Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

ROOS24 weekendagenda carnaval
Evenementen

Carnaval in Tullepetaonestad vier je thuis en digitaal!

26 januari 2021

26 januari 2021 | Evenementen | Door: Redactie

Carnaval in Roosendaal staat gepland van donderdag 11 t/m dinsdag 16 februari. Maar waar we vorig jaar nog liepen te zeulen, is dit jaar compleet anders. Geen optocht, geen Otobusrellie en geen feest in de stad. En dat komt natuurlijk hard aan. Toch doen de horeca ondernemers en Stichting Carnaval Roosendaal er alles aan om carnaval dit jaar zo leutig mogelijk te maken. We vertellen je er alles over in dit blog!

Carnaval in Tullepetaonestad

Carnaval in Roosendaal is natuurlijk ieder jaar een fantastisch feest waar menig Tullepetaon ontzettend naar uitkijkt. Helaas kan carnaval dit jaar geen doorgang vinden, in ieder geval niet op de manier zoals we dat gewend zijn. Toch gaan we niet bij de pakken neer zitten! Natuurlijk is er ook dit jaar van alles te doen tijdens carnaval in Roosendaal. Maar dan lekker thuis en digitaal!

Een overzicht van al het leut:

Coronaval Roosendaal: live vanuit je eigen thuiskroeg!

Het lange weekend carnaval is natuurlijk niet compleet zonder dat je bij Feestcafe BijMoeders bent geweest. Dit jaar is dat allemaal even anders, maar Moeder zorgt op zaterdag 13 februari toch voor een waar feest met Coronaval Roosendaal!

Maak van je huis een thuiskroeg met DJ’s vanuit de Roosendaalse cafes en feest met alle Tullepetaonen mee via Zoom! Carnavalskleding en dansen is uiteraard verplicht. 😉

De stream is te volgen op zaterdag 13 februari van 18:00 tot 23:59 uur via: coronaval.tv!

Online Kapellenfestival Carnaval 2021

Ben je onderdeel van een dweilband, blaaskapel of ben je een andere carnavalsmuzikant? Meld je dan aan voor het Online Kapellenfestival georganiseerd door Muziekcentrum Van Gorp!

Bij Van Gorp gaan ze op zoek naar de leutigste inzending van een speciaal gecomponeerde carnavalskraker. Iedere carnavalsband, solo artiest of ander muzikaal gezelschap kan op zijn eigen invulling geven aan dit nummer door een eigen opname te maken en een videoclip in te sturen.

Bij de start van carnaval, op zaterdag 13 februari, zullen alle inzendingen online te zien zijn via Facebook en Youtube en krijgt het publiek de kans om te stemmen. De winnaar gaat er vandoor met een Van Gorp cadeaubon ter waarde van maar liefst 1.100 euro! Ook zijn de creativiteitsprijs en een troostprijs te winnen.

Aanmelden? Dat kan via info@vangorp.nl! Inzenden kan tot en met woensdag 10 februari 2021.

De nieuwe optocht!

Helaas moeten we dit jaar de spectaculaire optocht op zaterdag missen. Toch is er een leutig alternatief bedacht: De Nieuwe Optocht. Je loopt de optocht zelf in plaats van dat de optocht aan je voorbij trekt! De hele maand februari kun je de route met 11 haltes lopen. Verhalen zijn ondertussen te beluisteren via je smartphone, vergeet dus geen oordopjes mee te nemen!

Poelepetaotquiz

Het Wapen van Roosendaal is sowieso the place to be tijdens carnaval. Natuurlijk slaan ze dit jaar niet over, maar organiseren ze allerlei leuke online activiteiten. De Poelepetaotquiz op vrijdag 12 februari is een geweldige quiz voor en over carnaval.

Verwacht de leukste vragen en vooral heel veel leut! En wist je dat je tijdens de quiz ook de lekkerst borrelhapjes en drankjes van Het Wapen kunt nuttigen? Bezorgen en afhalen is mogelijk!

Inschrijven kan via reserveren@wapenvanroosendaal.nl!

Ut Portrettenretteketette-estafette festival van Restaurant Oost

Hoezo gaot d’un optocht nie dur? Jawel, maor we gaon’t dees jaor àànders aonpakke!!

Luistert:
Februari gaon we is carnavalesk beginnen.
Gère wille wij alle tullepetaone oproepe om oew mooiste carnavals fotooke of filmpke vur d’n dàg te haole. Ge wor dur (Pr)Oost ‘getaged’ om oew tullepetaone-toetje te posten op ‘smoelenboek ‘ (Facebook), tag daorbij oew kameraod en gif ut Portrettenretteketette-estafette stokske dur zodat ie ut Portrettenretteketette-estafette stokske wir dur ken geven aon de volgende maot! (Doeget saome)

(Aongezien ut gin letterlijk stokske is, ist ok coronaproef)
Dus ‘tag’ mekaore en ok restaurant Oost!!

