Maandag 13:00 - 17:30

Dinsdag 09:30 - 17:30

Woensdag 09:30 - 17:30

Donderdag 09:30 - 17:30

Vrijdag 10:00 - 21:00

Zaterdag 09:30 - 17:00

Zondag -

Caffè Dono – Koffie, thee en meer…

Raadhuisstraat 31
4701 PL, Roosendaal

0165554453 Mail Caffè Dono – Koffie, thee en meer… Route naar de winkel

Adresgegevens

Openingstijden

Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Caffé Dono thee
Uitgelichte ondernemers

Caffè Dono: dé speciaalzaak voor koffie en thee

12 augustus 2021

12 augustus 2021 | Uitgelichte ondernemers | Door: Redactie

Caffè Dono – met het streepje naar links, want; het Italiaans voor ‘koffiecadeau’ – is dé plek in Roosendaal waar je onder meer de allerbeste koffie en thee koopt. In de unieke speciaalzaak in de Raadhuisstraat word je verwelkomd door de geur van versgebrande kwaliteitskoffie en meer dan 150 verschillende soorten losse thee. Kortom dit is het walhalla voor de liefhebbers van écht goede koffie en thee!

Caffé Dono portret

Passie voor kwaliteit

Het ontstaan van Caffè Dono is zo’n mooi verhaal van twee mensen die hun droom hebben waargemaakt. Hierdoor vind je bij eigenaren Gerben en Mirjam plezier en passie terug in alles wat ze doen. Caffè Dono staat voor kwaliteit, vers en uniek, dat is exact wat je bij Gerben en Mirjam aantreft. Mirjam: ‘We hebben inmiddels ruim 7 jaar ervaring in de koffie en thee en openden deze winkel in de Raadhuisstraat, onze eigen plek, in september 2012. In Roosendaal zat er nog niet zoiets. Er zijn natuurlijk genoeg plekken om koffie te drinken. Maar een speciaalzaak op het gebied van koffie en thee, voor de écht goede kop koffie, ontbrak nog.’ Zowel Gerben als Mirjam komen oorspronkelijk uit een totaal andere tak van sport. Gerben had een videotheek en Mirjam was Office Manager. ‘Het is wel altijd mijn droom geweest om iets met koffie en thee te doen’, vertelt Mirjam. ‘Toen Gerben aangaf dat hij iets nieuws wilde gaan zoeken in verband met de opkomst van de illegale download, bedachten we dat dit het moment was om samen de koffie en thee in te gaan.’

Gelukkig maar, want Caffè Dono is alles wat je nodig hebt voor een verwenmomentje voor jezelf. Of wanneer je een origineel cadeau zoekt of er altijd al van hebt gedroomd om een barista workshop te volgen. Hier kan het allemaal!

Neem alvast een kijkje

Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal
Caffe Dono Roosendaal

Wil je proeven: cappuccino en bonbons

Bij Caffè Dono wordt elk kopje koffie met de hand gemaakt en dat proef je! Mirjam: ‘We hebben dit ook aangegeven op onze menukaart, om gasten er bewust van te maken dat aandacht en kwaliteit soms net iets langer duurt.’ Maar dan heb je ook wat. Vooral de cappuccino is een echte must-try. Gerben en Mirjam hebben allebei barista opleidingen gevolgd. Gerben mag zichzelf Barista Professional noemen en Mirjam is Theesommelier. Je kunt dan ook voor pure, niet gearomatiseerde theeën terecht bij deze speciaalzaak. En in de zomer wordt er verse ijsthee gemaakt.

Naast de cappuccino zijn ook de bonbons van een chocolatier uit Limburg een aanrader. Bij elke consumptie krijg je sowieso een chocolaatje en een koekje. Laat je ook zeker verrassen door het gebak. Mirjam: ‘We zijn gecharmeerd van unieke producten van hoge kwaliteit, die je nergens anders in Roosendaal kunt krijgen. Wij halen de krenten uit de pap, bij diverse patissiers, zodat de klant het beste van het beste krijgt. Dit kun je ook voor verjaardagen of feestjes bestellen bij ons.’

De eigen favoriet van Mirjam is trouwens altijd de Koffie van de Maand. Als deze aanslaat, dan komt hij ook vast op de menukaart. Daarnaast is ook de iced cappuccino een topper: ‘Het klinkt misschien vreemd, maar bij ons zit daar dus echte koffie in. Dat verschil proef je meteen.’

De items op de menukaart zijn overigens slechts een leidraad. Dit is een winkel waar je alles kunt proeven en waar alles ook kan. Denk bijvoorbeeld aan gluten- en lactosevrije producten zoals sojamelk of aanpassingen voor bepaalde allergieën. Je hoeft het alleen maar te vragen!

‘Caffè Dono betekent koffiecadeau in het Italiaans. Je vindt hier dan ook heerlijke gifts en kunt een eigen cadeaupakket samenstellen waar we natuurlijk graag bij helpen!’

- Mirjam, Caffè Dono

Caffe Dono Roosendaal

Elk moment is koffietijd

Bij Caffè Dono kun je vrijwel dagelijks van 09:30 tot 17:30 uur terecht. ‘Want elk moment is koffietijd!’ benadrukt Mirjam. Naast de barista workshops waar je je voor aan kunt melden, wordt ook de theetuin verder uitgebreid, zodat er theeproeverijen georganiseerd kunnen worden in de toekomst.

Verder kun je bij Gerben en Mirjam dus alles shoppen op het gebied van koffie, thee en de accessoires daarvoor. Door het korte contact met leveranciers is ook vrijwel alles op aanvraag te bestellen. In het assortiment vind je naast heerlijkheden als likorettes, siropen, macarons en red velvet cake ook allerlei Italiaanse koekjes zoals cannoli, dolci baci, cantuccini, etc. Daarnaast vind je kwaliteits koffie- en theemerken als Bredemeijer, Dilmah, Illy, Jura, Or Tea?, Solis en nog veel meer.

Het grote assortiment koffie wordt wekelijks vers gebrand en meestal ook zelf samengesteld, zoals de ‘huiskoffie’ Dolce Dono. Mirjam: ‘Kwaliteit, gezelligheid, en versheid staan bij ons hoog in het vaandel. Voordat koffie verpakt en verscheept is en in het supermarktschap ligt, ben je ongeveer twee maanden verder. Koffie die bij ons twee maanden geleden is gebrand, gebruiken wij als decoratie in een cadeaupakket. Dat is ongeveer het kwaliteitsverschil waar je aan moet denken. Zo gaan wij met koffie om. Alles wordt hier met liefde gemaakt. De juiste melk, goed opschuimen met de juiste temperaturen. Maar het begint altijd bij de koffie, de espresso. Die moet perfect zijn.’

Zin gekregen in zo’n perfecte kop koffie? Je bent altijd welkom aan de Raadhuisstraat 31. Klein beetje haast? Alles is ook to-go verkrijgbaar!

Dit vinden onze klanten

Elke keer is het weer een feestje om hier wat te drinken en te genieten van al het lekkers. Liefde voor koffie en alles wat daar bij hoort!

Bianca Sluiter-Joosse

Super lieve vriendelijke mensen. Mijn favoriete leuke plek. Elke maand weer een andere koffie verrassing

Ay Nur

Voor het lekkerste kopje koffie wat vakkundig en met een lach voor je wordt gemaakt .... moet je bij caffè dono zijn!

Gerard Sluiter

Nieuwsbrief

Whatsapp Caffè Dono – Koffie, thee en meer…