Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Winkelen op de Boulevard
Over Roosendaal

De fijne sfeer van de Kade

6 november 2020

6 november 2020 | Over Roosendaal | Door: Redactie

De Kade, ook wel ‘de Kaai’ genoemd, is een plein in Roosendaal waar je verschillende winkels, bedrijven en restaurants kunt vinden. Je bent hier op het juiste adres voor een nieuw muziekinstrument, hulp bij het (ver)kopen van je woning én het inrichten daarvan, voor medische hulpmiddelen of voor een avondje op stap met je vrienden. Ook wordt eens per jaar het populaire wielercriterium ‘De Draai van de Kaai’ gehouden. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent naar wat je op de Kade allemaal kunt beleven!

Fijn winkelen op de Kade

Muziekcentrum van Gorp is ook aan de Kade gelegen. Het aanbod is zeer groot en divers. Je kunt namelijk uit duizenden gebruikte, vintage en nieuwe muziekinstrumenten kiezen. De Blaasinstrumentenafdeling die Muziekcentrum van Gorp aanbiedt is zo uniek dat mensen vanuit de hele wereld hier naartoe komen. Ze hebben meer dan 1.000 verschillende gebruikte en vintage blaasinstrumenten en daarbij ook nog eens 1.000 nieuwe blaasinstrumenten. Daarnaast zijn er aparte afdelingen voor gitaren, piano’s en vleugels, slagwerk en geluidsapparatuur. Ben jij een grote muziekliefhebber? Dan is Muziekcentrum van Gorp zeker een bezoekje waard!

Ook voor een nieuw interieur ben je bij de Kade aan het goede adres. Gommeren Woninginrichting is namelijk dé specialist op het gebied van woningtextiel. Woon jij in Roosendaal, Etten-Leur of Oudenbosch? Dan kan Gommeren Woninginrichting jouw binnenhuisadviseur worden en krijg je een persoonlijk interieuradvies. Hoe handig is dat!

Timmers MediCare is een speciaalzaak voor zorgproducten in Roosendaal. Je kunt er terecht voor elastische kousen, braces, rollators, scootmobielen en nog veel meer. De kracht van Timmers MediCare is persoonlijke aandacht. De medewerkers staan altijd voor hun klanten klaar om het beste advies en de juiste ondersteuning te geven. De hulpmiddelen van Timmers MediCare zullen ervoor zorgen dat het leven weer een stukje makkelijker wordt.

Naast deze winkels vind je er ook Sissies Op De Kade, DO-itt Hairshop en Schepers Hengelsport. Bij Sissies op de Kade koop je vrouwenkleding voor grotere maten, bij DO-itt Hairshop kun je terecht voor professionele producten en benodigdheden voor thuisgebruik en bij Schepers Hengelsport koop je alles wat je nodig hebt om te vissen.

Makelaardij op de Kade 

Ook is Bob van Dijk Makelaardij gevestigd op de Kade. In 2003 opende Bob van Dijk Makelaardij haar deuren en sindsdien hebben ze een reputatie opgebouwd als persoonlijke en betrouwbare partij in de woningmarkt in Roosendaal en omgeving. Wil jij graag professionele begeleiding bij een verkoop of aankoop van een huis? Dan ben je bij Bob van Dijk Makelaardij aan het juiste adres!

Een hapje eten op de Kade

Een hapje eten of een avondje op stap is op de Kade ook mogelijk. Bij Amigos Bbq kun je genieten van een overheerlijke barbecue zonder dat je zelf iets hoeft te doen. Bij de Distel kun je elke dag snookeren, pokeren, biljarten en darten. Een avondje gezellig weg met je vrienden kan dus ook op de Kade!

‘K zijn Kaai’

Je kunt ze op veel plekken in het land vinden: letters van de plaats waar je bent. Ook in Roosendaal dus! Op de Kade, recht tegenover café de Veestallen staan de letters ‘K ZIJN KAAI’. Bij dit bord kun je een selfie maken, oftewel een ‘Kaaifie’.

Draai van de Kaai

Ieder jaar wordt er op de tweede maandag na de Tour de France ‘De Draai van de Kaai’ georganiseerd. Dit wielercriterium begon als volkswielerronde, maar is momenteel naast de volkswielerronde ook een profcriterium. Elk jaar doen er dan verschillende bekende wielrenners mee aan de wielerwedstrijden rondom de Kaai. Twee dagen lang kun je genieten van deze geweldige topsport met veel snelheid, sfeer en sensatie.

Op de Kade is er dus genoeg te beleven! Vergeet daarom zeker niet om een bezoekje aan de Kade te brengen wanneer je in Roosendaal bent!