Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

horeca opening roosendaal
Inspiratie

De Roosendaalse horeca is open voor jou!

23 juni 2021

23 juni 2021 | Inspiratie | Door: Redactie

De horeca is misschien wel de zwaarstgetroffen groep als het gaat om ondernemen in coronatijd. Gelukkig liggen betere tijden in het verschiet. We hebben er lang op moeten wachten, maar inmiddels genieten we alweer twee maanden van het terras en ook de binnenhoreca mocht begin juni de deuren weer heropenen. Aanstaande zaterdag is het grote moment waar eigenlijk iedereen op heeft gewacht en met name de Roosendaalse horecaondernemers. De rem gaat eraf en alle horeca mag weer zonder tijdsbeperkingen open. Wij vertellen je graag meer over de aankomende versoepelingen en de mogelijkheden bij de Roosendaalse horeca!

Versoepelingen horeca 26 juni 2021

5 juni zal hebben gevoeld als een bevrijding voor veel horecazaken in Roosendaal. Eindelijk mochten zij weer gasten binnen ontvangen. Maar de grote heropening van de Roosendaalse horeca zal plaatsvinden op zaterdag 26 juni 2021. Dan is er namelijk nóg meer mogelijk, voor een grotere groep horeca ondernemers. Naast een verruiming van het aantal personen binnen en buiten, wordt ook de sluitingstijd van 22:00 uur geschrapt. Eigenlijk is de basis dat alles weer open mag, op 1,5 meter afstand. Hieronder een korte opsomming van de versoepelingen voor de Roosendaalse Horeca:

Reguliere openingstijden

Alle horeca hanteren weer de reguliere openingstijden. Dat betekent dat de horecagelegenheid zich niet meer aan de eindtijd van 22:00 uur (eerder 18:00 uur) hoeft te houden.

Verruiming aantal gasten

Het aantal gasten is nu afhankelijk van de grootte van de horecazaak. De 1,5 meter regel blijft de norm. Zolang deze afstand kan worden gecreëerd en gehandhaafd tussen de tafels en stoelen van de verschillende bezoekers, is er geen maximaal aantal gasten meer vooraf bepaald. Voorheen waren dit er 50.

heropening roosendaal horeca

Registratie of coronatoegangsbewijs

Voor de meeste horeca geldt dat een korte registratie en/of checkgesprek voldoende is om gasten te mogen verwelkomen. Dit kennen we nog uit de zomer van 2020. Deze verplichte formaliteit zal dus ook nu nog even gelden. Enkel voor horeca waarbij geen zitplaatsen worden aangeboden en 1,5 meter niet kan worden gehandhaafd, is een coronatoegangsbewijs nodig. Dit toegangsbewijs kan een recent testbewijs zijn, een herstelbewijs of een vaccinatiebewijs. Dat geldt bijvoorbeeld voor nachtclubs, festivals en andere grote evenementen. Het grote voordeel daarvan is dat je dus eenmaal binnen vrij van coronaregels bent!

Mondkapjesplicht vervalt

Wanneer je je plek verlaat, zoals bij een toilet bezoek, is het niet meer noodzakelijk om een mondkapje te dragen. Je blijft uiteraard vrij om er wel een te dragen.

Check voor alle versoepelingen en regels de website van Rijksoverheid.

We mogen steeds meer. Met 1,5 meter wordt echt stappen nog lastig, maar we blijven gewoon lekker lang borrelen tot 2:00 uur!

- Maaike, Wapen van Roosendaal

De Roosendaalse horeca is open voor jou!

Lunchen in Roosendaal chagall
Dakotaz serveren
lunchen in roosendaal sistermans
Lunchcafé Lente bord
Lunchen lunch in Roosendaal
Tom's Diner milkshake

Vier de zomer bij de Roosendaalse horeca

Nu de teugels gevierd worden, kan de zomer écht beginnen. Dat doe je natuurlijk met de leukste feestjes, gezellig een terrasje pakken met je maten of genieten van zomerse gerechten in jouw favoriete restaurant. De Roosendaalse horeca kan natuurlijk niet wachten om jou weer te verwelkomen. Wij geven je een kleine greep uit de evenementen van de komende tijd:

EK voetbal

Het EK voetbal is in volle gang. Op zondag 27 juni staat Oranje in de achtste finale. Vanaf dan is het weer toegestaan om de oranje leeuwen aan te moedigen voor een (groot) scherm in jouw favoriete café, zoals het Wapen van Roosendaal of Chagall. Wel zijn zitplaatsen nog altijd verplicht en moet 1,5 meter worden gehandhaafd. Maar ach, we zijn er weer bij!

Brand PARKIES

PARKIES is terug! Vanaf 14 juli is het weer 6 woensdagavonden achter elkaar feest in het Vrouwenhofpark met live muziek van bekende artiesten, lekkere biertjes en natuurlijk gezellige picknickplaatsen. De eerste artiesten, Handsome Poets, zijn al aangekondigd. Voor het volledige programma en kaartverkoop, check je de website van PARKIES.

De Draai Draait door!

Helaas geen wielerfestijn dit jaar op de Kaai, maar alle festiviteiten rondom de Draai gaan wel gewoon door! Op zaterdag 24 en zondag 25 juli is het weer hossen, springen en zingen met Hollandse meezingers en de 90’s party. En we weten allemaal nog hoe dat er aan toe kan gaan. Scoor direct je tickets en geniet ook vooral van deze terugblik uit 2019!

Zomarcarnaval

We hebben het afgelopen jaar enorm gemist: carnaval in Roosendaal. Maar helemaal afgelasten, konden we niet. Dat vond Het Wapen van Roosendaal ook. Daarom staat op 21 augustus Zomarcarnaval op het programma. Afhankelijk van de maatregelen die dan gelden, kunnen we dus alsnog een keer het gevoel van carnaval beleven in 2021!  ‘”We genieten zo van al die mensen om ons heen. En nu we weer meer mensen mogen ontvangen genieten we steeds meer!”, aldus Maaike van Het Wapen.

Nieuwe horeca

Naast een aantal leuke feestjes waar we lang op hebben moeten wachten, ontstaan er ook nieuwe concepten voor horecazaken. Zo opent Pop-up containerbar SPOT op 2 juli haar deuren, gaan Lunchcafé Lente en Noen samen verder als één en wordt er hard gewerkt aan een nieuwe kroeg in de oude panden van de Smalle Pijp en Tabakszaak Coppens-Schijven. De Kompaen hoopt dit najaar nog groots te openen!

Wil je weten welke evenementen er de komende tijd bij jouw favoriete café worden georganiseerd of voor welk zomers menu je écht weer een bezoekje moet brengen aan jouw favoriete restaurant? Check dan de website of social media kanalen van de betreffende horecagelegenheid. Ook voor de daar geldende maatregelen.

Tot snel bij de Roosendaalse horeca!

Of je nu houdt van een goed feestje, een gezellige borrel of gewoon een snelle hap: de Roosendaalse horeca is gelukkig weer open en staat tot je beschikking. Reserveer dus snel jouw plaatsje op het terras of aan een tafeltje binnen en geniet van al het lekkers dat Roosendaal te bieden heeft!