Deel dit artikel:

Deel dit artikel:

Inspiratie

Bucketlist Roosendaal24: try before you die in Roosendaal

10 March 2018

10 March 2018 | Inspiratie | Door: Redactie

Welkom in het dal der rozen. De oudste spoorstad van Brabant biedt een schat aan bezienswaardigheden, geschiedenis, horeca en amusement. Wil je weten wat je zeker gezien of gedaan moet hebben? Dit zijn de negen dingen die op onze bucketlist staan bij een bezoek aan Roosendaal. Wat missen jullie nog?

 

1. Het Raadhuis en de Sint-Janskerk

Als men op Google zoekt naar afbeeldingen van Roosendaal, is het misschien wel het meest bekende beeld van onze stad: het Raadhuis en de Sint-Janskerk aan de kop van de markt. Toch hebben de twee rijksmonumenten niks met elkaar van doen.

Het Raadhuis is in vijf eeuwen uitgebrand, weer opgebouwd en vaak verbouwd en veranderd. Tot de dag van vandaag dient het pand nog steeds als vergaderlocatie van de gemeenteraad van Roosendaal.

De huidige Sint-Janskerk dateert uit de 19e eeuw. De toren van de Sint-Janskerk is echter nog onderdeel van het originele Godshuis uit de 15e eeuw. Het gebouw doet vandaag de dag geen dienst meer als kerk, maar als evenementenzaal. De St. Jan, zoals het gebouw nu wordt genoemd, is eigenlijk het Paradiso van Roosendaal.

Bucketlist Roosendaal24

2. De Passage

Onder #Roosendaal is de Passage veel te vinden op Instagram. Nationale en internationale toeristen kijken hier hun ogen uit. Niet gek ook, want het winkelcentrum heeft een unieke Venetiaanse sfeer met een vleugje Jugendstil en Art Deco. Daarnaast kun je er gewoon erg leuk winkelen bij een van de exclusieve winkels. Dus laat je verassen en streep dit zeker af van je bucketlist!

3. Theater de Kring

Voor cultuur in combinatie met vermaak moet je bij Theater de Kring zijn. Van een avond ongedwongen genieten van een voorstelling tot een stijlvol diner of zakelijke lunch. De Kring biedt het allemaal. Zowel plaatselijke als internationale bekenden hebben de bühne van het theater betreden. Het is in Roosendaal de ideale avond uit met naar eigen zeggen “een unieke beleving in de magische sfeer van het theater”. This is where the magic happens in Roosendaal.

4. Indoor Skydive

Skydiven stond toch al wel op je bucketlist, dus waarom niet gewoon in de nummer 1 windtunnel van de Benelux, aan de rand van Roosendaal. Het is de meest unieke ervaring die je ooit gaat beleven, waarbij de kick onbeschrijfelijk is. Wist je dat je sinds kort zelfs kunt skydiven met Virtual Reality?

Bucketlist Roosendaal24

5. ’t Paviljoen

Het Pavillion, ook wel Paviljoen, is dé eyecatcher van de Nieuwe Markt. De unieke architectuur vormt een combinatie van kantoorruimtes, winkelpanden en horeca. Vergeet vooral niet even te stoppen voor een kopje koffie tijdens je stadstour bij de gelijknamige lunchroom. Of geniet er iedere vrijdag van een nieuwe koopavond maaltijd. Sinds kort serveren ze ook onbeperkt spareribs op vrijdag. Nom nom nom!

6. Roosendaals carnaval

Je haat het of je houdt ervan. Hier in Roosendaal lusten we er in ieder geval wel pap van. Roosendaal, of beter gezegd Tullepetoanestad, is een bekend carnavalsoord, waar je tenminste één dag mee moet ‘zeulen’ met de Tullepetoanen.

Bucketlist Roosendaal24

7. Hap Stap Festival

In het Pinksterweekend is het traditioneel druk met culinaire genieters in het centrum van Roosendaal. Tijdens het Hap Stap Festival komen veel mensen, smaken en muziek bij elkaar.  Lokale horecaondernemers halen alles uit de kast om de ultieme smaakbeleving voor bezoekers neer te zetten. Het water loopt ons nu al in de mond!

8. Draai van de Kaai

De bekendste wielerronde van West-Brabant wordt georganiseerd op de tweede maandag na de Tour de France. Grootheden als Nairo Quintana, Marcel Kittel en Alberto Contador pakte al eerder zeges op het Roosendaalse asfalt. Inmiddels is ‘de Draai‘ meer dan een wielercriterium. Menig publiek komt ook voor de gezellige sfeer en bekende artiesten die de Draai nog meer kleur geven.

Bucketlist Roosendaal24
Foto via de Draai; Koen Mol Fotografie & Danny van den Aarsen.

9. Roosendaalse Kermis

Het laatste evenement op onze bucketlist is zeker niet het minste. De Roosendaalse Kermis vindt traditioneel plaats in het eerste weekend van september. Met ruim 100 attracties is het een van de grootste kermissen van ons land. Dit jaar is er ter ere van 750 jaar Roosendaal zelfs een extra ”Nostalgische Voorjaarskermis” van 30 maart tot en met 4 april. In Roosendaal kom je dus nooit van een koude kermis thuis

Bucketlist 2.0

Als echte Roosendaler weet je dat de bucketlist eigenlijk oneindig is. Wat mis jij nog? Laat het ons weten via Facebook en verrijk onze bucketlist met jouw inzending!