Zo krijge we toch nog nun hoop volluk bij mekaor en maoke we ‘n mooie optocht van Tullepetaone, maor dan op ‘smoelenboek’ (zal vur instagrèèm n’n mooie versie maoke)

Uiteraord kunde hier ok nog wa meej winne : Oost to Go diner vur twee!!
(Datum bespreekbaar)

Tot en met zaterdag 13 februari gonst’t van de fotookes en filmpkes, de leutigste plukke we d’r tussenuit en dinsdag maoke we de winnaor bekèènd.
A’k jullie nie aar, konde we nie draaie en aare we niks om vur op te treje!!

Alaaaaf
(Pr)Oost

Verspreiding van de Kwakkelkraant

Op 6 februari gaan normaal gesproken zo’n 400 Tullepetaone van deur tot deur om in heel Tullepetaonestad de Kwakkelkraant te bezorgen. Ook wordt er dan vriendelijk gevraagd om een bijdrage in de collectebus te stoppen. Helaas is het dit jaar niet mogelijk voor de vrijwilligers om aan te bellen, maar valt de Kwakkelkraant natuurlijk wel op jouw mat.

Je bijdrage is nog steeds van harte welkom, en kun je via Tullepetaonsnieuws maken!

Foto: Kwakkelkraant verspreiding

Smullen van een carnavalsmenu van Sistermans

Het carnavalsweekend kan natuurlijk niet zonder een échte carnavalsmaaltijd, staamp mej worst! Hotel Central Restaurant Sistermans heeft daar iets op bedacht: het carnavalsmenuuke.

We treje tuis op
Ouderwets staamp ete van Sistermans

Tullepetaon rollade   € 9,50
Emmertje snert (1 liter)   € 15,00

Stamppotten met worst, spek, gehaktbal en jus
Boerenkoolstaamp   € 11,11
Peestaamp   € 11,11
Zuurkoolstaamp   € 11,11

Schrobbelèr Cheese cake   € 7,50

Het menuuke is te bestellen voor 12 t/m 16 februari via 0165 – 535657 of via de website van Sistermans. Dat wordt smullen!

Sistermans portret

LeutBingo

Weer zo’n leuk evenement van Het Wapen van Roosendaal. Tijdens de Leut Bingo op zaterdag 6 februari kun je in 2 rondes 6 verschillende leutprijzen winnen. Bestel je een heerlijk smulpakket? Dan is deze inclusief twee bingokaarten! Dus trommel je huisgenoten en familieleden op en bingo-en maar!

LeutKlok top 55 vanaf de St. Jan

De carnavalsperiode kan wel wat verlichtende klanken gebruiken! Zeker nu het carillon dit jaar precies 55 jaar bestaat. Voor deze speciale gelegenheid gaat Toni Raats op alle carnavalsdagen de treje van de St. Jan op om alle winnende Tullepetaonse carnavalsliedjes van de afgelopen 55 jaar op de klokken nog eens extra ver en leutig te laten klinken.

Iedere dag van 13 tot en met 16 februari vanaf 14:11 speelt hij in 55 minuten een deel van de Tullepetaonse Top 55. Je gaat zelfs de eerste échte officiële carnavalsliedjes horen!

bezienswaardigheden sint jan

Waaromnie’s Tullepetaone-tocht

De Waaromnie Tullepetaone-tocht is een leutige wandelroute van 5 km door centrum, oud-centrum en Burgerhout in Tullepetaonestad! Op vrijdag 12 februari ga je met een puzzelblad en voor de brallekes en brakskes een bingokaart op zoek naar de Tullepetaone.

Leutig met het gezin! Deze tocht is vanaf maandag 25 januari tot en met dinsdag 16 februari te lopen. De routebeschrijving, puzzel- en bingokaarten met het felbegeerde Waaromnie-speldje zijn te bestellen voor 5 euro per zakje.

Je hoeft je niet te vervelen tijdens carnaval in Tullepetaonestad dit jaar!

Zoals je ziet is er genoeg te doen in het carnavalsweekend in Roosendaal. Van leutige bingo’s tot heerlijke menuuke’s mej staamp. Missen we een leuk evenement in dit lijstje? Laat het ons vooral weten. Alvast heel veel leut toegewenst!

Meer (digitale) evenementen? Check ook onze maandagenda!