vernieuwd winterpaviljoen én volop versiering op en rondom de Markt.

december agenda roosendaal

Gratis schaatsen in Roosendaal?

Wil jij kans maken op 4 vrijkaarten voor de schaatsbaan inclusief schaatsverhuur en 1 consumptie per persoon? Doe dan mee aan de toffe winactie van Citymarketing Roosendaal. Maak een creatieve winterse foto bij bijvoorbeeld de kerstboom op het Tongerloplein of de Markt of bij het lichtgevende rendier op de Nieuwe Markt. Plaats de foto vervolgens openbaar op Facebook of Instagram met de hashtag #hartverwarmendRoosendaal. Elke maandag in december maakt Citymarketing een winnaar bekend. Duimen maar!

Donderdag 12 december: kerstmarkt Raadhuisstraat en Passage

Op donderdagavond 12 december kun je jouw kerstinkopen doen tijdens de gezellige kerstmarkt van de ondernemers van de Raadhuisstraat en Winkelcentrum Passage. De kerstmarkt vindt plaats tussen 18:00 uur en 22:00 uur in het oude pand van Ma Vie tegenover Roemer Juwelier. Kom dus lekker opwarmen en laat je inspireren!

Kerstmarkt in de Raadhuisstraat en Passage

Vrijdag 13 december: Turn the Xmas Lights on

Het Kadeplein wordt hét Times Square van Roosendaal op vrijdagavond 13 december. De lichtjes van de kerstboom worden namelijk officieel ontbrand vanaf 19:30 uur. Spectaculairder dan ooit is er ook live-entertainment aanwezig. Een goed en gezellig begin van je weekend!

Zaterdag 14, zondag 15, zaterdag 21 en zondag 22 december: Kerst in de Roselaar

Ook in Winkelcentrum Roselaar is het volop winter en Kerst. In de twee weekenden voor Kerstmis wordt er groots uitgepakt met live-entertainment van verschillende (Roosendaalse) bands en er worden leuke acties gehouden. Uiteraard is de Roselaar helemaal aangekleed in kerstsferen!

Zaterdag 14 december: Q-Music the Party – 4 uur fout!

December zit ook bomvol feestjes bij de café’s en clubs in Roosendaal. Uitgaan en feesten hoort nu eenmaal ook bij de decembermaand. Éen van de topfeestjes in december is Q-Music the Party: 4 uur fout! in de St. Jan. Tijdens deze foute party komen alle guilty pleasures aan bod. Scoor dus nu je tickets en zorg dat je erbij bent!

Zondag 15 en 21 t/m 24 december: Kerstman in Roosendaal

De Sint heeft het land verlaten en de Kerstman arriveert in Roosendaal. Samen met zijn arrenslee, hoofdelf en snoepelfen is hij overal in de binnenstad te vinden in de twee weekenden voor Kerst. Van 21 tot en met 24 december is de Kerstman in de Passage te vinden en deelt hij zelfs gratis chocolademelk en glühwein uit samen met zijn hulpjes. Dat betekent dubbel genieten tijdens het kerstshoppen!

december roosendaal

Zondag 15 december: Wintersfeer Nieuwe Markt

Ter ere van de komst van de Kerstman is er volop gezelligheid op de Nieuwe Markt met optredens waar je warm van wordt. Close Up en de Christmas Band van Muziekvereniging Roosendaal spelen hun volledige kerstrepertoire. Natuurlijk is de Kerstman himself ook aanwezig.

Zondag 15 december: 4e Bijna Kerst Kapellen Festival

Het is bijna Kerstmis en daarom is het weer tijd voor het jaarlijkse Bijna Kerst Kapellen Festival op zondag 15 december. Verschillende West-Brabantse kappellen spelen de pannen van het dak op de Markt. Ben jij er ook dit jaar weer bij?

Donderdag 19 december: Serious Request

Het Glazen Huis is niet meer, maar in plaats daarvan trekt 3FM Serious Request door het land om geld in te zamelen tegen mensenhandel. Op donderdag 19 december arriveert de karavaan op het Tongerloplein in Roosendaal. Naar verwachting zal dit rond de middag zijn. Om 14:00 uur vervolgt Serious Request haar route richting Zevenbergen.

Vrijdag 20 en zaterdag 21 december: Top 2000 Roosendaal

De Top 2000 past natuurlijk helemaal bij de feestdagen en ook in Roosendaal wordt het evenement steeds populairder. Er zijn zelfs twee shows in de Kring, waarbij je kunt genieten van de beste nummers aller tijden gezongen door verschillende Roosendaalse zangers en zangeressen. De show van zaterdag 21 december is al volledig uitverkocht. Scoor dus nu de laatste tickets voor de vrijdagavondvoorstelling.

top 2000 van roosendaal

Zaterdag 21 december: lampionnenoptocht

Tussen 17:45 uur en 19:30 uur lichten de Kade en het Kadeplein op door alle lampionnen tijdens de jaarlijkse lampionnenoptocht. Dit jaar sluiten we ook weer feestlijk af met een optreden van kerstkoor Scrooge. De rest van het weekend kun je op verschillende plekken in de binnenstad nog optredens verwachten van het Scrooge Koor.

Zaterdag 21 december: Vesta Vuurwerkshow

Vanaf 19:00 uur is het weer genieten geblazen op de Westelijke Havendijk. Tijdens de jaarlijkse vuurwerkshow van Vesta vinden er verschillende productdemonstraties plaats en natuurlijk wordt de avond weer knallend afgesloten met de grote vuurwerkshow met lasers, muziek én natuurlijk vuurwerk.

Vesta vuurwerkshow roosendaal

Zaterdag 21 december: Dance Classics 90’s en 00’s

Dance Classics kende ook dit jaar weer grote successen. Het feestje in ‘t Wapen van Roosendaal wordt steeds populairder én trekt zowel jong als oud publiek. Op 21 december vindt alweer de laatste editie van dit jaar plaats. Ga dus nog één keer helemaal los op de lekkerste dance classics gemixt door het Roosendaalse DJ-duo Royal Apollo.

Dance Classics Wapen Roosendaal

Zondag 22 december: Tongerlo Kerst

Op het Tongerloplein wordt op 22 december tussen 12:00 uur en 18:00 uur al volop Kerst gevierd. Met muziekaal entertainment, verschillende activiteiten voor de kinderen en lekkere hapjes en drankjes. Om 14:00 uur vindt ook de start plaats van de EFKF Santa Run. De Kerstman heeft al beloofd om ook een kijkje te komen nemen. Toegang is volledig gratis, dus alle reden om erbij te zijn!

Dinsdag 31 december: oud en nieuw in Roosendaal

Op 31 december nemen we afscheid van 2019 en gaan we knallend het nieuwe jaar in. In de Roosendaalse binnenstad zijn verschillende feestjes tijdens de jaarwisseling. Oud en nieuw vier jij dus gewoon met jouw vrienden en familie in Roosendaal!

To do's met oud & nieuw in Roosendaal

December 2019 agenda Roosendaal

December zit bomvol met leuke evenementen en activiteiten in de Roosendaalse binnenstad. Trommel dus al jouw vrienden en familie op en geniet van deze mooie maand in Roosendaal. Fijne feestdagen allemaal!