Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Theater de Kring
Bedrijven

De Kring: beleef de magische sfeer van het theater

9 december 2019

9 december 2019 | Bedrijven | Door: Redactie

Het Tongerloplein is hét cultuurhart van Roosendaal. Niet in de minste plaats is dit te danken aan De Kring. Dagelijks vinden hier de leukste, mooiste en meest spectaculaire voorstellingen plaats van lokale en (inter)nationale helden. Elke Roosendaler is er vast al eens geweest en zal er ongetwijfeld nog vaker komen. De Kring is namelijk een van de leukste uitjes van Roosendaal. Wil jij in december nog naar een van de unieke shows? Check dan dit blog!

Theater de Kring

Van concerten tot cabaret

De Kring heeft als doel om mensen te verbinden in hun behoefte aan inspiratie, cultuur en ontspanning. Het interessegebied van de bezoekers is erg divers. Daarom biedt De Kring voor ieder wat wils. Zo kun je in het theater terecht voor voorstellingen in de kleine zaal die ruimte biedt aan zo’n 220 bezoekers of de grote zaal met 850 zitplaatsen. Na de voorstelling kun je terecht in het theatercafé of de entreehal voor een aperitief en soms ook leuke specials, zoals een muzikaal naprogramma of een speciale ladies night.

Ook qua aanbod in genres weet De Kring iedere bezoeker te triggeren. Tijdens het theaterseizoen, dat doorgaans loopt van september tot juni, vinden er bijna dagelijks voorstellingen plaats in De Kring. Van (kleine) concerten, tot dans-, cabaret, musical- en toneelvoorstellingen, er is écht voor iedereen aanbod. Ook voor de allerkleinste cultuurliefhebbers vinden er leuke familievoorstellingen plaats. Doorgaans is het aan te raden om nog voor de start van het theaterseizoen jouw plekken te bemachtigen, voordat het te laat is. Wij kijken dan ook altijd reikhalzend uit naar de nieuwe seizoensgids die vaak in het voorjaar verschijnt!

maandagenda roosendaal maart

Roosendaal en cultuur

Samen met Brasserie Over de Tong en Museum Tongerlohuys vormt De Kring het Cultuurcluster Roosendaal. Eigenlijk vind je hier alle ingrediënten voor een cultureel dagje of avondje Roosendaal. Lekker eten en drinken, een echt Roosendaals museum én entertainment van formaat. Vaak worden de onderdelen van Cultuurcluster Roosendaal met elkaar gecombineerd. Zo kun je bijvoorbeeld een diner bij Over de Tong helemaal optimaliseren voor jouw voorstelling. Het personeel zorgt dat jij precies op tijd kunt aanvallen voor de voorstelling én zorgt ervoor dat tijdens de pauze jouw drankje klaarstaat. Daarnaast is Over de Tong ook geopend voor lunch na een ochtend- of vroege middagvoorstelling.

Naast cultuur en entertainment vanuit De Kring, wordt het theater ook steeds vaker afgehuurd voor speciale (Roosendaalse) evenementen. Zo vinden hier jaarlijks de uitreikingen van de Roosendaal Business Awards plaats, maar ook Stichting Carnaval Roosendaal weet De Kring te vinden voor bijvoorbeeld het Priense Swaree. De Kring, of tijdens carnaval ‘De Kwakkelkooi’, is daarmee niet alleen een aanbieder van cultuur en entertainment, maar ook dé plek die de Roosendaalse cultuur in stand houdt.

Theater de Kring

Tot snel bij De Kring

Zolang het theaterseizoen duurt, is De Kring dagelijks dé culturele trekpleister van Roosendaal en omstreken. Ook dit seizoen zijn er veel uitverkochte zalen, maar is er gelukkig bij verschillende voorstellingen nog plaats voor jou. Wat dacht je van een eindejaars-uitje met vrienden of familie in december of de kerstvakantie? Bij de volgende voorstellingen is er nog plaats voor jou:

Top 2000 van Roosendaal – 20 en 21 december 

Twee avonden één groot feest in de kleine zaal met lokale artiesten die het beste van de Top 2000 brengen. De zaterdag voorstelling is uitverkocht, dus koop nu de laatste kaarten voor de vrijdagavond voorstelling!

Jazz750 Kerstmatinee – 22 december

Een speciaal kerstconcert in de middag vol jazzmuziek in de kleine zaal. Kaarten scoor je al vanaf 10 euro.

De Grinch en het gestolen Kerstfeest – 26 t/m 29 december

Een spannende kerstmusical in de grote zaal voor de hele familie. De Grinch en het gestolen Kerstfeest wordt uitgevoerd door Theatergezelschap JONG. Scoor je tickets nu voor dit gezellige uitje in de kerstvakantie!

Woezel en Pip en de tijdmachine – 28 december

Deze familievoorstelling in de kerstvakantie is leuk voor iedereen vanaf 3 jaar. Is jouw (klein)kind ook zo’n fan van Woezel en Pip? Kom dan gezellig in de kerstvakantie naar deze gezellige voorstelling!

West-Brabants Symfonieorkest – 1 januari

Het traditionele nieuwjaarsconcert dat je gezien en gehoord moet hebben. Het West-Brabants Symfonieorkest is een lust voor de liefhebbers van klassieke muziek!

Släpstick – 2 januari

Deze grappige en muzikale voorstelling van Släpstick met sketches over de feestdagen is gegarandeerd een goed begin van het nieuwe jaar.

Doornroosje De Musical – 3 januari

Iedereen kent het verhaal van Doornroosje en nu kun je het van dichtbij meemaken in de grote zaal van De Kring. De laatste kaarten voor deze familiemusical gaan nu in de verkoop en voor 7,50 euro per persoon extra kun je van te voren onbeperkt pannenkoeken komen eten tijdens het exclusieve pannenkoekenfeest!

Space Academy live: een buitenaards avontuur – 5 januari

Sluit de kerstvakantie goed af met deze spannende voorstelling van André Kuipers en Sander Koenen die je meenemen in een waanzinnige reis door te ruimte. Wegens succes is er een tweede voorstelling toegevoegd aan het eind van de middag. De eerste voorstelling aan het begin van de middag is nagenoeg uitverkocht. Koop dus snel je tickets en zorg dat je erbij bent!

Zin in een gezellige middag of avond uit? Het begint bij De Kring!

Nieuwsbrief